بهگزارش میراث آریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی، مرتضی صفری ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مراسم گرامی داشت روز بناها و محوطههای تاریخی اظهار کرد: آذربایجان غربی با داشتن ۱۸۰۹ اثر ثبت ملی و جاذبههای طبیعی بکر در تقویت زیرساختها و معرفی داشته ها برای جذب گردشگر می بایست تلاش مضاعفی داشته باشیم و باید عقبماندگی ساختاری خود را در این زمینه جبران کنیم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی افزود: اعتبار این ادارهکل در سال ۱۴۰۲ به نسبت سال ۱۴۰۰ در تخصیص رشد پنج برابری داشته است و با حمایتهای استاندار آذربایجان غربی در حال حاضر ۸۰ میلیارد تومان پول نقد برای اجرای پروژههای عمرانی، مرمتی و فنی اختصاص یافته و ۸۰ پروژه در حال اجراست.
او با ابراز تاسف برای از بین رفتن تعدادی از خانههای قدیمی ارومیه در سالیان گذشته ادامه داد: یکی از اولویتهای این ادارهکل حفاظت از این اندک خانههای تاریخی شهر بوده و طرح مطالعه ویژه بافت تاریخی ارومیه بهعنوان نخستین استان در سطح کشور به انجام رسیده که نقش مهمی در حفظ بناهای تاریخی ارومیه و دانههای با ارزش آن خواهد داشت.
صفری گفت: تعدادی از بناهای تاریخی استان در مالکیت دستگاههای اجرایی قرار داشته و طبق قانون دستگاههای متولی وظیفه مرمت و نگهداری از بناهای تاریخی را برعهده دارد که متاسفانه در این راستا کمکاری شده و بسیاری از بناهای با ارزش استان در حال تخریب است و برای حفاظت آنها، یکی از برنامههای ما این است مالکیت یا حق بهرهبرداری از آنها به ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی واگذار شود تا با عزم جهادی بتوانیم آن بناها را مرمت وحفاظت کرده وبرای آن بناها کاربری فرهنگی وگردشگری مناسب تعریف کنیم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: مدرسه هدایت تحویل، مرمت و کاربری مناسب برای آن تعریف شد کار مرمت خانه انصاری ارومیه نیز از دو هفته پیش آغاز شده و مرمت مدرسه ۲۲ بهمن ارومیه نیز با جدیت انجام شده و در آینده نزدیک به بهرهبرداری رسیده و تبدیل به موزه ورزش، تاریخ و مدرسه میشود، خانه گردشگری ارومیه نیز پس از مرمت تبدیل به موزه فرش خواهد شد.
او گفت: راهاندازی این موزهها نقش مهمی در توسعه گردشگری و افزایش مدت ماندگاری گردشگران در ارومیه خواهد داشت.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی با اشاره به مرمت مسجد جامع ارومیه اظهار کرد: در سال ۲۰۲۵ پرونده مساجد جامع کشور برای ثبت جهانی در یونسکو مطرح خواهد شد که باید همگی تلاش کنیم تا اقدامات مرمتی و ساماندهی این مسجد انجام شود و مسجد جامع ارومیه نیز در فهرست آثار جهانی یونسکو قرار بگیرد.و برای این امر نیاز است شکل تاریخی مسجد به طور کامل احیا شود.
او خاطرنشان کرد: فاز اول ساماندهی مسجد جامع ارومیه با همکاری شهرداری با اعتباری بالغ بر چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار انجام شد.
صفری اظهار کرد: طرح احیای مسجد جامع ارومیه نیزبا همکاری دانشکده معماری دانشگاه ارومیه آماده شده و امسال نیز ۱۰ میلیارد تومان برای این پروژه اختصاص یافته است. عمارت دارایی ماکو نیز با پیگیری استاندار و مساعدت وزیر اقتصاد و دارایی تحویل ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی در پایان از رسانهها برای همراهی در حفاظت و نگهداری از آثار تاریخی و توسعه گردشگری استان تشکر و قدردانی کرد.
انتهای پیام/
نظر شما