کشف هزار گنج باستانی در عمق ۱۵۰۰ متری دریای چین

هفته گذشته نزدیک به هزار قطعه گنج، ازجمله سکه‌های مسی و سفال‌های تزئین‌شده متعلق به سلسله مینگ از دو کشتی‌ باستانی غرق‌شده در دریای چین جنوبی کشف شد.

به‌گزارش میراث آریا،  اداره ملی میراث فرهنگی چین اعلام کرد پس‌ از یک سال تحقیق و پژوهش روی دو کشتی که سال ۲۰۲۲ در حدود ۱۵۰۰ متری زیرآب در نزدیکی شیب قاره شمال غربی دریای چین جنوبی کشف شده بودند، حدود یک هزار قطعه گنجینه به دست آمد. محققان برای کاوش دو کشتی از شناوری به نام جنگجوی دریای عمیق استفاده کردند.

 کشتی‌های غرق‌شده و گنجینه آن‌ها دارای ارزش فرهنگی آشکاری هستند و علاوه بر این، اهداف سیاسی چین را نیز برای ادعای ارضی بر منطقه تقویت می‌کنند. پکن بر اساس سیاست طرح خطوط ۹گانه (nine-dash-line) مدعی حاکمیت بر بخش بیشتر دریای چین جنوبی است و با حضور تاریخی در منطقه سعی کرده است از این ادعاها استفاده کند. در سال ۲۰۱۶، دادگاهی بین‌المللی حکم داد که عناصر اصلی ادعاهای چین در دریای چین جنوبی، غیرقانونی است، اما پکن می‌گوید که این حکم را به رسمیت نمی‌شناسد.

کشف ۱۰۰۰ گنج باستانی در عمق ۱۵۰۰ متری دریا / عکس

پنج کشور دیگر شامل تایوان، ویتنام، فیلیپین، برونئی و مالزی نیز در مورد بخش‌هایی از دریا ادعا دارند. بنابراین ریسک این ادعا زیاد است. دریای چین جنوبی، معبر هزاران میلیارد دلار تجارت سالانه است و مقدار زیادی نفت زیر بستر دریا وجود دارد. اکنون گنجینه کشتی غرق‌شده‌ای نیز وجود دارد که چین از آن برای تقویت ادعاهای خود استفاده می‌کند.

گوان کیانگ، معاون رئیس این سازمان گفت: این کشف نشان‌دهنده پیشرفت اجداد چینی است که به دریای چین جنوبی سفر کرده‌اند و دو کشتی غرق‌شده به‌عنوان شاهدان مهمی برای تبادلات تجاری و فرهنگی در امتداد جاده ابریشم دریایی باستانی عمل می‌کنند.

بنا به اعلام موزه هنر متروپولیتن، سلسله مینگ چین، که از سال ۱۳۶۸ تا ۱۶۴۴ روی کار بود دوره بازسازی و گسترش فرهنگی چین به شمار می‌رود. در این دوره، مناظر وسیع و آثار هنری با گل‌ها و پرندگان به‌عنوان تصاویری که سلسله جدید را تجلیل می‌کنند و خیرخواهی، فضیلت و عظمت آن را نشان می‌دهند، مورد توجه قرار گرفته‌اند.

خبر گنج به دست آمده از کشتی تنها چند هفته پس‌ از آن منتشر شد که زیردریایی نمادین نیروی دریایی ایالات‌متحده که در طول جنگ جهانی دوم غرق شده بود، در عمق ۹۰۰ متری زیر آب در دریای چین جنوبی در سواحل فیلیپین یافت شد.

انتهای پیام/

کد خبر 1403032701537
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha