بهگزارش میراثآریا، مهدی فرجی دوم شهریورماه ۱۴۰۳ اظهار کرد: بنای موسوم به "کوشک نورآباد" پس از متروک و مخروب شدن، در اوایل انقلاب توسط شبکه بهداشت و درمان مورد استفاده قرار گرفت.
مدیر پایگاه میراثفرهنگی آیاپیر ایذه در ادامه عنوان کرد: با ثبتملی این بنا و سپس انجام نخستین مطالعات، در سال ۱۳۸۶، نخستین فاز مرمت آن از محل اعتبارات ادارهکل میراثفرهنگی خوزستان آغاز شد و آن محل به یک بنای زنده تبدیل شد.
او با اشاره به اینکه دومین فاز مرمت بنای کوشک نورآباد در سال ۱۳۹۶ شروع شد و همه بنا مرمت و بازسازی شد اضافه کرد: در حال حاضر سند مالکیت بنا به نام دانشگاه علومپزشکی اهواز است و متأسفانه بهرغم مکاتبات بسیار و پیگیریهای حقوقی ادارهکل میراثفرهنگی خوزستان، هنوز دانشگاه علومپزشکی اهواز، به دلیل وجود چندین معارض، نتوانسته است مالکیت این بنا را به میراثفرهنگی منتقل کند.
فرجی تأکید کرد: در صورت انتقال سند این بنا و رفع معارضان که یکی از مطالبات ما از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است، ادارهکل میراثفرهنگی خوزستان آمادگی دارد تا با همکاری پایگاه میراثفرهنگی آیاپیر ضمن تهیه طرح احیای این بنا، از آن به عنوان مکانی فرهنگی در راستای گردشگری شهرستان ایذه بهرهبرداری کند.
او یادآوری کرد: بنای تاریخی کوشک نورآباد طی سال ۱۴۰۲ توسط پایگاه میراثفرهنگی آیاپیر نقشهبرداری شد و طرح تعیین عرصه و حریم آن به زودی وارد فاز اجرا خواهد شد.
بنای قاجاری کوشک نورآباد ایذه در نزدیکی تپه الحک منطقه نورآباد ایذه واقع شده است. این بنا با نمای سنگچین و زیبا و محصور در بین درختان خودنمایی میکند. منطقه نورآباد به دلیل آبهای زلال و طبیعت زیبایش مکان استقرار خوانین بختیاری بوده است.
این بنای تاریخی ۱۱ بهمن ۱۳۷۸ با شماره ۲۵۷۰ ثبت ملی شد.
انتهای پیام/
نظر شما