شکرالله قاسمی معاون صنایعدستی خوزستان و از پیشکسوتان حوزه صنایعدستی در گفتوگو با میراثآریا گفت: خوزستان از نخستین مراکز تمدنی ایران از دوران باستان تاکنون است و تولید صنایعدستی ریشه در هزارههای تاریخ دارد.
او افزود: در حال حاضر در خوزستان بیش از ۱۰ هزار صنعتگر شناسایی شدند که در ۸۰ رشته رایج صنایعدستی فعالیت دارند. حدود پنج هزار نفر از این صنعتگران کارت شناسایی صنعتگری دارند. این تعداد ۱۸۰ اثر نشان ملی و ۴ اثر نشان اصالت بینالمللی دریافت کردهاند.
او تصریح کرد: برای نهمین جشنواره بینالمللی فجر صنایعدستی (سروسیمین9)، ۱۷۰ اثر از خوزستان به دبیرخانه جشنواره ارسال شد. این میزان مشارکت باعث رشد و بالندگی و ایجاد انگیره برای انجام تولیدات کیفی میشود. همچنین در دوره هشتم این جشنواره آثار ارسالی حامد جیزان در بخش میناکاری روی نقره، تندیس جشنواره را دریافت کرد.
معاون صنایعدستی خوزستان گفت: خوزستان دارای ۵ رشته کاملاً بومی از جمله احرامی بافی، کپوبافی، حصیربافی، مینای صبی و دست بافتههای عشایری است.
قاسمی با شاره به شهرهای ملی و جهانی صنایعدستی خوزستان نام برد و اظهار کرد: چهار شهر شوشتر در رشته احرامی بافی، شهر رفیع در رشته بوریا بافی، اندیکا شهر ملی دست بافتههای عشایری و دزفول شهر ملی جهانی کپوبافی مشارکت فعالی در رویدادهای صنایعدستی دارند.
او در ادامه به نمونهسازیهای صنایعدستی اشاره کرد و گفت: در خوزستان هشت نمونهسازی برای گلیم ایذه، محصولات حصیری شادگان، بوریا بافی رفیع، سفالگری، خراطی، کپوبافی، احرامی بافی، دست بافتههای عشایری، زیورآلات بختیاری انجام است.
معاون صنایعدستی خوزستان به ضرورت مشارکت صنعتگران و صادرکنندگان برای صادرات صنایعدستی و مبادله با دیگر کشورها اشاره و تصریح کرد: تأکید داریم که اتاق بازرگانی در رایزنی با کنسولگریها و سفارتخانههای کشورهای حوزه خلیجفارس و دعوت از تاجران صنایعدستی مشارکت بیشتری داشته باشد. همچنین ضرورت انجام آموزش فعالان حوزه تجارت خارجی صنایعدستی باید در دستور کار قرار بگیرد.
انتهای پیام/
نظر شما