به گزارش میراثآریا، مراسم بزرگداشت روز جهانی صنایعدستی با حضور ولی جهانی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان، مصطفی خانعلی نژاد معاون صنایعدستی، قاسم رضائیان رئیس اتاق بازرگانی استان گیلان، جمعی از مسئولان، هنرمندان و پیشکسوتان صنایعدستی استان صبح روز دوشنبه ٢١ خردادماه ١۴٠٣ برگزار شد.
این مراسم که در محل اتاق بازرگانی با سخنرانی معاون صنایعدستی، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و رئیس اتاق بازرگانی استان گیلان برگزار شد، از تلاشهای هنرمندان و پیشکسوتان تولیدکننده صنایع دستی استان گیلان تجلیل شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گیلان در این مراسم ضمن تبریک هفته صنایع دستی گفت: صنایعدستی، روایتگر صنعت، هنر نیاکان و بیانگر هنر و ذوق مردم هر کشور است و در روزگاران کهن، به عنوان صنعت تمام عیار عهد خویش رخ نمایان کرده است.
ولی جهانی صنایعدستی را به عنوان یکی از راهبردهای اشتغالزایی در دولت سیزدهم مطرح و تصریح کرد: چهره صنایعدستی و هنرهای سنتی استان بعد از ثبت جهانی قاسم آباد رودسر به عنوان روستای جهانی صنایع دستی با محوریت چادرشب بافی دگرگون و موجب شد صادرات صنایع دستی استان پنج برابر شود.
او ادامه داد: دولت سیزدهم توجه جدی به حوزه صنایع دستی داشته و آمار و عملکرد دولت در سه سال گذشته نشان میدهد این حوزه از رشد چشمگیری برخوردار بوده است. دستور رئیس جمهور شهید برای برپایی بازارچه صنایع دستی در ورودی تمامی شهرها، ، بیمه هنرمندام صنایع دستی بعد از چندسال و تأکید بر تحقق شعار «هر خانه یک کارگاه» و... از مهمترین محورهای نگاه حمایتی رئیس جمهور شهید از این حوزه است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گیلان بیش از۲۷ هزار هنرمند صنایعدستی در۴۲ رشته مختلف تولید محصولات هنرهای سنتی گیلان مشغول به فعالیت هستند و هفت شهر و روستای استان نیز با برندهای ملی و جهانی به عنوان شهر و روستاهای صنایعدستی معرفی شدهاند.
رئیس اتاق بازرگانی گیلان نیز در این آیین از تلاش برای برقراری ارتباط بین هنرمندان صنایع دستی استان و کشورهای عربی خبر داد و اظهار کرد: اتاق بازرگانی آماده همکاری همه جانبه در صنایع دستی است و برای ایجاد ارتباط بین بانکها، تولیدکنندگان و صاحبان حرف مختلف در حوزه صنایع دستی تلاشهای لازم را انجام میدهد تا بتوانند تسهیلات مورد نیاز این هنرمندان را برای گسترش هنرشان فراهم کنند.
قاسم رضائیان اضافه کرد: اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان میتواند مردمیسازی اقتصاد را از صنایع دستی آغاز کند چون فعالیت در این حوزه هیچ محدودیتی ندارد.
او با بیان اینکه صنایع دستی میتواند در اقتصاد استان بسیار تأثیرگذار باشد، خواستار تشکیل انجمن صنایع دستی و نیز انجمن فرش شد و افزود: با ثبت این انجمنها، هنرمندان این حوزه استقلال لازم را پیدا کرده و بصورت مستقیم میتوانند در جلسات رسمی احقاق حق کنند.
جلسه تجلیل از پیشکسوتان، هنرمندان و کارآفرینان برتر و فعالان صنایع دستی گیلان با مشارکت اتاق بازرگانی استان و اداره کل میراث فرهنگی استان در اتاق بازرگانی گیلان برگزار شد.
انتهای پیام/
نظر شما