بهگزارش میراثآریا، شامگاه شنبه ۴ اسفندماه، نشست ارزیابان شورای جهانی صنایعدستی با حضور معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، استاندار یزد، مسئولان استان و فعالان حوزه زیورآلات سنتی، با محوریت انتخاب شهر یزد، بهعنوان شهر جهانی زیورآلات سنتی و شصت و ششمین شهر جهانی در حوزه صنایعدستی، در محل سالن کوثر استانداری یزد برگزار شد.
مریم جلالی معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور در این نشست با اشاره به اینکه پیوند اقتصاد هویت بنیان با بازار جهانی یکی از اهداف اصلی در مسیر توسعه صنایعدستی به شمار میرود، گفت: یزد با داشتن سرمایه انسانی ارزشمندی از پیشکسوتان و صنعتگرانی که هنر خود را به نسلهای بعدی منتقل کردهاند، توانسته تاریخ را زنده نگه دارد و میراثفرهنگی خود را حفظ کند.
او با اشاره به اینکه توسعه در این حوزه بر اساس معاصرسازی و درعینحال حفظ ریشههای فرهنگی انجام میشود، گفت: همگرایی میان افراد مختلف، همراهی بخش خصوصی و دولتی و وفاق و اتحاد موجود در یزد سرمایهای مهم برای گسترش این صنعت و فتح بازارهای جهانی به شمار میآید.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور اظهار کرد: صنایعدستی یزد، از جمله زیورآلات سنتی، نهتنها با استفاده از هنر و مهارتهای تاریخی رشد کردهاند، بلکه امروز از قابلیتهای اقتصاد دیجیتال، بلاک چین و هوش مصنوعی نیز بهره میبرند.
او با اشاره به اینکه همانگونه که این هنر طی ۲ هزار سال حفظ شده، اکنون نیز با ترکیب فناوریهای نوین، گذشته را به آینده پیوند میدهد، گفت: یزد همانطور که در بافت تاریخی خود، میراثفرهنگی را زنده نگاه داشته، در حوزه زیورآلات سنتی نیز چنین مسیری را دنبال میکند.
جلالی تصریح کرد: مسئولیت حفظ و انتقال این هنر به آینده بر دوش همه فعالان این صنعت است، چراکه زیورآلات یزد نهتنها بخشی از تاریخ این شهر، بلکه گنجینهای فرهنگی برای ایران و جهان به شمار میرود.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور در پایان گفت: این شهر که به شیرینیهایش معروف است، با وحدت و همگرایی میان صنعتگران، هنرمندان و مسئولان، جلوهای از هماهنگی و انسجام را به جهانیان نشان میدهد.
انتهای پیام/
نظر شما