میراث آریا: غرفه استان البرز در هجدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته در حالی به پایان رسید که مورد استقبال بسیاری از بازدید کنندگان بینالمللی، مقامات کشوری و استانی قرار گرفت. مهمترین هدف استان از حضور در نمایشگاه نشان دادن قابلیتها و جاذبههای گردشگری استان و همچنین فرصت های سرمایهگذاری این حوزه و افزایش تعاملات با دیگر استانها و فعالان بخش خصوصی برای انجام فعالیتهای مشترک برای رونق گردشگری بود.
در همین راستا بخش خصوصی فعال در زمینه گردشگری استان شامل اعضای انجمن های اقامتی، پذیرایی، راهنمایان گردشگری، دفاتر خدمات مسافرتی به عنوان بخش اصلی برگزار کننده نمایشگاه، با حضور فعال خود در غرفه استان البرز علاوه بر تعریف بستههای سفر به معرفی زیرساخت ها و قابلیتهای گردشگری استان البرز پرداختند. همچنین شهرداری کرج، استانداری و اتاق بازرگانی از جمله دستگاههای بودند که در برگزاری نمایشگاه تعامل خوبی را با اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان برقرار کردند و نقشی بسزا در برگزاری نمایشگاه داشتند.
حضور در نمایشگاه بینالمللی گردشگری نقطه عطفی برای معرفی جاذبههای گردشگری البرز
سرپرست اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز در خصوص حضور البرز در هجدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته بیان کرد: غرفه استان البرز در سالن ۹و۸ به گونه ای طراحی شد که انواع جاذبههای طبیعتگردی و ماجراجویانه مانند آفرود، پیست اسکی دیزین، گردشگری کشاورزی و بومگردی، آثار تاریخی چون محوطه ازبکی به عنوان نقطه عطفی در ایران و همچنین صنایع دستی فاخر به گونه ای در نمایشگاه به کشور معرفی شود.
نادر زینالی ادامه داد: بر اساس شعار تعیین شده با عنوان البرز، استان رویدادهای گردشگری، توانستیم این اتفاق را در غرفه استان رقم بزنیم و همچنین شعار دولت چهاردهم با عنوان وفاق ملی در غرفه البرز بروز و ظهور باید.
سرپرست اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افزود: برای تبدیل البرز از معبر به مقصد گردشگری، استان البرز باید قابلیتهای خود را به خوبی معرفی کند و شرکت در نمایشگاه نقطه عطفی در این زمینه است.
او با اشاره به اینکه از سند تک برگ محوطه ازبکی با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و استاندار البرز رونمایی شد ابراز امیدواری کرد که با این اقدام کمک شایانی برای احیا و مرمت آن صورت گیرد و به مکانی برای گردشگری فرهنگی در استان تبدیل شود.
زینالی با اشاره به اینکه استقبال از غرفه استان البرز امسال بسیار خوب بوده گفت: وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، مشاور رییس جمهور،نایب رئیس اول مجلس، نمایندگان استانها، استاندار البرز ، معاونان وزیر، مدیران بخش دولتی و خصوصی از غرفه البرز بازدید داشتند که نشان از استقبال گسترده دارد . نکته مهم اینکه میزبان سرمایه گذارانی بودیم که علاقهمند به سرمایهگذاری در البرز بوده یا پیش از این سرمایهگذاری کردهاند.
معرفی ویژه قابلیتهای گردشگری ورزشی و ماجراجویی در غرفه استان البرز
معاون گردشگری و سرمایهگذاری استان البرز با اشاره به اینکه سعی شده با توجه به قابلیت سفرهای ماجراجویانه در البرز به معرفی ویژه این حوزه با استقرار خودروهای طبیعتگردی بپردازیم اظهار کرد: امسال ظرفیتهای گردشگری ورزشی از جمله آفرود، ورزشهای کوهستانی اسکی در پیست بین المللی دیزین و... به خوبی معرفی شد.
اردشیر درویشی اضافه کرد: همچنین طی تعاملات با استان های مختلف از جمله قزوین، سمنان و تفاهمنامه با منطقه آزاد اروند گسترش رویدادهای مشترک مد نظر قرار گرفت.
معاون گردشگری و سرمایهگذاری استان البرز با اشاره به اینکه برنامه ریزی برای گسترش تعاملات برای معرفی البرز به گردشگران خارجی در حال انجام است،گفت: بناست تا از سفرای کشورهای خارجی در رالی تور گردشگری از کویر تا کوهستان که از اشتهارد تا طالقان رقم میخورد دعوت شود تا جاذبه های البرز به صورت بین المللی معرفی شود.همچنین تیم گردشگری کمپر و کاروانینگ با هدف شناساندن ایران و البرز به دیگر کشورها در حال فعالیت است.
تعامل با رئیس کمیته گردشگری تاجیکستان در نمایشگاه
غرفه استان البرز در هجدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری مورد توجه بسیاری از مسئولان بین المللی از جمله رئیس کمیته گردشگری دولت تاجیکستان قرار گرفت.
جمشید جمعه خانزاده در اولین روز از برپایی نمایشگاه با حضور غرفه استان البرز به اهمیت توسعه روابط گردشگری میان ایران و تاجیکستان تأکید کرد و گفت: نبود روادید میان دو کشور فرصت مناسبی برای گسترش تبادلات گردشگری فراهم کرده است.
رئیس کمیته گردشگری دولت تاجیکستان با اشاره به ظرفیتهای بالای گردشگری در استان البرز، گفت: این منطقه امکانات مناسبی برای جذب گردشگران تاجیک دارد و باید برنامهریزی بیشتری در این زمینه صورت گیرد.
