مانیزان، میزبان جشنواره شیره‌پزی سنتی

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ملایر گفت: روستای هدف گردشگری مانیزان در شهرستان ملایر مهیای برگزاری چهاردهمین دوره جشنواره شیره‌پزی سنتی است.

به گزارش میراث‌آریا، ابراهیم جلیلی گفت: برای برگزاری هر چه بهتر این جشنواره، زیرساخت سایت برگزاری جشنواره در روستای مانیزان در حال تکمیل است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ملایر افزود: اعتباری حدود پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال از اعتبارات ملی برای تکمیل زیرساخت سایت برگزاری جشنواره شیره‌پزی، هزینه شده که تا روز برگزاری جشنواره به اتمام می‌رسد.

جلیلی ادامه داد: جشنواره شیره‌پزی سنتی امسال پنجم مهرماه در روستای هدف گردشگری مانیزان با کمک تمامی دستگاه‌های اجرایی به ویژه دهیاری و شورای اسلامی روستا برگزار می‌شود و هر ساله شاهد حضور پرشور گردشگران و مسافران بسیاری برای بازدید از این جشنواره ملی هستیم.

او گفت: انگور ملایر یک برند تجاری و جهانی است و مشتقات آن همچون مراسم شیره‌پزی، مهارت پخت باسلق و شربت شیره در راستای تکمیل تجاری‌سازی، در میراث ناملموس کشور به اسم این شهرستان به ثبت رسیده است.

جلیلی گفت: شیره‌پزی در ملایر پیشینه‌ای طولانی دارد که گردشگران می‌توانند در مسیر برگزاری جشنواره علاوه بر باغات انگور، منطقه حفاظت شده لشگردَر و آثار تاریخی و چشم‌اندازهای طبیعی این شهرستان را نیز مشاهده کنند.

او با بیان اینکه خوراکی‌ها بخشی از میراث معنوی، آئین‌ها و سنت‌های گذشتگان است، اظهار کرد: آئین شیره‌پزی از گذشته‌های دور به صورت سنتی در این شهرستان برگزار می‌شده و این سنت دیرینه قدمتی بیش از ۷۰۰ سال دارد.

سال ۱۳۹۰ شیره‌پزی سنتی ملایر در فهرست آثار ناملموس میراث فرهنگی ایران ثبت ملی شد که به مناسبت ملی شدن این رویداد، امسال چهاردهمین دوره جشنواره شیره‌پزی پنجم مهرماه در روستای هدف گردشگری مانیزان برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1403070100021
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha