به گزارش میراث آریا، وحید محمودیفر بیان کرد: جشنواره سمنوپزان شهر درق خراسان شمالی همه ساله باهدف زنده نگاهداشتن این فرهنگ و آیین کهن و معرفی بیشتر محصول این منطقه برگزار میشود.
مسئول اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گرمه افزود: در این جشنواره ۱۴ دیگ سمنو بارگذاری شد و هر دیگ سمنو گنجایش پخت ۱۵۰ کیلوگرم از این محصول را دارد.
او با اشاره به اینکه شهر درق به دلیل تولید صدها تن سمنو در سال بهعنوان پایتخت سمنو ایران شناخته شده است، خاطرنشان کرد: جشنواره سمنوی درق با اجرای آدابورسوم خاصی برگزار میشود که این امر موجب شده پخت سمنو بهعنوان یکی از آیینهای معنوی خراسان شمالی با شماره هزار و ۱۱۶ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت برسد.
پخت سمنو در شهرهای دَرَق و بجنورد بهصورت موروثی، از پدربزرگها و مادربزرگها به فرزندان منتقل شده است و سَمَنوی دَرَق تا ۲ سال بدون نگهداری در یخچال کاملاً سالم میماند.
درق با دارا بودن هفت هزار نفر جمعیت شهری در بخش مرکزی شهرستان گرمه خراسان شمالی ایران است و در جنوب غربی این استان قرار دارد.
انتهای پیام/
نظر شما