کشف زیورآلات ۲هزار ساله در قزاقستان

باستان‌شناسان با کاوش در قزاقستان مجموعه‌ای از زیورآلات طلا ۲هزار ساله متعلق به یک تمدن مرموز را کشف کردند.

به گزارش میراث آریا، باستان‌شناسانی که در منطقه ترکستان ‌واقع در جنوب قزاقستان در حال کاوش بودند، زیورآلات طلا، ‌سرنیزه و یک آینه بزرگ برنز را که قدمتشان به حدود ۲هزار سال قبل می‌رسد، در تپه خاکسپاری کشف کردند.

گمان می‌رود که این اشیای تاریخی در دوران مردم کنگ، جامعه‌ای کمتر شناخته‌شده که در فاصله قرن پنجم تا چهارم پیش از میلاد بر این منطقه حکومت می‌کردند، ساخته شده است.

بر اساس بیانیه رسمی که توسط مقام‌های ترکستان ‌ منتشر شده است، این یافته‌ها صنعتگری بسیار توسعه‌یافته این منطقه در دوران تجارت کنگ با روم و چین باستان را نشان می‌دهد.

گمان می‌رود آینه برنزی که در این مکان کشف شده است با توجه به سبکی که در آن به کار رفته است و به شکل یک آینه هشت‌وجهی به همراه حفره‌هایی در عقب و مرکز آن طراحی شده است، ‌از چین در دوران دودمان هان، که در فاصله ۲۰۶ پیش از میلاد تا ۲۲۰ میلادی حکومت کرد، نشأت گرفته باشد.

چنین اشیائی در اوراسیا اقلام ارزشمندی محسوب می‌شوند و مشابه این آینه‌ها در افغانستان نیز کشف شده است. کشف چنین آینه‌ای نشان می‌دهد زنی که در کنار آن دفن شده است از ثروت و موقعیت اجتماعی بالایی برخوردار بوده است.

گروهی از باستان‌شناسان این مجموعه آثار تاریخی را در سه تپه خاکسپاری کشف کرده‌اند. به گفته کاوشگران، دو مورد از این تپه‌ها در گذشته هدف غارتگران قرار گرفته‌اند، اما در تپه سوم اشیای ارزشمندی قرار داشت.

در این مکان علاوه‌ بر آینه برنز، ‌ یک سنجاق رومی، مُهره‌های کوچک و بزرگ، یک ظرف سفالین، یک لنگه کفش، یک سگک، تیری که برای شکار پرنده طراحی شده بود و دو گوشواره طلا که گمان می‌رود به قرن یکم پیش از میلاد تعلق داشته باشند نیز کشف شدند.

این اشیا در موزه ملی قزاقستان واقع در شهر آستانه به نمایش گذاشته خواهند شد.

انتهای پیام/

کد خبر 1403031200564
دبیر مریم قربانی‌نیا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha