به گزارش میراثآریا، کمال خانی گفت: از آنجا که اقتصاد بیشتر روستاها بر مبنای کشاورزی بوده و این مهم بر پایه وجود آب شکل میگیرد کمبود آب همواره دغدغه و مایه نگرانی کشاورزان بوده است، آیین باران خواهی یکی از آداب و رسوم کهن ایرانی است که ریشه در اعتقادات و باورهای دینی و مذهبی دارد.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نیشابور افزود: البته این مراسم با اندکی تغییر و با کیفیت مناطق مختلف کشور عزیزمان همراه با دعاهای باران و نماز و نیایش برای طلب باران برگزار می شود و با توجه به اهمیت موضوع مراسم باران خواهی در سال ۱۳۹۳ توسط سازمان میراثفرهنگی وقت در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
خانی با بیان اینکه مراسمی از دیرباز در نیشابور با عنوان «چوله قزک» برگزار میشود، تصریح کرد: «چوله قزک» یا «چولی قزک» عروسک پارچهای نسبتا بزرگی است که زنان روستا آن را میسازند و بر سر چوبی میبندند، کودکان با گرداندن «چوله قزک» در میان کوچه ها، عبارات منظوم «چوله قزک بارو کو ...» را دسته جمعی میخوانند.
او گفت: اهالی روستا به آنان شیرینی، نقل، نان و خوراکی میدهند و بر روی آنان کاسهای آب میریزند. برخی پژوهشگران معتقدند که مراسم بارانخواهی ارتباط مستقیمی با آناهیتا، الهه آب در ایران باستان دارد.
انتهای پیام/
نظر شما