راه‌اندازی دبیرخانه سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی در شیراز/ جایزه ویژه شیراز مشخص شود

مشاور معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و دبیر سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی گفت: جشنواره ضرب‌آهنگ بلندی است که توجه افکار عمومی را به ظرفیت‌های میراث فرهنگی و صنایع‌دستی معطوف می‌کند.

به گزارش میراث آریا، علیرضا تابش امروز ۶ تیرماه ۱۴۰۳ در نخستین نشست هماهنگی جلسه استانی سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی که در شیراز برگزار شد گفت: با توجه به هماهنگی‌ها و برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده این جشنواره بین‌المللی پاییز امسال در شیراز برگزار می‌شود و تعیین جایزه ویژه شیراز با موضوع میراث فرهنگی در جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‎ فرهنگی به‌زودی انجام شود و فراخوان آن‌هم منتشر شود.

مشاور معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و دبیر سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی در ادامه بالا بردن توجه افکار عمومی نسبت به میراث فرهنگی،افزایش سواد میراث فرهنگی جامعه و انگیزه سازی برای نسل جدید برای خلق آثار چندرسانه‌ای در منظومه میراث فرهنگی،تقویت مشارکت جامعه در راستای حفاظت و پاسداشت میراث فرهنگی ملموس و ناملموس و ذخایر ارزشمند میراث طبیعی، ایجاد رقابت سالم میان هنرمندان، هم‌افزایی و انتقال تجارب، جذب ایده‌ها و افق‌های نو، کشف خلاقیت‌ها و معرفی عناصر اثربخش و تأثیرگذار و گسترش، عمومیت بخشی و بهره‌مندی از میراث فرهنگی- تاریخی و ظرفیت‌های بی‌بدیل میراث طبیعی در جامعه را برخی از اهداف جشنواره عنوان کرد و گفت: تجلیل و قدردانی از آثار برتر هنرمندان به‌عنوان میراث داران و میراث بانان سرزمینی،    ایجاد زمینه خلق، کشف و معرفی بهترین آثار چندرسانه‌ای در حوزه‌های ملموس فرهنگی، تاریخی، طبیعی و میراث ناملموس، ایجاد ارتباط مؤثر میان فعالان حوزه‏های مختلف تولید محتوا و میراث فرهنگی، پیوند میان زیست‏بوم نوآوری و زیست‌بوم میراث فرهنگی، تلاش برای مدیریت و هدایت جریان سرمایه‏ در حوزه میراث فرهنگی، تلاش برای ترویج اقتصاد خلاق در زیست‌بوم میراث فرهنگی و تلاش برای ایجاد شبکه ارتباطات مردمی برای حفظ و معرفی میراث ملموس و ناملموس فرهنگی و همچنین ارائه الگوها و ترازهای شاخص در آثار چندرسانه‌ای و ایجاد بانک آثار شاخص برای دسترسی مخاطب جهانی را از دیگر اهداف برپایی این جشنواره برشمرد.

او در ادامه به بخش پویش میراث آینده در این جشنواره اشاره کرد و افزود: کودکان و نوجوانان ۱۱ تا ۱۸ سال از سراسر کشور می‌توانند شعر ، داستان‌ و تصویر یا موضوعات مرتبط با دریافت‌های شخصی از میراث خانوادگی، محلی و قومی خود (آیین‌ها، لهجه‌ها، مثل‌ها) را در کنار ارائه پیشنهاد و توضیح پیرامون حفاظت از آن‌ها را در این پویش به اشتراک بگذارند .

دبیر سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی همچنین افزود: در جشنواره امسال مرور آثار بین‌المللی درواقع بخش غیررقابتی خواهد بود و در این بخش تازه تأسیس آثار متنوع تصویری (عکس و فیلم کوتاه و مستند) با موضوع میراث فرهنگی ایران در حوزه گردشگری خارجی، میراث مشترک ایران فرهنگی و یا معرفی خلاقانه یکی از آثار میراث ملموس یا ناملموس ثبت جهانی یک کشور، با اولویت‌بخشی به کشورهای منطقه باشد.

در ادامه این جلسه محمدباقر کشفی رئیس گروه مشاورین و دستیاران استاندار فارس نیز گفت: جشنواره فرصت ارزشمند و طلایی برای استان فارس به جهت بازنگری و بازنمایی و بازمعرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های استان است.

 او با اشاره به اینکه فارس استان پیشران ایران است افزود: باید توانمندی‌ها و ظرفیت های استان فارس با برگزاری این جشنواره در سطوح ملی و بین‌المللی معرفی شود و درواقع این جشنواره بین‌المللی ارزش این را دارد که سرمایه‌گذاری جدی از سوی تمامی همه سازمان‌ها و دستگاه‌ها صورت گیرد تا یک هم‌افزایی و همکاری تنگاتنگی شکل گیرد.

در این جلسه محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس هم طی سخنانی بابیان اینکه سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی مهم‌ترین رویداد بین‌المللی وزارت میراث فرهنگی است که در شیراز برگزار می‌شود گفت: از امروز دبیرخانه این جشنواره بین‌المللی در خانه تاریخی نصیرالملک افتتاح می‌شود و شروع به کار می‌کند.

 مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس با اشاره به برگزاری برخی از رویدادهای مهم ملی و بین‌المللی حوزه‌های گردشگری، صنایع‌دستی و میراث فرهنگی در استان گفت: در حال حاضر استان فارس به کانون برگزاری رویدادها تبدیل‌شده است به‌طوری‌که برای نمونه می‌توان به برگزاری رویداد بین‌المللی تذهیب در هفته میراث فرهنگی در شیراز و یا مراسم بزرگداشت روز جهانی صنایع‌دستی در شیراز اشاره کرد.

ثابت اقلیدی به تأثیر برگزاری رویدادها بر رونق و توسعه گردشگری اشاره کرد و افزود: هفته آتی مردم از اقصی نقاط کشور برای شرکت در کنسرت به مجموعه جهانی تخت جمشید می‌آیند که چنین رویدادی منجر به افزایش مدت اقامت افراد در شیراز می‌شود.

او در ادامه با تأکید بر استفاده از توان و پتانسیل و ظرفیت‌های بخش خصوصی و دولتی برای هر چه‌بهتر برگزاری این جشنواره بین‌المللی در شیراز افزود: خوشبختانه برای برگزاری این رویداد مهم شاهد همکاری بخش‌های دولتی خصوصی هستیم.

بنابراین گزارش محمد فرخ زاده معاون هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس گفت: با توجه به اینکه شیراز عنوان سومین حرم اهل‌بیت (ع) را دارد باید در این جشنواره به معرفی ظرفیت‌های مذهبی و گردشگری زیارت به‌صورت ویژه پرداخته شود.

معاون هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس همچنین بر لزوم بهره‌گیری از توان و ظرفیت دانشگاه‌ها برای تولیدات محتوایی با ابزار و تکنولوژی نوظهور تأکید کرد و افزود: بی‌تردید این جشنواره تأثیر به سزایی در معرفی استان فارس در ابعاد ملی و بین‌المللی دارد.

 بنابراین گزارش این جلسه با حضور نمایندگانی از دستگاه‌های فرهنگی و اجرای دولتی استان و همچنین روسای صنوف و تشکل‌های حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در استانداری فارس برگزار شد و هریک از حاضرین در جلسه ضمن اعلام همکاری و حمایت از برگزاری این رویداد مهم در شهر شیراز به بیان دیدگاه‌های خود و ارائه پیشنهاداتی پرداختند.

گفتنی است علاقه ‏مندان می‏ توانند برای اطلاع از جزئیات بیشتر فراخوان و مقررات جشنواره، به نشانیhttps://ch-festival.mcth.ir/مراجعه نمایند.

انتهای پیام/

کد خبر 1403040600299

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha