بهگزارش میراثآریا، ولی جهانی، در حاشیه جشنواره رشته خشکار گفت: گیلان دارای صنایعدستی و تولیدات سنتی ارزشمندی است و هر ساله در این حوزه جشنوارههای متعددی در سطح استان گیلان توسط این ادارهکل با همکاری دیگر دستگاههای مربوطه برپا میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان افزود: دهمین جشنواره ملی رشته خشکار در طاهر گوراب جمعه ۱۰ اسفند برگزار شد که مورد استقبال گسترده عموم مردم و گردشگران قرار گرفت.
او تصریح کرد: رشته خشکار شیرینی محلی گیلان است که نخستین بار در گسگر محله طاهرگوراب شهرستان صومعهسرا پخته شد.
جهانی با بیان اینکه پخت این شیرینی محلی قدمتی ۳۰۰ ساله دارد، افزود: رشته خشکار اگر چه در طول سال به تناوب پخت و عرضه می شود اما در ماه رمضان پای ثابت سفره های افطاری است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان اظهار کرد: در برخی از کتابها از این شیرینی با عنوان شیرینی رشتی هم نام برده شده است؛ این شیرینی سنتی با آرد برنج، مغز گردو، شکر و ادویه جات تهیه و در ماه رمضان مصرف میشود.
میثم محبوب، شهردار طاهرگوراب نیز در حاشیه جشنواره رشته خشکار طاهر گوراب گفت: این جشنواره با هدف پاسداشت فرهنگ سنتی این دیار برپا شده است.
او با بیان اینکه این جشنواره به مناسبت ماه رمضان در آخرین جمعه شعبان در قالب ۶۵ غرفه برپا شده است، گفت: در این غرفه ها علاوه بر پخت رشته خشکار توسط اساتید این شیرینی ، دیگر صنایع دستی و محصولات این منطقه در معرض دید علاقمندان قرار گرفته است.
شهردار طاهر گوراب افزود: هرساله این جشنواره مورد استقبال عموم مردم گیلان و گردشگران قرار میگیرد، امروز نیز شاهد حضور گسترده مردم در این جشنواره بودیم.
انتهای پیام/
نظر شما