ملایر باید با اندیشمندانش شناخته شود

رئیس بنیاد ایران شناسی کشور، ملایر را یکی از مهدهای بزرگ تاریخی و تمدنی ایران دانست و تاکید کرد: ملایر با مبلمان منبت و انگور شناخته می شود، اما این برای شأن ملایر کافی نیست.

به گزارش میراث‌آریا، محمدحسین رجبی دوانی دوشنبه ۲۶ آذر ماه در آیین رونمایی از مجموعه پنج جلدی تاریخ و جغرافیای تاریخی ملایر با بیان اینکه دشمنان به شدت درصدد هستند که جوانان را از سابقه بزرگ تاریخی خود بیگانه کنند، بیان کرد: حسن رضا رفیعی سالها زحمت کشیده و بیش از ۸۰۰ منبع را مطالعه کرده است و مجموعه پنج جلدی وی، کار محققانه و ارزشمندی است و این مجموعه در بنیاد ایران شناسی ارزیابی شده و به عنوان کار علمی برگزیده در استان شناخته شده است.

 رئیس بنیاد ایران شناسی کشور افزود: ملایر باید با اندیشمندان آن نیز شناخته شود و حوزه های علمیه و دانشگاه ها باید این مهم را محقق کنند.

او ایران را مهد قدیمی‌ترین تمدن‌های بشری دانست و بیان کرد: در بین تمام تمدن‌های بزرگ بشری از جمله بین النهرین، مصر، هند، چین و اعراب متمدن یمن و تمدن متاخر غرب، ایران هرگز سابقه شرک و بت پرستی نداشته و این افتخار بزرگی است.

رجبی دوانی با بیان اینکه یک روح معنوی و توحیدی از دیرباز در تمدن ما وجود داشته است، افزود: برخلاف سلاطین و پادشاهان تمدن‌های دیگر که هر موفقیت و جهان‌گشایی را از خود می دانستند، برخی پادشاهان ایران افتخارات به دست آمده را از خداوند و به تعبیر خودشان از اهورا مزدا می دانستند و ما به این عظمت افتخار می‌کنیم. 

او با بیان اینکه ما دوران های درخشانی داریم که از پرداختن و شناساندن آنها غافل بودیم، گفت: حکومت آل بویه در دوران اسلامی به عنوان سلسله ای ایرانی شیعی و پرافتخار، دوران عزت و برتری بی چون و چرای تمدن مسلمانان بر کل جهان در قرن چهارم و پنجم هجری است.

رئیس بنیاد ایرانشناسی کشور افزود: به کار اشتباه رضاخان که نام بین‌المللی ایران با عنوان پارس یا پرشیا را که نامی با عظمت بوده است به ایران تغییر داد، اشاره و بیان کرد: نام ایران برای جهان شناخته شده نبود و آن مجد و عظمت از بین رفت، اما انقلاب اسلامی سبب شد کشور تجدید حیات کند و مجد و عظمت گذشته خود را باز یابد.

رجبی دوانی دوران آل بویه را دوران طلایی تمدن اسلامی خواند که عموم مسلمانان به آن مباهات می کردند.

او با تاکید بر اینکه ایجاد تمدن و پیشرفت های علمی رابطه مستقیمی با نوع نگاه حاکمیت‌ها دارد، اظهار کرد: اگر حاکمیت‌ مدافع، پشتیبان و مشوق باشد، پیشرفت‌ چهها حاصل می شود و اگر حاکمیت انگیزه نداشته باشد و مایل نباشد، سبب توقف و ایستایی کشور خواهد شد.

رئیس بنیاد ایران شناسی کشور رهبر معظم انقلاب را رهبری عالم، اندیشمند و مشوق دانست و گفت: با داشتن چنین رهبری، تمدن نوین اسلامی را که در چارچوب سیاسی ایران اسلامی پدید می آید، به جهان عرضه کنیم.

او مردم کشور را مردمی بی نظیر و خوب در طول تاریخ دانست و افزود: ما به عنوان حلقه های وصل وظیفه داریم به این امر مهم جامع عمل بپوشانیم و باید باور داشته باشیم این تمدن را به برکت ایران اسلامی می توان ایجاد کرد.

رجبی دوانی با بیان اینکه نفوذ معنوی ایران حتی فراتر از دوران نفوذ سیاسی و نظامی هخامنشیان رسیده است، گفت: در آمریکای لاتین نفوذ معنوی داریم و عشق به ایران آنجا فراوان است.

رئیس بنیاد ایران شناسی کشور تاکید کرد: هنوز به آنچه شایسته تمدن نوین اسلامی است تا از نظر علم و فناوری به آنجا برسیم، نرسیدیم و این وظیفه پژوهشگران و اساتید دانشگاهی و دانشجویان است تا این امر محقق شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1403092601437
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha