به گزارش میراثآریا؛ کامران زیباکردار اظهار کرد: طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی بر تولید، توزیع و عرضه فرآوردههای خام دامی از ۱۱ اسفند در استان آغاز شده و تا ۱۵ فروردین ادامه دارد.
مدیرکل دامپزشکی کردستان با اشاره به افزایش عرضه و مصرف فرآوردههای خام دامی در نوروز و ماه مبارک رمضان، افزود: در مدت زمان اجرای این طرح، کارشناسان نظارت بهداشتی دامپزشکی در قالب تیمهای ویژه نظارت بهداشتی و شرعی، کار نظارت بر مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآوردههای خام دامی، سردخانهها، کشتارگاههای دام و طیور و مراکز عرضه و رستورانها را بر عهده دارند.
او عنوان کرد: طرح ویژه نوروز تمامی فرآوردههای دامی شامل گوشت قرمز، گوشت مرغ، ماهی، تخم مرغ و دیگر اقلام خام دامی مورد نظارت قرار میگیرد.
زیباکردار یادآور شد: در این طرح ۲۵ گروه دامپزشکی شامل ۹۵ کارشناس و بازرس و ۱۶ ناظر شرعی ذبح، کار نظارت بر عرضه فرآوردههای خام دامی را بر عهده دارند.
مدیرکل دامپزشکی کردستان از شهروندان خواست سایر فرآوردههای دامی مورد نیاز خود را در مراکز و فروشگاههای معتبر خریداری کنند و از خرید این اقلام از افراد دورهگرد و سیار خودداری کنند.
او با اشاره به مخاطرات بهداشتی مصرف فرآوردههای ناسالم و فاسد دامی گفت: باتوجه به اینکه بسیاری از مسمومیتهای غذایی و بیماری زئونوز در اثر مصرف امکان انتقال بالایی به انسان دارد، مصرفکنندگان هنگام خرید توجه لازم به شرایط بهداشتی، نگهداری و سلامت فرآورده مورد مصرف را داشته باشند.
زیباکردار توصیه کرد فرآوردههای خام دامی شامل گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ، تخم بلدرچین، ماهی و سایر فرآوردهها را از مراکز مجاز و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کرده و هنگام خرید به تاریخ تولید، تاریخ انقضا، مشخصات کامل تولید کننده، مهر و برچسب نظارتی دامپزشکی توجه کنند.
مدیرکل دامپزشکی کردستان بیان کرد: با توجه به مخاطرات بهداشتی زیاد، شهروندان از خرید فرآوردههای خام دامی فاقد هویت و محصولات عرضه شده توسط افراد دوره گرد و ماشین های سیار خوداری کنند.
زیباکردار از مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه مورد مشکوک و یا تخلف بهداشتی، مراتب را به نزدیکترین شبکه دامپزشکی اطلاع و یا از طریق تماس با سامانه اطلاع رسانی ۱۵۱۲ به اداره کل دامپزشکی استان گزارش دهند.
انتهای پیام/