به گزارش میراث آریا و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان، مهدی فرجی با اشاره به جایگاه مهم کول فرح در پرونده ثبت جهانی «منظر تاریخی-طبیعی ایذه» گفت: وجود شش نقش برجسته ارزشمند از دوره عیلامی در قلب زاگرس میانی و اهمیت این میراث کهن در میان مردم فرهنگ دوست ایذه و لزوم توجه به زیرساخت های آن از اولویت های پایگاه میراث فرهنگی ایاپیر از بدو تاسیس تاکنون بوده است.
فرجی افزود: به همین سبب هم زمان با روز جهانی محوطه ها و بناها، دومین فاز ساماندهی و بهسازی زیرساخت های گردشگری این محوطه باستانی وارد فاز اجرایی شد تا همچنان میزبان گردشگران و علاقه مندان داخلی و خارجی باشد.
او ادامه داد: تعمیر و تکمیل سرویس بهداشتی با ۸ چشمه ایرانی و فرنگی، به روز رسانی ایزوگام سقف ساختمان سنگی نگهبانی، تعمیرات سنگفرش مسیر دسترسی به نقوش برجسته، تکمیل نورپردازی، تعمیرات آبرسانی و برق رسانی محوطه و تعمیرات ساختمان پایگاه از جمله مواردی است که هم اکنون در حال اجراست.
مدیر پایگاه میراث فرهنگی ایذه تاکید کرد: با این همه، حفاظت و نگهداری این زیرساخت ها نیازمند توجه جدی بومیان محلی ، مردم شهرستان و گردشگران است و به قطع یقین بدون همکاری و همیاری جمعی نه تنها در کول فرح که در هیچ محوطه باستانی دیگری نیز هیچ اثری ایمن نخواهد بود.
مهدی فرجی در پایان گفت: این پروژه با حمایت مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان و از محل اعتبارات استانی و با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال در حال اجراست.
انتهای پیام/
نظر شما