با رئیس‌جمهوری در موزه ملی ایران

رئیس‌جمهوری در جمع مدیران و فعالان میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی حضور یافت و ضمن بازدید از بخشی از موزه ملی و رونمایی از تعدادی از الواح استردادی هخامنشی از آمریکا از نزدیک صحبت‌ها و دیدگاه‌های چند تن از فعالان عرصه‌های تخصصی وزارتخانه را شنید.

علی دارابی، قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور در یادداشتی نوشت: دکتر پزشکیان رئیس‌جمهوری در جمع مدیران و فعالان میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی حضور یافت و ضمن بازدید از بخشی از موزه ملی و رونمایی از تعدادی از الواح استردادی هخامنشی از آمریکا از نزدیک صحبت‌ها و دیدگاه‌های چند تن از فعالان عرصه‌های تخصصی وزارتخانه را شنید:

مهدی حجت رئیس ایکوموس ایران که خود از مؤسسان و پایه‌گذاران میراث‌فرهنگی بعد از انقلاب اسلامی است در سخنان مهم و کوتاهی گفت: «میراث‌فرهنگی هویت است نه اینکه امکانی برای پر کردن اوقات فراغت.  دانشگاه بین‌المللی میراث‌فرهنگی را تشکیل دهید تا هم کادرسازی و نیروهای متخصص و کارآزموده تربیت شود و هم فراگیران و دانشجویان خارجی ضمن آشنایی با میراث فرهنگی و تمدنی ایران، زبان فارسی را هم بیاموزند و این کار موجب گسترش و ترویج زبان فارسی در دنیا خواهد شد. » 

واقعیت آن است که «زبان فارسی» در خطر است، چه در داخل کشور و چه در خارج از آن. نگاهی به ظرفیت و میزان پذیرش و اقبال دانشجویان در کنکور سال جاری در رشته زبان و ادبیات فارسی این نگرانی را تشدید می‌کند. این یعنی تهی شدن از سرمایه و اعتبار تمدنی، تاریخی و میراث‌فرهنگی کشور.

از سوی دیگر زبان فارسی در ایران فرهنگی دارد روز به روز ضعیف و ضعیف‌تر می‌شود و زبان‌های دیگری جایگزین آن می‌شود. نگاهی به ترجمه شاهنامه فردوسی، حافظ، مثنوی مولوی و... در سال‌های اخیر بیندازیم و ببینیم این ترجمه‌ها که قبلاً به زبان فارسی بود، هم اکنون چه زبان‌های جایگزین آن شده است؟!  

«زبان فارسی، ایران و اسلام» سه سازه و ستون اصلی اتحاد و وحدت ملت ایران از گذشته تا کنون و نقش اساسی در تحکیم ملی و تمامیت ارضی در ایران فرهنگی داشته است.  
سرمایه‌گذاری و توجه به میراث‌فرهنگی و زبان فارسی می‌تواند نقش اساسی در دیپلماسی عمومی و فرهنگی ایران در عصر و زمانه کنونی داشته باشد.

انتهای پیام/

کد خبر 1403072101544
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha