به گزارش میراث آریا، ادریس راموز در جلسه شورای ملی ثبت آثار و محوطههای تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای ثبت ۲۶ اثر تاریخی جزیره بیان کرد: تاکنون در کشور در حوزه فرهنگی دچار تمرکزگرایی بودیم و از احیا، باززندهسازی و حفاظت از میراث فرهنگی ملموس و ناملموس جنوب کشور به ویژه جزیره قشم غفلت کردهایم. اما اکنون وقت آن رسیده است که با احیای تاریخ غنی، ایرانی و فارسی خلیج فارس، هویت و معنای پربار این منطقه را احیا کرده و در پاسداشت آن بکوشیم.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم افزود: در جزیره قشم با برگزاری طرح توسعه قشم بوم در چهار مرحله یامال، تینال، نوکاوان و همسنگار تلاش کردیم، داراییهای جزیره از جمله انسانها، آثار تاریخی ملموس و ناملموس و فرهنگ و رسوم را شناسایی و حفاظت کنیم و با برگزاری دورههای تخصصی با بهرهگیری از دانش روز دنیا، مهارت افزایی را توسعه دهیم و با بهرهگیری از این داراییها ارتقای برند قشم در در سطح ملی و بینالمللی را دنبال میکنیم.
او ادامه داد: در یامال به دنبال شناسایی داراییهای اجتماعی و فرهنگی و سپس در سطح تینال به دنبال تبدیل سرمایههای اجتماعی و فرهنگی به سرمایه اقتصادی و سپس تبدیل به سرمایه سیاسی، در سطح نوکاوان به ارتقای اقتصاد گردشگری و تولید صنایع دستی و فرهنگی و توسعه میراث ملموس و ناملموس فرهنگی و در همسنگار به افزایش تعاملات بینالملل مبتنی بر اشتراکات فرهنگی تأکید داریم.
راموز تأکید کرد: عنصر مهم در نظم جدید جهانی طراحی روایت توسعه مبتنی بر تاریخ فرهنگی است بر خلاف نظم قدیم که توسعه مبتنی بر آینده طراحی شده بود، این تأکید بر روایت توسعه مبتنی بر پیشینه تاریخی و فرهنگی عنصر ضروری در نظم نوین جهانی است.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان تصریح کرد: قشم همواره دروازه ایران فرهنگی و مرکز تعامل و انتقال فرهنگ تا هند، چین، آفریقا و یمن و مهد شکلگیری تمدن خلیج فارس بوده است، از همین روی احیا و پاسداشت میراث تاریخی و فرهنگی ملموس و ناملموس در این جزیره از اهمیت دوچندانی برای کشور برخوردار است.
انتهای پیام/
نظر شما