به گزارش میراثآریا، پلاس بافی یکی از هنرهای شاخص شهرستان قاینات خراسان جنوبی است که بازدیدکنندگان هجدهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته با این هنر قدیمی آشنا شدند.
فاطمه شعبانی صنعتگر پلاس بافی شهرستان قاینات خراسان جنوبی با اشاره به قدمت بالای هنر پلاس بافی در این شهرستان گفت: این هنر نسل در نسل از مادر و مادربزرگ به من رسیده وامیدوارم دخترم نیز این حرفه را ادامه دهد.
صنعتگر پلاس بافی شهرستان قاینات از طرحهای پلاسبافی شهرستان قاینات به طرح کجمار، پنجه مرغی، اِشکم سرخک، دندان اره، پنجه گربه و... اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بر اساس سلیقه خریداران با تلفیق طرحهای قدیمی و جدید بافته میشود.
او که مربی آموزش این هنر کهن در شهرستان قائنات است، در سه سال متوالی در نمایشگاه بینالمللی شرکت کرده است.
شبانی با بیان اینکه پلاس با نخ صددرصد پشمی بافته میشود افزود: نخ سفید پشمی تهیه و با محصولاتی مانند پیاز، روناس، کلم بنفش، عدس، گل زعفران و... به صورت کاملاً گیاهی رنگآمیزی انجام میشود.
صنعتگر پلاس بافی شهرستان قاینات در کنارشناساندن ظرفیت و پلاس بافی شهرستان سوغاتی مانند عناب، بادام، زرشک و زعفران را نیز در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته عرضه کرده است و سفارشهایی از پلاسهای خود دریافت کرده است.
او گفت: بافتههای پلاس برای رومیزی، کوسن، رومبلی، رومیزی ناهارخوری، کیف دستی، کیف دوشی و... کاربرد دارد.
حمیدعباسزاده، رئیس میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان قائنات با اشاره به قدمت ۲۰۰ ساله پلاسبافی در این شهرستان گفت: پلاس نوعی گلیم درشت بافت است که از دیرباز به عنوان زیرانداز جهت حفاظت از رطوبت، سرما و گرما کاربرد داشته است.
رئیس میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان قائنات با بیان اینکه پلاس در بیشتر مناطق خراسان جنوبی به صورت ذهنی بافته میشود، گفت: با وجود روی آوردن مردم به سمت فرشهای ماشینی، این دست بافتههای با ارزش در حال منسوخ شدن بود که اداره میراث فرهنگی به همت بانوان قاینات اقدام به احیا و ترویج این رشته بومی محلی کرد.
او تأکید کرد: رنگآمیزی پلاس در این شهرستان به صورت کاملاً گیاهی و متفاوت انجام میشود این هنر در شهرستان قائنات نسبت به دیگر شهرهای استان پررنگتر است و در حال حاضر ۲۵۰ بافنده پلاس در شهرستان قائنات دارای شناسنامه هستند.
عباسزاده با اشاره به کمرنگ شدن این هنر در سالیان گذشته افزود: با توجه به این مهم، برگزاری دوره آموزشی پلاس بافی در دستور کار قرار گرفت و این هنر از حالت خانگی خارج و به عنوان محصول پرفروش در بازار عرضه میشود.
انتهای پیام/
نظر شما