به گزارش خبرنگار میراثآریا، اولین همایش ملی بررسی پتانسیلهای کارآفرینی، اشتغال و توسعه پایدار امروز شنبه ۱۰ آذرماه ۱۴۰۳ با حضور سیدرضا صالحی امیری وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، علیاصغر طهماسبی استاندار گلستان، سیدنجیب حسینی نماینده مردم شهرستانهای مینودشت، کلاله، گالیکش و مراوهتپه در مجلس شورای اسلامی، محمدجواد ساوری مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان، فرمانداران شهرستانهای مینودشت، گالیکش و کلاله، فرماندهان نظامی و انتظامی، امامان جمعه اهل تشیع و تسنن منطقه، مدیرانکل دستگاههای اجرایی و جمعی از مسئولان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مینودشت، برگزار شد.
گردشگری مزیت نسبی غرب تا شرق استان گلستان است
نماینده مردم شهرستانهای مینودشت، کلاله، گالیکش و مراوهتپه در مجلس شورای اسلامی در این همایش گفت: گلستان تواناییهای خوبی در گردشگری دارد که از آن میتوان برای شکوفایی و رونق اقتصادی استان و توسعه پایدار بهره برد.
سیدنجیب حسینی همچنین بر لزوم جذب سرمایهگذار برای ایجاد زیرساختهای گردشگری، ایجاد چند منطقه نمونه گردشگری در استان و رفع موانع اداری پیش رو سرمایهگذاران گلستان تاکید کرد.
او بیان کرد: یکی از دستگاههایی که میتواند بیشترین نقش را در بالفعل کردن پتانسیلهای منطقه شرق گلستان ایفا کند وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی است که امیدواریم با حضور وزیر محترم در استان شاهد تحولات خوبی در منطقه باشیم.
نماینده مردم شرق گلستان در مجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید کرد: مزیت نسبی استان گلستان از غرب تا شرق، گردشگری و صنایع تبدیلی کشاورزی است و تنها راه حل توسعه استان بهرهبرداری از این دو مزیت خواهد بود.
او تصریح کرد: شرق گلستان دارای ظرفیتهای بکر و بالقوه طبیعی و گردشگری است و سالانه تردد ۲۰ میلیون زائر از این مسیر به عنوان یک موقعیت استراتژیک، ظرفیت خوبی برای توسعه گردشگری و تکمیل زیرساختهای این حوزه است.
حسینی بیان کرد: وجود پارک ملی گلستان، آبشارها، سد نرماب، دیوار بزرگ گرگان و بنای تاریخی گنبدقابوس از مزیتهای مهم شرق گلستان است که میتواند در جذب توریست و گردشگر داخلی و خارجی تاثیر بسزایی داشته باشد.
او افزود: در حال حاضر میانگین ماندگاری مسافر در کشور، چهار شب است در صورتی که این شاخص در گلستان به ۱.۵ شب تقلیل پیدا کرده است و چنین ظرفیتهایی اگر به فعل تبدیل شود میتواند در تبدیل گلستان به مقصد گردشگری و افزایش ماندگاری مسافران کمک بزرگی کند.
توسعه استان گلستان را باید در صنعت گردشگری دنبال کنیم
استاندار گلستان نیز در این همایش ملی، گفت: وفاق ملی که شعار دولت چهاردهم است را از ابتدای انقلاب تاکنون در بین اقوام و مذاهب استان گلستان که به نگارستان ایران شهرت دارد، شاهد بودهایم.
علیاصغر طهماسبی بیان کرد: ایجاد اشتغال یکی از ضعفهای استان گلستان است که گردشگری با تکیه بر دو بال میراثفرهنگی و صنایعدستی میتواند موتور محرکه برای رفع بیکاری در استان باشد.
او تاکید کرد: توسعه استان گلستان را باید در صنعت گردشگری دنبال کنیم که متاسفانه برخی قوانین دست و پاگیر بهعنوان یکی از عوامل موجب عقبماندگی استان در حوزه زیرساختهای حوزه گردشگری شده است.
استاندار گلستان با تأکید بر لزوم توجه به ظرفیتهای گردشگری استان، گفت: یکی از اولویتهای اصلی ما در استان، توسعه صنعت گردشگری است. با توجه به جاذبههای طبیعی و تاریخی گلستان، این استان پتانسیل تبدیل شدن به یکی از مقاصد مهم گردشگری کشور را دارد. در این راستا، باید موانع موجود که توسط دستگاههایی همچون جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایجاد میشود، رفع شوند تا بتوانیم از این ظرفیتها به بهترین نحو استفاده کنیم.
او همچنین به مشکلات و بنبستهای موجود در استان اشاره کرد و گفت: با وجود ظرفیتهای فراوان استان در زمینههای مختلف طبیعی، کشاورزی و گردشگری، شاهد مهاجرت گسترده جوانان گلستانی به دیگر استانها برای تأمین معیشت و اشتغال هستیم. این مهاجرتها نشانهای از نبود فرصتهای شغلی و توسعه متوازن است و این وضعیت نباید ادامه پیدا کند.
همایش ملی اشتغال، کارآفرینی و توسعه پایدار در راستای بررسی مسائل و حل مشکلات اقتصادی و استفاده از فرصتها و ظرفیتهای ملی و استانی برای ایجاد اشتغال و کارآفرینی با حضور سرمایهگذاران، کارآفرینان، تشکلهای ملی و محلی و مقامات و مسئولان ملی و استانی در پردیس دانشگاه آزاد اسلامی مینودشت برگزار میشود.
این همایش در محورهای گردشگری و کارآفرینی فرهنگی، زنان و کارآفرینی، نوآوری و کارآفرینی در صنایعدستی و بومی، کارآفرینی دیجیتال و فناوری اطلاعات، موفقیتهای دانش بنیان محلی، توسعه پایدار و محیط زیست، توسعه مهارت و آموزش، کارآفرینی اجتماعی، نقش بخش خصوصی در حمایت از کارآفرینی، مشارکت مردمی در توسعه اقتصادی، بهره برداری از زیرساخت های موجود، توسعه مهارتها و آموزش مادام العمر برگزار میشود.
انتهای پیام/
نظر شما