البرز نمادی از ایران
نایب رئیس مجلس نیز در روز اول نمایشگاه با حضور در غرفه البرز گفت: استان البرز به تنهایی نمادی از تمدن ایران را در خود جای داده است.
حمیدرضا حاجی بابایی افزود: با توجه به وجود روستاهای تاریخی در البرز لازم است، تعداد زیادی بومگردی ایجاد شود که مردم با سنت های دیرینه خود آشنا شوند.
رونمایی از پلتفرم شنوبوک وبگردش و پویش شنوگرد با حضور معاون وزیر میراثفرهنگی
در دومین روز از هجدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته علی دارابی معاون میراثفرهنگی کشور با حضور در غرفه البرز از پلتفرم گویای گردشگری شنوبوک و بگردش رونمایی کرد و از قابلیت های گردشگری استان بازدید کرد.
البرز میتواند به یکی از قطبهای گردشگری کشور بدل شود
معاون گردشگری کشور نیز در دومین روز از نمایشگاه در بازدید از غرفه استان البرز با اشاره به پتانسیلهای گسترده گردشگری در استان البرز، گفت: البرز را میتوان «ایران کوچک» نامید، زیرا تنوع اقلیمی و طبیعی آن، بازتابی از سراسر کشور است.
محسن بندپی به اهمیت توسعه زیرساختهای گردشگری در این استان اشاره کرد و گفت: البرز با نزدیکی به پایتخت، پتانسیل بالایی در جذب گردشگران داخلی و خارجی دارد و میتوان با بهبود امکانات رفاهی و زیرساختی، ایجاد اقامتگاههای بومگردی، توسعه مسیرهای گردشگری و تقویت تبلیغات، نقش آن را در صنعت گردشگری کشور پررنگتر کرد که به یکی از قطبهای گردشگری کشور تبدیل شود.
البرز میتواند به یکی از قطبهای صادرات صنایع دستی تبدیل شود
معاون صنایع دستی کشور نیز در بازدید از غرفه البرز بر ظرفیتهای خوب صنایع دستی البرز تأکید کرد و گفت: توجه به موقعیت جغرافیایی استان البرز از جمله همجواری با پایتخت و دسترسی به فرودگاه پیام، میتواند به یکی از مراکز مهم صادرات صنایع دستی تبدیل شود.
مریم جلالی ادامه داد: با توجه به توانمندیهای صنایع دستی و زمینههای مختلفی که میتواند در جذب گردشگر و ایجاد اشتغال موثر داشته باشد، برگزاری نمایشگاهها میتواند فرصتی طلایی برای معرفی و توسعه این صنایع به حساب آید.
حمایت استاندار از رشد صنعتی گردشگری در البرز
استاندار البرز در بازدید از غرفه استان در سومین روز از نمایشگاه با تأکید بر اهمیت گردشگری، بر لزوم توسعه زیرساختهای گردشگری و همچنین بومگردی در استان تأکید کرد و گفت: رشد صنعت گردشگری به اشتغالزایی و درآمدزایی برای استان میانجامد.
مجتبی عبدالهی در حاشیه بازدید از غرفه البرز در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته اظهار کرد: گردشگری یکی از صنایع بسیار ضروری و حیاتی برای کشور است که میتواند تأثیرات زیادی در شناساندن فرهنگ، تمدن و تاریخ یک کشور یا منطقه به مردم داشته باشد.
تفاهم نامه همکاری با پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری
همچنین در بازدید رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری از غرفه استان البرز تفاهم نامه همکاری بین پژوهشگاه و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز منعقد و بر همکاری و حمایت ویژه از محوطه ازبکی تأکید شد.
محمد ابراهیم زارعی ضمن بازدید از غرفه استان البرز به انعقاد تفاهمنامه همکاری در موضوعات گردشگری و میراثفرهنگی برای پیشبرد هرچه بهتر امور مرتبط پرداخت.
نمایشگاه گردشگری تجلی عینی وفاق ملی است
مشاور رئیسجمهوری در امور تشکلها و احزاب نیز روز جمعه در بازدید از غرفه البرز این نمایشگاه را بستری مناسب برای معرفی ظرفیتهای ملی و استانی فراهم کرده که فعالان بسیاری را گرد هم آورده است.
نورالدین آهی با اشاره به حضور گسترده انجمنها و بخشخصوصی افزود: تمامی این افراد با دغدغه اعتلای ایران تلاش میکنند و این نمایشگاه بهنوعی تجلی عینی وفاق ملی است. امیدوارم بتوانیم با همکاری یکدیگر از این ظرفیتهای ملی برای توسعه کشور بهره ببریم.
تفاهمنامه همکاری میان اداره کل و منطقه آزاد اروند
انعقاد تفاهمنامه همکاری میان اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و منطقه آزاد اروند با هدف جذب گردشگر و توسعه سرمایهگذاری در حوزه گردشگری نیز در آخرین روز از نمایشگاه در حاشیه بازدید مدیر توسعه گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند از دیگر اقدامات مثبتی بود که صورت گرفت. یکی از اهداف اصلی این همکاری، برگزاری رویدادهای مشترک و معرفی هرچه بهتر جاذبههای گردشگری استان البرز به گردشگران ورودی از طریق منطقه آزاد اروند است.
حضور استان البرز در نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته امسال با معرفی ظرفیت های گردشگری به گونه ای بود که مورد استقبال گسترده مردم و مسئولان قرار گرفت. امید که شرکت در این رویداد گامی موثر و نقطه عطفی در معرفی گردشگری استان البرز ایفا کند.
گزارش از شیما عبداله خانی فعال رسانه
انتهای پیام/
نظر شما