نمایشگاه سی‌و هفتم صنایع‌دستی تغییر رویکردی داشته است/ نقش همه اقشار و افراد در صنایع‌دستی

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور در برنامه تلویزیونی صبح بخیر ایران گفت: ما در سی‌وهفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی، برای اتصال صنایع‌دستی به ادبیات توسعه و با توجه به نامگذاری شعار سال با عنوان «جهش تولید مشارکت مردم»، تغییر رویکردی داشتیم.

به‌گزارش خبرنگار میراث‌آریا، مریم جلالی امرپز شنبه ۲۶ آبان‌ماه در برنامه تلویزیونی صبح بخیر ایران گفت: ما در سی‌وهفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی، برای اتصال صنایع‌دستی به ادبیات توسعه و با توجه به نامگذاری شعار سال با عنوان «جهش تولید مشارکت مردم»، تغییر رویکردی داشتیم. همانطور که می‌دانید مردمی‌ترین مشارکت در تولید، صنایع‌دستی است و همه اقشار و افراد می‌توانند در صنایع‌دستی نقشی داشته باشند و خود را با صنایع‌دستی ارتقا دهند. 

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور افزود: نمایشگاه‌های صنایع‌دستی ظرفیت چند جانبه است. ما ۱۸ گروه و ۲۹۹ رشته صنایع‌دستی داریم که شامل بافته‌های داری، صنایع چوبی و نگارگری و ... است. حکمت ایرانی هر آنچه از ورق طلا تابرگ درخت خرما به دستش رسیده را به هنری تبدیل کرده که در زندگی استفاده می‌شود و در واقع به جای صنایع‌دستی، صنایع زیستی بوده است. 

او تصریح کرد: خوشبختانه نمایشگاه سی‌وهفتم علاوه بر زیبایی و رنگارنگی فرهنگی که دارد، جایگاه و نقش مهمی در توسعه، صادرات، ارتقای معیشت و اقتصاد شهر و روستا داشته و محور وفاق و توسعه اقتصاد هویت بنیان است.

جلالی گفت: واقعیت این است که توانش هنر ایرانی زبانزد است و شما هر جایی بروید حس‌تان منجر به خلق کالای هنری می‌شود. 

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور درباره استاد ودود که در این برنامه حضور داشت، اظهار کرد: استاد ودود مرد سال صنایع‌دستی جهان و اعتبار بسیاری از جشنواره‌هاست و به صورت خانوادگی در حوزه هنر فعالیت می‌کنند. هنر چوب اولین مواجهه انسان با طبیعت است و از چوب یک اثر هنری ساخته و در کنار خلق هنری دانش آن را هم دارد. مزیت آقای ودود این است که همه جانبه و چند بعدی است و همچنین ابتکاری در ابزارسازی دارد. 

او افزود: صنایع‌دستی ما هم تکنیک دارد و هم تاکتیک و هم مهندسی و دانش و ذوق هنری و آقای ودود مصداق بارز چنین تعریفی است. حتی او در حوزه فناوری های جدید نیز دانش خوبی دارد. 

جلالی ادامه داد: تقویت توجه نسبت به صنایع‌دستی کار رسانه است. ما در حوزه صنایع‌دستی یک هنرمند داریم، یک صنعتگر و یک بازرگان، هنرمند خلق اثر می‌کند، صنعتگر محصول تولید می‌کند و بازرگان کالا را صادر می‌کند و این سه 
صنعتگر باید ببیند بازار چه می‌خواهد که تولید کنند. نمایشگاه برای صنعتگرها است و این زنجیره را باید کامل کند. 

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی گفت: سرمایه ما امیدمان است و صنایع‌دستی نیز امید مردم است برای اینکه از هیچ، همه چیز بسازند. نمایشگاه سی و هفتم لیگ نمایشگاه‌های ملی است که در برخی استان‌ها هم برگزار شده است.

انتهای پیام/

کد خبر 1403082601843
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha