به گزارش میراث آریا، حجت الاسلام میثم تارم با همراهی اعضا شورای فرهنگ عمومی جنوب کرمان و در راستای پاسداشت و توجه به آثار تاریخی مذهبی شهر و در آستانه روز جهانی مسجد از مسجد تاریخی جیرفت بازدید کرد.
امامجمعه جیرفت ضمن تشکر از مجموعه میراث فرهنگی که در جهت کاوش اینمحوطه تلاش کردهاند و همچنین حفاظت این اثر ارزشمند تاریخی را بر عهده دارند، گفت: مسجد جامع شهر قدیمجیرفت مسجدی بزرگ و حائز اهمیت بوده که در شهر قدیم جیرفت در کنار بازار آن قرار داشته است.
حجت الاسلام تارم با اشاره اینکه این مسجد تاریخی مربوط به قرن دوم هجری قمری است، افزود: قدمت مسجد جامع شهر قدیم جیرفت مربوط به قرون اولیه اسلام بوده و به گفته کارشناسان، در قرن چهارم هجری قمری ساخته شده که آثاری از آن از جمله ستونهای شبستان، مناره با عظمت و سیستمآبرسانی و وضوخانه آن هنوز نمایان است.
او مسجد جامع شهر قدیم جیرفت را از ذخایر ملی، مذهبی و تمدنی ایراناسلامی عنوانکرد و تصریح کرد: وظیفه همه ما تلاش در جهت حفظ این آثار گرانبها و ارزشمند تاریخی است زیرا این آثار هویت تاریخی مذهبی شهر ما محسوب میشوند.
امام جمعه جیرفت در ادامه روز جهانی مسجد را به همه دست اندرکاران، نمازگزاران و فعالان این حوزه تبریک گفت: هر ساله ۲۱ اوت برابر با ۳۱ مردادماه را بعنوانروز جهانی مسجد گرامی میدارند.
مسجد جامع شهر قدیم جیرفت حدود هزار سال قدمت داشته و در کاوش های سالهای اخیر توسط دکتر حمیده چوبک کشف شد.
مسجد شهر قدیم جیرفت یکی از کهنترین مساجد کشف شده در ممالک شرقی اسلام است
قادر شیروانی مدیر پایگاه ملی میراث فرهنگی جیرفت در این بازدید ضمناشاره به مسجد کهن جیرفت بعنوان مسجدی ویژه در جنوب شرق و قدیمی ترین مسجد ممالک شرقی جهان اسلام، گفت: بر اساس کشف سکه ضرب جیرفت که متعلق به سال ۶۵ هجری قمری است، احتمالا این شهر قدمت بیشتری دارد و مسجد قدیمیتری هم در اینمحوطه وجود داشته که نیاز به کاوش بیشتر است تا اینموضوع ثابت شود.
شیروانی افزود: شواهدی از دوره ساسانی در محوطه شهر قدیم جیرفت به دست آمده که نشان میدهد این محوطه تاریخی ۲هزار هکتاری جیرفت بعد از دوره ساسانی و بر روی آثار دوره ساسانی شکل گرفته است.
انتهای پیام/
نظر شما