تجلیل از فعالان گروه کتاب‌خوانی شوش در موزه هفت‌تپه

همزمان با هفته ملی کتاب و کتابخوانی از فعالان گروه کتاب‌خوانی شهر شوش در محل موزه هفت‌تپه قدردانی شد.

به‌گزارش میراث‌آریا، مدیر پایگاه میراث‌جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه گفت: آنچه با آرامش و تأنی می‌خوانیم در ذهن ما می‌ماند. در این دنیای رقابت رسانه‌ها، هنوز کتاب و کتابخوانی آرام‌ترین دریای علم است که آرام‌آرام در ساختار ذهنی بشر تغییر ایجاد می‌کند .

عاطفه رشنوئی ادامه داد: خواندن با تأمل، ذهن و تفکر را به پرسشگری وا می‌دارد در حالی‌که دنیای مجازی با دیدن سطحی فقط از راه تجسم بصورت سطحی از ذهن ما عبور می‌کند و نمی‌تواند آن رد و اثر عمیق به اندازه کتاب را بر ذهن بشر وارد کند.

او بیان کرد: کتابت و نگارش، اولین اقدام بشر برای ثبت و ضبط وقایع پیرامون خودش بوده است؛ نوشتن در قالب‌های گوناگون، به‌ویژه کتاب در طول تاریخ موجب حفظ حافظه تاریخی و استمرار یادگارهای بشری بوده و به سوی ماندگاری اثر پیشرفت داشته است.

مدیر پایگاه میراث‌جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه گفت: از نخستین زخمه‌های بشر بر الواح گلی برای نگاشتن، در مطالعه تاریخ بشر کتابخانه‌ها و وجود آن‌ها نشانه‌های تمدن آن قوم بوده‌اند همانند اتفاقی که در کشف الواح شوش یا سومر آفتاد و نشان‌دهنده وجود کتابخانه و محلی برای ثبت وقایع و انتقال تجربیات تاریخ بوده است.

او تصریح کرد: خط و اختراع آن در انتقال نسلی و وقایع مربوط به آن موثرترین حرکت بشر در طول تاریخ بوده تا جایی که نوشتن موجب روشنی راه بشر در طول تاریخ شده و امروزه‌روز نیز هیچ وسیله‌ایی نمی‌تواند به اندازه کتاب آگاهی ماندگار در ذهن و جان بشر ثبت کند.

رشنویی خاطرنشان کرد: از همین روی، موزه هفت‌تپه به همت جمع دوست‌داران کتاب شهر شوش، زمینه‌ای را برای شروع کردن فعالیت این گروه کتابخوانی فراهم کرد؛ چرا که موزه‌ها فضای مناسبی برای رشد، تفکر و ارتقای فرهنگ عمومی جامعه هستند. همانطور تبدیل شدن موزه به مکانی برای اجتماعات فرهنگی و مردمی از جمله رسالت‌های موزه‌ها است.

انتهای پیام/

کد خبر 1403090700377
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha