بهگزارش خبرنگار میراثآریا، ناصرنوروززاده چگینی استاد باستانشناسی و رئیس اسبق پژوهشکده باستانشناسی امروز یکشنبه ۵ اسفندماه ۱۴۰۳ در بیستودومین گردهمایی سالانه باستانشناسی ایران با تشریح به نقش حفاظت در حوزه میراثفرهنگی و باستانشناسی پرداخت و افزود: میراثفرهنگی و باستانشناسی نیازمند شرایطی است که خودش را به آینده برساند و تحقق آن نیاز به حفاظت دارد.
او با اشاره به اهمیت پژوهش در حوزه میراثفرهنگی، ادامه داد: پژوهش هم در ذات و عمل و هم نتیجه حاصله امری حفاظتی است. حفاطت و حمایت از اطلاعات و دانشی که احصای آن از طریق پژوهش ممکن است.
نوروززاده چگینی با بیان اینکه پژوهش مسئول پیوند دیروز به فردا است، افزود: حفاظت از مرزهای دانش یعنی به دام انداختن آنچه انسان در آینده به آن نیازمند است. در عصری که توسعه لجام گسیخته بشری دهان خود را برای بلعیدن میراث گذشته باز کرده است لزوم حفاظت بر دوش ما سنگینی میکند.
این استاد باستانشناسی حفاظت از این میراث را وظیفه اولیه آحاد جامعه و دستگاههای متولی عنوان و بر لزوم دلسوزی در انجام رسالت پیوند گذشته به آینده تاکید کرد.
او به تاثیر مخرب برنامههای توسعه عمرانی در حوزههای مختلف و توسعه روستایی و شهری در تخریب محوطههای باستانی و میراثفرهنگی کشور اشاره و ضرورت توجه به این مهم را متذکر شد.
انتهای پیام/
نظر شما