قنبری: ماه صیام لطایف ناگشوده ای دارد/ دعا فرصتی مغتنم برای پیوند انسان با ملکوت است

عضو هیات مدیره شرکت توسعه گردشگری ایران گفت: دعا فرصت بسیار مهم و مغتنم برای پیوند انسان با ملکوت است و معمولا یکی از معیارهایی که می‌توان با آنها، انسانها را محک زد، درخواست است.

به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی شرکت توسعه گردشگری ایران، نشست پایان سال شرکت توسعه گردشگری ایران، با حضور علی همتی مدیرعامل شرکت و معاونان و مدیران این شرکت برگزار شد.

بنا بر این گزارش، در ابتدای این مراسم دکتر حشمت‌الله قنبری استاد دانشگاه، پژوهشگر تاریخ اسلام و عضو هیات مدیره شرکت توسعه گردشگری ایران در سخنانی به ارزش و اهمیت ماه مبارک رمضان پرداخت و در سخنانی گفت: در ماه صیام لطایف ناگشوده ای وجود دارد. این ماه، زمانی برای نزدیک شدن به خداست و البته ماه آمرزش گناهان نیست. چون همان موقع که ماه رمضان آغاز می شود، این ماه ما را در آغوش خود گرفته و خداوند ما را شامل برکت و مغفرت ماه مبارک رمضان کرده است.

وی ادامه داد: خوب است که در این ماه عزیز با خدای خود بیشتر خلوت کنیم و حوایج خود را از ایشان بخواهیم. دعا فرصت بسیار مهم و مغتنم برای پیوند انسان با ملکوت است. معمولا یکی از معیارهایی که می‌توان با آنها، انسانها را محک زد، درخواست است، انسان آزاده، عزت انسانی اش را با خواسته‌های کوچک زیر سئوال نمی‌برد، بلکه در خصوص کمیت و کیفیت درخواستش تدبیر و تعقل می‌کند، این نکته را درک می‌کند که چه بخواهد و از چه کسی بخواهد، اگر رابطه‌ها به درستی تمییز داده شود، اراده و اقتدار انسان به سرچشمه فیض متصل می‌شود.

استاد قنبری اظهار داشت: یکی از موانع استجابت دعا، به تاخیر انداختن نمازهای واجب است، در نماز اول وقت، حقایق و آثاری نهفته است که باید جدی گرفته شود. انسان میل به ابدیت و یک وضعیت مطلوب دارد، هر چند در زمین زندگی می‌کند، اما ریشه اش در ملکوت است، بنابراین هویت او ملکوتی است، زمینی نیست، اگر نگاهش به پایین و زمین باشد، خواسته هایش دم دستی و نیازهای ابتدایی می‌شود، اگر انسان از آن ریشه‌های باعظمت پایین افتاد، دعاها و خواسته هایش ابتدایی می‌شود.

دکتر قنبری در ادامه سخنان خود با اشاره با تاکید بر ضرورت اینکه باید با خودمان منصف باشیم و از خودمان مراقبت کنیم، افزود: باید مبنا را قربه الی الله قرار دهیم، زیرا اگر تحت سلطنت خداوند باشیم، امکان ندارد که در مقابل کلام خدا موضع بگیریم.

دکتر قنبری خاطر نشان کرد: پیامبر (ص) می‌فرمایند اگر خداوند اراده کند جواب بنده اش را بدهد، به او می‌گوید دعا کن، همینکه دعا کرد، فرصت استجابت هم برایش وجود دارد، اما اشکال اساسی که ما داریم در این مسیر دعا و استجابت، خودمان مانع گذاری می‌کنیم، این موانع را چه کسی باید رفع کند، اولیای خداوند، ما را راهنمایی می‌کنند.

وی در پایان گفت: پیامبر اکرم (ص) می‌فرمایند هر وقت دیدید قلبتان شکست و لطافت پیدا کرد، دعا کنید برای اینکه فرصت خلوص به شما دادند و شما برای یک لحظه خالص شدید و برای همان لحظه ای که دلتان شکست، به شما فرصت اجابت را می دهند، این سخنان نشان می‌دهد که ما خداوند بسیار رئوف و کریمی داریم و همیشه باید قدر این نعمت را بدانیم.
 

انتهای پیام/

کد خبر 1403122802327
دبیر مریم فیروزفر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha