بازبینی دوره آموزشی راهنمایان تخصصی شهرهای جهانی و ملی

مدیرکل آموزش و برنامه‌ریزی گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از بازبینی دوره‌ آموزش راهنمایان گردشگری در هر دو مقطع اولیه و تخصصی خبر داد و گفت: آمادگی داریم به افرادی که براساس شاخص‌ها متقاضی برگزاری دوره‌های آموزشی راهنمایان تخصصی شهرهای جهانی و ملی صنایع دستی هستند، مجوز برگزاری دهیم.

ابوطالب قاسمی با بیان این که سرفصل‌ها و موضوعات پیش‌بینی شده را بازبینی کردیم، در گفت‌وگو با میراث‌آریا گفت: در محورهای آموزش هر تشکل و هر موضوعی که وجود دارد نیاز سنجی شده و مسیر رفع این نیازها را از طریق متخصصان پیش می‌بریم.

مدیرکل آموزش و برنامه‌ریزی گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی با بیان این که آموزش‌های کاربردی را مورد نظر قرار دادیم، تصریح کرد: ضعفی که در حوزه آموزش‌های غیرکاربردی در مقاطع آکادمیکی وجود دارد را سعی کردیم در این نوع آموزش‌ها رفع کنیم.

او با بیان این که انجمن راهنمایان مباحث و مسائل خود را از طریق معرفی یک نماینده رسمی مطرح کردند، گفت: اطلاعات اولیه را تکمیل کردند و در نهایت با مشورتی که با بیش از ۲۰ نفر از مدرسان و اساتید این حوزه شد، چارچوبی متفاوت و بروز از نیازهای حوزه مطالبات دولت و بخش خصوصی را شکل دهیم.

قاسمی با اشاره به این که تحول جدیدی را در حوزه آموزش راهنمایان ایجاد کردیم، اظهار کرد: قرار شد افرادی نیز به این حوزه بیایند که این تحولگرا باشند و به منظور ارتباط مقصد با گردشگران و برگزاری تورهایی در این حوزه، مهارت‌هایی را کسب کنند و خدمت در این حوزه را ارتقا بخشند.

مدیرکل آموزش و برنامه‌ریزی گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی با بیان این که برای دوره پایه‌ای از راهنمایان گردشگری ملی و بین‌المللی یک دوره مقدماتی مشترک و سپس یک دوره تخصصی در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: دوره راهنمایان ملی ۴۶۸ ساعت تئوری و ۹۶ ساعت مهارتی است و برای راهنمایان بین‌المللی ۵۲۸ ساعت تئوری و ۹۶ ساعت مهارتی در نظر گرفته شده است.

او با اشاره به این که در محتوای این آموزش مقوله راهنمایان تخصصی در نظر گرفته شده و دوره‌های تخصصی را تعریف کردیم که اکنون نیز نیازمند ساختاریافتگی پس از ابلاغ این حوزه است، گفت: در حوزه آموزش‌های تخصصی مقوله صنایع دستی و اقوام هم دیده شده که حدود ۴۰ ساعت برای اموزش‌های ابتدایی دیده شده و متناسب با آن باید محتواهای مرتبط تولید شود.

قاسمی با بیان این که برای هر بخش متخصصان هر حوزه را دعوت می‌کنیم، ادامه داد: در حوزه راهنمایان تخصصی تلاش کردیم که گردشگری اساساً گستره و طیف بزرگی است که در خصوص موضوعات تخصصی مقوله صنایع دستی را نیز در نظر گرفتیم و در خصوص صنایع دستی این مقوله به طور اختصاصی در نظر گرفته شده است.

مدیرکل آموزش و برنامه‌ریزی گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی با بیان این که آمادگی داریم تا اگر افرادی متقاضی برگزاری دوره‌های اموزشی برای تربیت راهنمایان تخصصی شهرهای جهانی و ملی صنایع دستی هستند را حمایت کنیم، گفت: مجوز این مقوله را حمایت می‌کنیم و زمینه فراهم است و با ابلاغیه ساختار هموارتر نیز خواهد شد.

او با بیان این که برگزارکننده و راهنمای تخصصی می‌تواند فعال صنایع دستی باشد، تصریح کرد: طبق‌ایین نامه‌ما همه می‌توانند در این حوزه ورود کنند و براساس ضوابط موجود از طریق مؤسسات دوره را بگذرانند.

قاسمی با باین این که برای دوره بین‌المللی هم راهنمای تخصصی صنایع دستی را می‌توانیم داشته باشیم، افزود: در تمام دنیا راهنمایان تخصصی در هر حوزه‌ای وجود دارند و صنایع دستی و اقوام نیز در زمره این دوره‌ها محسوب می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1403100300161
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha