پیاده‌روی زائران در دهه پایانی صفر نیازمند نگاهی ملی است

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: با توجه به اینکه سالانه استقبال از پیاده‌روی زائران امام رضا(ع) بیشتر می‌شود، قطعا باید حوزه زیرساخت‌ها تقویت شود و نگاهی ملی به حرکت پیاده‌روی زائران در دهه پایانی صفر معطوف شود.

به گزارش میراث آریا، علی‌اصغر شالبافیان با حضور در جمع زائران پیاده و بازدید از روند خدمت‌رسانی به زائران امام رضا(ع)، اظهار کرد: در روزی که آقای رئیس جمهور در مشهد حضور دارند به مشهد آمدیم و بازدید جداگانه از روند خدمت‌رسانی در مشهد خواهیم داشت. گزارشی از نحوه الزامات پشتیبانی و حمایتی، تدارک زیرساخت‌ها و ظرفیت‌سازی برای سال‌های آینده، قطعا به رئیس جمهور تقدیم خواهد شد. همچنین پس از اتمام برنامه‌های دهه پایانی صفر، گزارش‌های استانی را در ستاد خدمات سفر کشور مطرح خواهیم کرد.

وی در خصوص وضعیت پذیرایی موکب‌های مشهدی از زائران افزود: تا کنون بیش از ۲۳۰ هزار زائر پیاده وارد شهر مشهد شده‌اند و با توجه به استقبالی که در محورهای دوازده‌گانه زائران پیاده به مشهد وجود دارد، پیش‌بینی می‌شود ورود زائران پیاده به مشهد به بیش از ۴۰۰ هزار نفر افزایش پیدا کند.

شالبافیان عنوان کرد: یکی از مهمترین جلوه‌های مشارکت مردم در برگزاری و میزبانی از زائران را در محورها شاهد هستیم. بیش از ۳۶۰ ایستگاه صلواتی توسط مردم در محورهای منتهی به مشهد مشغول خدمت‌رسانی و پذیرایی از زائران هستند.

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: با توجه به اینکه سالانه استقبال از پیاده‌روی زائران امام رضا(ع) بیشتر می‌شود، قطعا باید حوزه زیرساخت‌ها تقویت شود و نگاهی ملی به حرکت پیاده‌روی زائران در دهه پایانی صفر معطوف شود.

شالبافیان عنوان کرد: با توجه به اینکه در سال‌های آتی دهه پایانی صفر در فصل تابستان قرار دارد، استقبال زائران از پیاده‌روی به سمت حرم رضوی در جاده‌های منتهی به مشهد گسترده‌تر خواهد شد.

ورود ۴ میلیون مسافر به مشهد در دهه پایانی صفر

وی با اشاره به ورود بیش از ۴ میلیون زائر و مسافر به مشهد تا این لحظه در دهه پایانی صفر، بیان کرد: احتمالا ورود مسافران در روزهای آتی افزایش داشته باشد. تا امروز ۹۲ درصد زائران با خودروی شخصی، ۵ درصد از طریق قطار و ۳ درصد با هواپیما به مشهد سفر کرده‌اند.

شالبافیان در خصوص مشکلاتی در کمبود بلیت‌های هواپیما و قطار برای سفر زائران به مشهد عنوان کرد: سازمان هواپیمایی و شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی تلاش کردند تا ظرفیت‌ها در مسیر مشهد افزایش پیدا کند، اما این عرضه‌ها متناسب با تقاضا نیست و باید ظرفیت‌های هوایی و ریلی به مشهد افزایش بیشتری داشته باشد.

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در مورد شرایط ظرفیت‌های اقامتی مشهد بیان کرد: خوشبختانه با ظرفیت‌سازی که صورت گرفته، حدود یک میلیون و ۱۷۰ هزار نفرشب اقامت در قالب اقامتگاه‌های رسمی، موقت و اضطراری در مشهد برای این ایام تدارک دیده شده است.

تکمیل ۱۰۰ درصدی واحدهای اقامتی رسمی مشهد

شالبافیان گفت: حدود ۲۲۳ هزار اقامت رسمی مشهد ۱۰۰ درصد تکمیل شده است، اما خوشبخانه با تدارکی که در اقامت موقت و اضطراری دیده شده است، زائران امام رضا(ع) به نحو مناسبی در اقامتگاه‌های موقت و اضطراری پذیرایی خواهند شد.

دولت مکلف به تدوین سند حوزه زیارت است

وی در خصوص سرانجام فعالیت کارگروه زیارت افزود: در قانون برنامه هفتم توسعه کشور، دولت به صورت مشخص مکلف شده که سند زیارت را به تدوین برساند و کلیه اقدامات زائران داخلی و خارجی در آن دیده شود. قطعا یکی از مواردی که باید در این سند مورد توجه قرار بگیرد، حوزه زیرساخت‌های زائران و تقویت زیرساخت‌های جاده‌ای است.

انتهای پیام/

کد خبر 1403061300856
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha