کشف نقشه شیطانی با الهام از فولکلور

پژوهشگران لهستانی با ترکیب هنر نقشه‌های رنسانسی و ابزارهای مدرن GIS، نقشه‌ای منحصربه‌فرد طراحی کرده‌اند که داستان‌های فولکلوریک درباره موجودات افسانه‌ای مانند گرگینه‌ها، اژدهاها و ارواح را در ۶۰۰ نقطه تاریخی اروپا به تصویر می‌کشد. این نقشه، نگاهی تازه به پیوند میان تاریخ، اسطوره و جغرافیا ارائه می‌دهد.

میراث آریا: پژوهشگران آکادمی علوم لهستان با استفاده از منابع مردم‌شناسی و فولکلور، نقشه‌ای کارتومتریک طراحی کرده‌اند که مکان‌های مرتبط با موجودات شیطانی و اساطیری را نشان می‌دهد.

این نقشه، بخشی از مطالعه‌ای است که در Journal of Maps منتشر شده و مناطق تاریخی پومرانی و مکلنبورگ را در مقیاس ۱:۷۲۰,۰۰۰ پوشش می‌دهد. این پژوهش با ترکیب ویژگی‌های هنری و نمادین نقشه‌های رنسانسی با ابزارهای مدرن GIS، خاستگاه داستان‌های گرگینه‌ها، شیاطین، اژدهاها، ارواح خانه، غول‌ها و الف‌ها را بررسی کرده است.

در این مطالعه، ۱۲۰۰ روایت فراطبیعی که توسط فولکلوریست‌های آلمانی و لهستانی در قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰ ثبت شده، در ۶۰۰ مکان مختلف مرتبط با ویژگی‌های خاص جغرافیایی نقشه‌برداری شده است.

رابرت پیوتروفسکی، مردم‌شناس از تیم پژوهشی بین‌رشته‌ای آنتروپوسن، در این باره گفت: ما عمدتاً به داستان‌های محلی درباره رویدادهای عجیب در مکان‌های خاص علاقه‌مند بودیم. برای مثال، افسانه‌هایی که جادوگران در این کوه جمع می‌شدند، این تخته‌سنگ را غولی پرتاب کرده، شیطان سدی روی دریاچه ساخته یا شعله‌های مرموزی در این باتلاق دیده شده است.

کشف نقشه شیطانی با الهام از فولکلور

پژوهشگران معتقدند زیبایی‌شناسی نقشه‌های رنسانس ایتالیایی بهترین بازتاب‌دهنده حال‌وهوای این دوره است، چراکه این نقشه‌ها به‌عنوان آثار هنری شناخته می‌شدند و بسیاری از آن‌ها به دلیل تصویرگری موجودات افسانه‌ای شاهکار محسوب می‌شدند.

داریوش برایکالا، جغرافی‌دان و متخصص تاریخ نقشه‌نگاری، همچنین توضیح داد: در گذشته، این هیولاها برای پر کردن فضاهای خالی مانند آب‌ها یا مکان‌هایی که هنوز به‌خوبی شناخته نشده بودند، استفاده می‌شدند.

به گفته نویسندگان این مطالعه، نقشه‌های امروزی می‌توانند با بهره‌گیری از تکنیک‌ها و زیبایی‌شناسی تاریخی، به ابزاری برای کشف تحول در علم نقشه‌نگاری تبدیل شوند؛ تحولی که از یک هنر علمی در دوران پیش از جنگ جهانی دوم به شکل‌های دیجیتال و تعاملی مدرن رسیده است.

انتهای پیام/

کد خبر 1403101500797
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha