به گزارش میراث آریا، مهندس سیدعزتالله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، پیش از ظهر امروز (سهشنبه ۱۶ مرداد) از دستاندرکاران پرونده ثبت جهانی هگمتانه در چهلوششمین اجلاس کمیته جهانی یونسکو در دهلی نو، تجلیل و قدردانی کرد.
وی درباره ثبت جهانی هگمتانه گفت: همه ثبتها مهم است اما هگمتانه به خاطر موقعیت ویژه آن، اهمیت بالایی داشت. همدان با این کار زنده شد. همدان فرهنگ ماست؛ از ریشه ما ایرانیها (مادها) تا بوعلی سینا که آنجا مدفون است.
مهندس ضرغامی ادامه داد: میراث فرهنگی باید پرچمدار اصالتها و قرابتها باشد. مثلاً اگر در دورهای کاری کلید میخورد و درصدی پیش میرود و مابقی آن در دورههای بعد تکمیل میشود، باید واقعیت را گفت و آن کار را به نام خود تمام نکرد. میراث فرهنگی حوزه اصالت است، باید جلوی انحرافها را بگیریم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: بنابراین تمام کسانی که از سالهای دورتر برای پرونده هگمتانه زحمت کشیدهاند، حتی در حد طرح موضوع -چه کسانی که اکنون هستند و چه کسانی که نیستند- همه در ثبت جهانی آن سهیم هستند.
مهندس ضرغامی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: ظهور و سقوط تمدنها درسآموز است. حکومتها از جهاتی مانند حفظ امنیت و قدرت، شبیه هم هستند. بررسی رفتار آنها میتواند آموزنده باشد. مثلاً باید بررسی شود چرا از اشکانیان بناهای ماندگاری مانند هخامنشیان نمانده است؟ آیا رویکرد متفاوتی در ساخت و سازهای عظیم داشتهاند؟ یا مواد مورد استفاده در ابنیه ماندگار نبوده؟
وی افزود: همچنین باید درباره نگارش تاریخ، انصاف و بیطرفی را رعایت کرد. درباره حفظ بناهای تاریخی هم همینطور باید باشد و بدون توجه به دوره تاریخی ساخته شده آن، در حفظ و حراست آن کوشید.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در خاتمه سخنان خود گفت: ثبت جهانی هگمتانه، کار شایسته و ارزندهای بود. در جلسه اخیر هیأت دولت هم از آقای رئیسجمهور به خاطر پیام جانانهای که برای ثبت جهانی هگمتانه دادند، تشکر و قدردانی کردم.
انتهای پیام/
نظر شما