تشکیل دومین جلسه شورای راهبری طرح ویژه حفاظت و احیای بافت تاریخی شهر ملایر

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ملایر از برپایی دومین جلسه شورای راهبری طرح ویژه حفاظت و احیای بافت تاریخی شهر ملایر با حضور شهردار ملایر ، معاون راه و شهرسازی، نماینده دفتر فنی استانداری و سایر اعضا خبر داد.

به گزارش میراث‌آریا، ابراهیم جلیلی گفت: در این جلسه مشاور تهیه طرح ویژه، ضمن اعلام این نکته که عناصر تاریخی موجود در شهر ملایر و هویت تاریخی ملایر بی نظیر  است، به ارائه ضوابط و قوانین بافت مرحله دوم مطالعات انجام شده در خصوص بافت تاریخی این شهرستان پرداخت.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ملایر افزود: محدوده‌های تاریخی‌فرهنگی شهرها، مجموعه‌ای یکپارچه است که هرگونه مداخله در آن بویژه مداخله کالبدی از جمله تخریب بناها، تعریض گذرها، افزایش ارتفاع، افزایش تراکم جمعیتی و... وحدت آن را مخدوش و موجب از میان رفتن هویت و شواهد ناظر بر ارزش‌های تاریخی، اجتماعی، فرهنگی و کالبدی بوده و امکان بازشناسی ارزش‌های نهفته آن را از میان خواهد برد.

او تصریح کرد: به استناد مکاتبات شورای عالی معماری و شهرسازی فرآیند حفاظت و احیای محدوده‌های تاریخی‌فرهنگی به عنوان موضوعی چند وجهی و فرابخشی، نیازمند مشارکت و حضور تمامی دستگاه‌ها و کنشگران مرتبط و موثر، متشکل از دستگاه‌ها و نهادهای ذی‌ربط، نمایندگان سازمان‌های مردم نهاد و دانشگاهیان است و لذا همه دستگاه‌ها باید در حفظ بافت تاریخی به این اداره مساعدت کنند.

 جلیلی ادامه داد: در کشور ۱۶۸ شهر دارای بافت تاریخی است که در استان همدان چهار شهر همدان، تویسرکان، نهاوند و ملایر دارای بافت تاریخی هستند و داشتن بافت تاریخی نشان از جایگاه، اصالت و هویت آن شهردارد و بافت تاریخی ملایر حدود ۱۱۰ هکتاراست که علاوه بر خود بافت در محدوده بافت آثار تاریخی ثبتی با ارزشی وجود دارد که می‌توان به بازار سنتی، مسجد عاشورا، حمام بلور، مهمانپذیر کتابی و فردوس ، سرای فرهنگ اشاره کرد.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ملایر افزود: آثار واجد ارزش نیز در داخل بافت وجود دارد که از این آثار می‌توان به مسجد صفی، سرای امین  و جداره‌های بارزش تاریخی اشاره کرد.

انتهای پیام/

کد خبر 1403102901643
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha