بهگزارش میراثآریا، اسداله چراغی نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی با فرزاد شریفی مدیرکل، معاونان و دیگر مسئولان ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان امروز ۱۲ خردادماه دیدار و گفتوگو کرد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان ایلام در ابتدای این دیدار ضمن خیرمقدم به نماینده مردم استان در مجلس شورای اسلامی، به ارائه گزارشی از اقدامات و فعالیتهای سه حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان پرداخت.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ایلام افزود: در حوزه میراثفرهنگی، اقدامات مناسبی انجام شده از جمله عملیات کاوش اضطراری و نجاتبخشی تپه کنارگذر واقع در شهرستان ایوان از محل اعتبارات استانی، عملیات کاوش باستانشناسی محوطه چغاگلان شهرستان مهران و همچنین اقدامات لازم در راستای تعیین عرصه و حریم شهرستان درهشهرانجام شده که انتظار میرود نسبت به مثمرثمر نشاندن تعیین عرصه و حرائم شهرستان درهشهر مساعدتهای لازم در جذب اعتبار را داشته باشید.
او همچنین در این دیدار به فعالیتهایی از جمله بررسی و شناسایی آثار تاریخی شهرستانها، تهیه اطلس جامع شهرستان دهلران، مرمت و بازسازی قلعه والی، واگذاری دو بنای تاریخی کنجانچم و میرغلام هاشمی به بخش خصوصی، ثبت ۹۰۶ آثر تاریخی که در دوسال گذشته ۳۸ اثر تاریخی نیز ثبت ملی شده، حضور در نمایشگاههای صنایعدستی در خارج از کشور(عراق)، دریافت مهر اصال ملی ۲۳ محصول صنایعدستی در طول سالهای گذشته ولی در طول یکسال (۱۴۰۲) خوشبختانه ۲۳ محصول استان نیز مهراصالت ملی دریافت کردند که جمعاً ۴۶ محصول دارای مهراصالت ملی هستند، معرفی استان ایلام بهعنوان پدیده نوظهور گردشگری و ....نیز اشاره کرد.
شریفی به اهم فعالیتها و اقدامات هرساله ادارهکل در ایام اربعین اشاره کرد و گفت: اربعین یک ظرفیت عظیم و بزرگ برای استان ایلام است که از فرصت باید برای توسعه استان و معرفی استان در سطح ملی استفاده کرد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ایلام تصریح کرد: با رایزنیهای این ادارهکل و وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با سازمان تامین اجتماعی کشور درراستای بیمه صنعتگران فعال در حوزه صنایعدستی، خوشبختانه تعداد ۱۹۷ نفر از این فعالان بیمه میشوند.
اسداله چراغی گفت: با توجه به طبیعت زیبا و بکر استان ایلام و همچنین میراثی که از گذشتگان به جا مانده است خوشبختانه با کمترین امکانات تا کنون نسبت به معرفی ظرفیتهای گردشگری، طبیعی و تاریخی اقدامات خوبی انجام شده است و انتظار میرود در این راستا فعالیتهای چشمگیری و مضاعفی انجام شود.
نماینده مردم استان در مجلس شورای اسلامی افزود: در استان ایلام باید زیرذساختهای گردشگری تقویت شوند تا در بحث گردشگری سلامت استان سرآمد قرار گیرد و بتوانیم در این زمینه به پیشرفت و توسعه استان کمک کرده باشیم.
او در راستای همکاری ویژه برای حفاظت از اثر تاریخی چغا سفید شهرستان دهلران قول مساعد داد و گفت: حفاظت از آثار تاریخی و تمرکز روی این آثار باید بهطور جدی مورد توجه قرار گیرد و در کنار آثار تاریخی، شرایط تفریحی می توان جوابگو باشد.
چراغی تصریح کرد: نخستین وظیفه میراث فرهنگی، حفاظت و مراقبت از آثار تاریخی و فرهنگی است و شناسنامه هر کشوری آثار باستانی و میراث فرهنگی آن است، آثار باستانی است که قدمت، تاریخچه و تمدن هر سرزمینی را مشخص می کند، پس حفاظت و حراست از آنها امری ضروری است و نسلهای مختلف نیز چون پیشینیان باید از این میراث اجدادی پاسداری کنند.
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی نسبت به جذب سرمایهگذار برای سرمایهگذاری در استان تأکید کرد و گفت: جذب سرمایهگذار برای رونق ظرفیت ها و پتانسیلهای نظر همه مسئولان مرتبط با موضوع است و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی نیز در این زمینه از هیچ تلاشی فروگذار نخواهند کرد.
او ادامه داد: اقتصاد گردشگری برای استان بسیار مهم است، ظرفیتها برای فعال کردن اقتصاد گردشگری در استان وجود دارد.
چراغی عنوان کرد: برای تسهیل در امورات حوزه سرمایهگذاری در بخش گردشگری استان، ادارات نباید در ارائه مجوز و استعلام سخت گیری کنند و باید جلسه مشترکی با ادارهکل محیط زیست و میراثفرهنگی استان برای روند سریع امورات برگزار شود.
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ایلام با داشتن آب و هوای مختلف یکی مناطق بکر برای ایجاد بومگردی است و از هرگونه سرمایهگذاری در بخش گردشگری و صنایعدستی حمایت همه جانبه خواهیم داشت که خوشبختانه عملکرد میراثفرهنگی استان نسبت به گذشته مطلوب و مثبت بوده است وکارنامه میراثفرهنگی استان در سطح ملی و استانی بسیار قابل قبول است.
انتهای پیام/
نظر شما