بهگزارش میراث آریا، محمدصادق عظیمیفر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، روز یکشنبه ۲۶ اسفند در جریان بازدید اصحاب رسانه از پالایشگاه نفت تهران، شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران و همچنین انبار نفت ری درباره آخرین اقدامهای انجام شده پیرامون تأمین و توزیع سوخت مورد نیاز هموطنان در آستانه ایام تعطیلات نوروزی عنوان کرد: در ارتباط با موضوع تأمین بنزین با اقداماتی که از ۷ ماهه گذشته انجام شد به صورت میانگین ۸ میلیون لیتر روزانه به تولید پالایشگاه کشور اضافه شده است، در واقع تولید بنزین از ۹۷ میلیون لیتر در روز به صورت پایدار در ۶ ماهه دوم سال به میانگین ۱۰۵ میلیون لیتر در روز رسیده است.
او با بیان اینکه افزایش تولید بنزین به پشتوانه افزایش خوراک، انجام اصلاحات فرآیندی در پالایشگاهها و همچنین بهرهمندی از ظرفیت خالی واحدهای بنزینسازی پالایشگاه تهران رقم خورد، افزود: اقدامهای انجام شده در زمینه افزایش تولیدات پالایشگاهی امکان ذخیرهسازی مناسب برای سوخت نوروزی را فراهم کرده است و اطمینان خاطر وجود دارد که سوخت مورد نیاز برای ایام تعطیلات پیشرو بدون وقفه تأمین شود، همچنین واردات بنزین ازسوی شرکت ملی نفت ایران و به فراخور نیاز بخش مصرف انجام میشود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران درباره طرح جدید سوختگیری از طریق شبکه بانکی بیان کرد: این طرح در مرحله پایلوت است و چندین مجموعه درگیر انجام کارهای مطالعاتی و ارائه الگو مناسب برای اجرای این طرح است، ملاحظات مختلفی را باید در ارتباط با زیرساخت جدید ببینیم که یکی از مهمترین آیتمها سهولت کار در کنار امنیت و مباحث پدافندی در مرحله آزمایشی است اگر به نقطه بهینه برسیم که تمام دستگاهها الگو را تائید کنند، حتماً اطلاعرسانی خواهیم کرد.
عظیمیفر بر موضوع قاچاق سوخت تاکید و تمرکز دولت را بر موضوع پیشگیری دانست و یادآور شد: دستگاههای امنیتی، انتظامی و قوه قضائیه به مباحث عرضه سوخت خارج از شبکه ورود کرده و در این زمینه نیز کشفیات خوبی صورت گرفته است اما نکته حائز اهمیت حول محور پیشگیری است به این منظور قراداد پایش لحظهای تأسیسات امضا شد تا هر قطره از فراورده تولیدی از مبدا تا مصرف کننده پایش و ارزیابی شود.
او با بیان اینکه ریشه اصلی قاچاق سوخت در حوزه مصرف صورت میگیرد، اظهار کرد: بخشهایی مانند حمل و نقل، کشاورزی و... فرآورده یارانهای را دریافت میکنند اما به مصرف این بخش نمیرسد در بخشهای دیگر منحرف و تبدیل به قاچاق میشود. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران ادامه داد: در مجموعه شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با استفاده از علم و تحلیل داده و اطلاعات از ابتدی سال آمار مصرف سوخت ناوگان حمل و نقل را در نه ماهه امسال که منشعب از سامانه هوشمند سوخت، استخراج و اطلاعات دوربینهای جادهای و سامانههای صدور بارنامه و باربرگ رصد و مشخص شد که انحراف قابل توجهی از عدم مصرف سوخت ازسوی بخش حمل و نقل انجام میشود.
عظیمیفر همچنین بیان کرد: اعتقادمان بر این است که اگر قرار است قاچاق به حداقل برسد میبایست بخشهای مصرف کننده که متولی آن روشن است نظارت مؤثری بر مصرف کنندگان داشه باشند که مصرف بر مبنای عملکرد واقعی انجام شود. وی به متنوعسازی سبد سوخت کشور اشاره و از آن به عنوان یکی از مهمترین اولویتهای شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران یاد کرد و افزود: متأسفانه بهرهمندی از ظرفیت سیانجی در کشور از ۲۴ میلیون مترمکعب در روز به ۱۹ میلیون مترمکعب رسیده است که عدم استفاده ۵ میلیون مترمکعب از ظفیت خالی سیانجی افزایش مصرف بنزین را به همراه داشته است، شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران به جد در حال پیگیری مباحث مربوط به سیانجی است که با اقدامهای برنامهریزی شده بتوانیم این میزان ظرفیت خالی را مورد استفاده قرار دهیم.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در ادامه عنوان کرد: برای احیای صنعت سیانجی انتشار اوراق صرفهجویی برای پرداخت مطالبات کارگاههای تبدیل در دستور کار قرار گرفت، در یک ماه گذشته تلاش شد تا طرح تبدیل رایگان خودروهای عمومی به سیانجی سوز فعال و همچنین موضوع کارمزد جایگاهداران در کمیسیون اقتصادی دولت حل و فصل شد.
عظیمیفر در انتها یادآور شد: هماکنون جلسات و نشستهایی با مجموعه وزارت اقتصاد در ارتباط با واردات بنزین سوپر ازسوی بخشهای غیردولتی و خصوصی در حال انجام و پیگیری است و در درگاه ملی مجوزها امکان صدور مجوز برای واردات بنزین فراهم شده است.
انتهای پیام/
نظر شما