به گزارش میراثآریا، محمدحسین اکبری گفت: خراسان جنوبی با تولید ۹۷درصد عناب ایران، قطب تولید این محصول در کشور است و ۷۰درصد عناب تولیدی به خارج استان صادر میشود.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: برداشت عناب از باغهای استان در سال زراعی جاری آغاز شده و پیشبینی میشود امسال ۹هزار تن محصول خشک برداشت شود که نسبت به سال گذشته هفت درصد افزایش دارد، اما برداشت عناب نسبت به تخمین سال جاری ۲۵درصد کاهش دارد که دلیل کاهش تولید آن هم سرمای دیررس بهاره و افزایش دما در اواسط تابستان است.
او سطح زیرکشت عناب در خراسان جنوبی را ۵۸۱۱ هکتار اعلام کرد و افزود: تولید این محصول در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته و سطح زیرکشت در چند سال اخیر افزایش داشته است.
اکبری با عنوان اینکه ۹۲۵۰ بهرهبردار عناب در استان فعالیت میکنند گفت: برداشت عناب از اواسط مرداد آغاز میشود و تا اواخر شهریور ادامه دارد.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: ۲۵ تا ۳۰ درصد عناب به صورت تازهخوری مصرف میشود و بازاریابی این محصول به صورت تازه خوری، مورد استقبال زیادی قرار میگیرد چراکه از طعم و مزه مطلوبی برخوردار است.
او گفت: چند سال اخیر در زمینه فرآوری این محصول پر خاصیت اقداماتی انجام شده و تولید حبه، دمنوش، شیره و کنسانتره از جمله فرآوردههای آن است.
اکبری به فعالیت هشت کارگاه فرآوری در خراسان جنوبی به ظرفیت تولید ۲هزار تن در سال اشاره کرد و افزود: ارزش عناب تولیدی استان ۹۵۰۰ میلیارد تومان است و بیشترین سطح زیرکشت آن به ترتیب با ۲۶۰۷ هکتار در خوسف، ۱۲۶۰ هکتار در بیرجند و ۵۸۰ هکتار در سربیشه است.
انتهای پیام/
نظر شما