دوره تخصصی پدافند غیرعامل حوزه میراث‌فرهنگی برگزار شد

دوره تخصصی پدافند غیرعامل حوزه میراث‌فرهنگی روز سه‌شنبه ۱۸ دی‌ماه با حضور مدیران و کارشناسان در سالن آمفی تئاتر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد.

به‌گزارش خبرنگار میراث‌آریا، یکی از مهمترین حوزه‌های تهدیدات فرهنگی هر کشور با توجه به تنوع، گستردگی و حجم آن، حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است که می‌تواند اثرات مخربی را به همراه داشته باشد، لذا لازم است تا اقدامات پیشگیرانه‌ای همراه با برنامه‌ریزی، آموزش و اقدامات تخصصی ترسیم، مدیریت و عملیاتی شود تا پاسخگوی ضرورت‌ها و نیازهای سلبی و ایجابی فرهنگی باشد و پدافند غیرعامل می‌تواند منطقی‌ترین و کم هزینه‌ترین شیوه باشد.

بر همین اساس امروز با حضور مدیران و کارشناسان، دوره تخصصی پدافند غیرعامل حوزه میراث‌فرهنگی در محل سالن اجتماعات وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد.

مهدی اکبری بکرآباد دبیر علمی همایش و رئیس دبیرخانه شورای عالی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، طی سخنانی با اشاره به تاریخچه پدافند غیرعامل در دوران تاریخی و معاصر، با تشریح نظام مسائل پدافند غیرعامل در حوزه فرهنگ، فرهنگی سازمانی و ضرورت وحدت آفرینی و وفاق ملی در حوزه فرهنگ سازمانی، بیان کرد: فرهنگ‌سازی و آموزش عمومی و تخصصی در زمینه به‌کارگیری اصول پدافند غیرعامل یکی از اقداماتی است که در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مورد توجه قرار گرفته و در این خصوص دوره‌های آموزشی تخصصی پدافند غیر عامل ویژه مدیران و کارشناسان اجرایی می‌شود.

او افزود: در پدافند غیرعامل فرهنگی باید تمامی مؤلفه‌ها و تنوعات فرهنگی از جمله سیاست‌گذاری‌های عمومی و تخصصی در حوزه‌های میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برای مقابله با تهدیدات سیاسی، نظامی، سایبری و طبیعی در فضای فرهنگی به‌کار گرفته شود تا در مواجه با تهدیدات عالمانه و آگاهانه، بتوانیم از فرهنگ و تمدن ایرانی‌اسلامی خود صیانت کنیم.

در بخش دیگری از این همایش، سجاد اباذرلو مربی سازمان پدافند غیرعامل و دبیر انجمن علمی پدافند غیرعامل شمالغرب، طی سخنانی با عنوان تهدیدشناسی و آسیب‌پذیری و راهکارها  در حوزه میراث‌فرهنگی، با بیان تعاریف و مفاهیم پدافند غیرعامل، اصول حاکم بر پدافند غیر عامل را مبتنی بر هوشمندی، آمادگی، مدیریت جهادی، پایداری، مداوم و همیشگی، خلاقیت و نوآوری، چندمنظوره‌سازی، صیانت از مردم و اقتدار درون‌زا برشمرد و بیان کرد: بافت‌ها، آثار و اشیای تاریخی، موزه‌ها و پایگاه‌های میراث ملی و جهانی به عنوان دارایی‌های میراث‌فرهنگی از حوزه مردم محور بوده و از جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند.

او افزود: رعایت اصول پدافند غیرعامل یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های حفظ، مرمت، احیا، ساماندهی و مدیریت  در دارایی‌های حوزه میراث فرهنگی است.

اباذرلو همچنین با تحلیل تهدیدات دارایی‌های میراث‌فرهنگی، بر روش‌های احصای بسته تهدیدات و تعیین  شاخص‌های ارزیابی آسیب‌پذیری تأکید کرد.

مصطفی پورعلی مدیرکل پایگاه‌های ملی و جهانی نیز در این همایش ضمن قدردانی از برگزاری چنین رویدادی به بیان نکاتی در مورد مبانی علمی، نظری و اجرایی پدافند غیرعامل پرداخت. ‌

او، با ارائه مصادیق اجرایی در کشور و اقدامات انجام شده، بر ضرورت رعایت اصول پدافند غیرعامل در حوزه میراث‌فرهنگی تأکید کرد.

همچنین رضا منعم مربی سازمان پدافند غیرعامل  و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، با موضوع پدافند غیرعامل زیستی با رویکرد میراث فرهنگی، به بیان ویژگی‌های تهدیدات زیستی مبتنی بر امکان تغییر و کنترل عوامل زیستی، کم هزینه بودن فرایند تولید و بکارگیری آن، امکان پنهان‌کاری، متنوع بودن طرح تهدیدات زیستی، قابلیت تکثیر و انتقال سریع عوامل زیستی و نیز انواع عوامل بیولوژیک در حوزه میراث فرهنگی پرداخته و  راهکارها و توصیه‌هایی را در خصوص عوامل زیستی مؤثر بر فرسودگی میراث جهانی، حفاظت از موزه‌ها در برابر تهدیدات زیستی، کاربرد فناوری‌های نوین در حفاظت از آثار و میراث فرهنگی ارائه کرد.

دوره تخصصی پدافند غیرعامل حوزه گردشگری ۱۸ دی و  دوره تخصصی پدافند غیرعامل حوزه صنایع دستی ۱۹ دی با حضور مربیان پدافند غیرعامل و کارشناسان خبره این حوزه برگزار خواهد دشد.

انتهای پیام/

کد خبر 1403101801029
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha