به گزارش میراث آریا، برهان الدین دوران عصر امروز دوشنبه ۱۲ آذر ماه ۱۴۰۳ در بازدید از مجموعه فرهنگی و تاریخی آرامگاه فردوسی گفت: ایران و ترکیه در زمینههای فرهنگی، تاریخی و دینی اشتراکات زیادی دارند، همچنین در کشورهای آسیای میانه؛ منطقه خراسان و ترکیه، فرهنگی مشترک وجود دارد.
معاون وزیر امور خارجه ترکیه ادامه داد: البته قبل هر اقدامی باید یکدیگر را بیشتر شناخته و روابط فرهنگی و گردشگری میان ۲ کشور را توسعه دهیم.
معاون وزیر امور خارجه ترکیه درباره برگزاری هفته فرهنگی ترکیه در مشهد و هفته فرهنگی خراسان در ترکیه گفت: به همکاران فرهنگی خود تاکید خواهیم کرد که گسترش هرچه بیشتر روابط فرهنگی با جمهوری اسلامی ایران به ویژه خراسان رضوی را در دستور کار قرار داده و برگزاری هفتههای فرهنگی مشترک را پیگیری کنند.
همچنین سید جواد موسوی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی برای میزبانی از زائران و گردشگران ترکیه در این استان اعلام آمادگی کرد و گفت: خراسان رضوی دارای ظرفیتهای کمنظیری در حوزه زیارت از جمله بارگاه مطهر رضوی و در حوزه گردشگری از جمله فردوسی، خیام و عطار نیشابور و صداها جاذبه تاریخی و گردشگری است.
او برای برگزاری هفته فرهنگی ترکیه در مشهد و برگزاری هفته فرهنگی خراسان در ترکیه اعلام آمادگی کرد.
موسوی با بیان اینکه قرابتهای فرهنگی زیادی داریم، تصریح کرد: از این اشتراک فرهنگی برای نزدیکی بیشتر دو ملت استفاده کنیم.
برهان الدین دوران به همراه سفیر ترکیه در ایران و هیئت همراه به منظور شرکت در اجلاس اعضای سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) به مشهد سفر کردهاند، عصر امروز از آرامگاه فردوسی بازدید کردند.
بیست و هشتمین نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در مشهد، روزهای ۱۲ و ۱۳ آذر با حضور ۲۰ هیئت خارجی در حال برگزاری است.
اکو یک سازمان منطقه ای دولتی محسوب می شود که سال ۱۹۶۴ از سوی ایران، پاکستان و ترکیه با هدف پیشبرد همکاری های اقتصادی و فرهنگی میان کشورهای عضو تاسیس شد و از سال ۱۹۹۲ با پذیرش هفت کشور جدید شامل افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان، شمار اعضای آن به ۱۰ کشور افزایش یافت.
انتهای پیام/
نظر شما