توسعه روابط فرهنگی و سیاسی ایران و تاجیکستان/ مردم تاجیکستان هر روز در مکتب‌ها و دانشکده‌ها شاهنامه فردوسی می‌خوانند

وزیر امور خارجه تاجیکستان گفت: بر این باورم پیوندهای تاریخی، ادبیاتی و فرهنگی ما هیچ وقت از بین نمی رود و به این افتخار می کنیم که با ایران رابطه دوستانه و نزدیک داریم، امیدواریم در آینده روابط فرهنگی و سیاسی توسعه یابد.

سراج‌الدین مهرالدین ۱۲ آذر ماه ۱۴۰۳ در حاشیه بازدید از مجموعه فرهنگی‌تاریخی توس در گفت‌وگو با خبرنگار میراث‌آریا گفت: بسیار خرسندم که امروز از آرامگاه شاعر و متفکر بزرگ فارسی زبان را دیدن کردیم.

وزیر امور خارجه تاجیکستان ادامه داد: مردم تاجیکستان فخر می‌کنند که در تاریخ مشترک هستیم. شخص بزرگی همچون فردوسی در سطح جهان شناخته شده است و شاهنامه را تمام مردم با زبان‌های مختلف می‌خوانند.

او اظهار کرد: شاهنامه یک نشان‌داد بزرگی از حکیم ابوالقاسم فردوسی است که امروز از سراسر دنیا به آرامگاه فردوسی می‌آیند.

مهرالدین با اشاره به علاقه و عشق مردم تاجیکستان به فردوسی و زبان فارسی اظهار کرد: هر فرد تاجیکستانی، با قهرمانان شاهنامه و فردوسی آشنایی دارد و پند و نصیحت را که در شاهنامه آمده می‌دانند، مردم تاجیکستان هر روز در مکتب‌ها و دانشکده‌ها شاهنامه فردوسی را می‌خوانند.

وزیر امور خارجه تاجیکستان با بیان این‌که عالمان فردوسی‌شناس زیادی در تاجیکستان وجود دارند، تصریح کرد: بر این باورم که این پیوندهای تاریخی، ادبیاتی و فرهنگی ما هیچ وقت از بین نمی‌رود و به این افتخار می‌کنیم که با ایران رابطه دوستانه و نزدیک داریم و امیدواریم در آینده روابط فرهنگی و سیاسی توسعه یابد.

مهرالدین درباره شرایط میزبانی مشهد از مردم تاجیکستان گفت: ما خراسان بزرگ را به خوبی می‌شناسیم، از سال‌های بعد از استقلال تاجیکستان رفت و آمد با ایران داریم که بیشتر روابط تاجیکستان با ایران بزرگ از طریق خراسان بزرگ است.

او ادامه داد: ما در مسائل فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی روابط خوبی داریم و سال گذشته روزهای فرهنگی مشترک داشتیم و نمایشگاه‌های صنعتی و اقتصادی مشترک برگزار خواهیم کرد.

وزیر امور خارجه تاجیکستان  افزود: ما با یک زبان سخن می‌گوییم و یک  فرهنگی و تمدن داریم و قلب‌های مردم تاجیکستان به مردم خراسان نزدیک است.

انتهای پیام/

کد خبر 1403091300736
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha