به گزارش میراث آریا، عطا حسن پور با اشاره به بحث تایید و ثبت جهانی دره خرمآباد گفت: دره خرمآباد از غار کلدر در شمالیترین نقطه شهر آغاز و به غار یافته درغربی ترین نقطه شهر ختم میشود و این دره به شکل U شکل میباشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان لرستان افزود: هفت غار و پناهگاه صخرهای، ۳ پل، یک قلعه، یک باغ تاریخی، یک رودخانه و چهار بناء جمعا ۱۷ اثر در این مجموعه وجود دارد.
او اظهار کرد: البته کاروانسرای چمشک و راه آهن لرستان ۲ اثر ثبت شده هستند که ثبت زنجیرهای جهانی بوده اما این ۲ اثر به نام لرستان ثبت نشده و در فهرست کاروانسراهای ایران و راه آهن سراسری کشور به ثبت رسیدهاند.
حسنپور اضافه کرد: با ثبت جهانی دره خرمآباد به یک باره ۱۷ اثر مرکز استان در لیست یونسکو قرار می گیرد.
او گفت: با ثبت دره خرم آباد، ۱۷ اثر در نقشه یونسکو قرار میگیرد و یونسکو مبلغ و مروج تبلیغات آثار لرستان میشود تا دره خرمآباد در مقابل چشمان توریستهای خارجی قرار گیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان لرستان با بیان این که با ثبت جهانی دره خرمآباد، دیپلماسی فرهنگی تقویت میشود افزود: با این رویداد تاریخی بزرگ از این پس مردم خرمآباد و استان با زبان مشترک جهانی با توریستها صحبت میکنند و ارزشهای جهانی خود را به رخ دنیا می کشند.
او اظهار کرد: پس از ثبت دره، شهر خرمآباد از حمایتهای بین المللی برخوردار خواهد شد، همچنین برای حفظ و صیانت، آثار فرهنگی و تاریخی از حمایتهای مالی ارزی برخوردار میشوند و یونسکو برای پایش ماهانه آثار هزینه می کند.
حسنپور تصریح کرد: یکی دیگر از مزیت های ثبت جهانی دره خرم آباد، رونق اقتصادی گردشگری و تقویت صنعت نوپا و نونهال گردشگری استان است، که با ورود گردشگران خارجی، یک ردیف اعتبار ارزی در یونسکو برای استان گشوده می شود.
او با اشاره به این که یونسکو یک سازمان مردم نهاد و غیر دولتی است گفت: نقش مردم و تشکلهای مردمی در این میان بسیار مهم و حائز اهمیت است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان لرستان افزود: در زمان حضور ارزیاب های یونسکو، جلسه اختصاصی با انجمنهای مردم نهاد برگزار خواهد شد تا در جریان استقبال و حمایت جریانهای مردم نهاد از ثبت جهانی دره خرمآباد قرار گیرند.
او اظهار کرد: ثبت جهانی دره خرمآباد می تواند در رونق زندگی مردم نقش محوری و اساسی داشته باشد و همه مردم از کسبه و بازاری و فرهنگی و اصحاب رسانه و ... در این رویداد جهانی بهره مند میشوند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان لرستان گفت: در حال حاضر باید موانع پیش رو را تا قبل از حضور ارزیابان یونسکو برطرف کرد چرا که با برداشتن موانع چهره شهر زیباتر از قبل میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به غارهای داخل طرح نیز اظهار کرد: هیچکدام از این غارها راه دسترسی یا زیرساخت گردشگری نداشته اند و از یک ماه قبل، کارهای خوبی برای تمام غارها از قیبل راه دسترسی، پلکان ورودی، نصب نشانک گذاری های مسیر در قالب های بتنی به طول ۵۰۰ متر به سمت غارها در دو طرف راه دسترسی، نصب درب فلزی ورودی غارها، ایجاد نورپرداری غارها، نصب پالت چوبی در کف غارها به خاطر آسیب نرسیدن به نوشته های باستان شناسی سطحی، نصب تابلوهای راهنما اطلاعات تاریخی و باستان شناسی غارها و تاریخچه کاوش های باستان شناسی صورت گرفته است.
انتهای پیام/
نظر شما