بهگزارش میراثآریا، روزبه کردونی مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی و امور بینالملل وزارت میراثفرهنگی، در این بازدید که روز گذشته انجام شد، شرایط پرونده ثبت جهانی ایذه را بررسی و ارزیابی کرد.
کردونی گفت: هیچ مسئلهای بدون اجماع به نتیجه نخواهد رسید و امید است با توجه به حضور امیدوارکننده مدیرکل فعلی میراثفرهنگی خوزستان و نگاه راهبردی نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی، مسئله ثبت جهانی ایذه به اصلیترین و اولویت نخست شهرستان تبدیل شود و به نتیجه برسد.
محمد جوروند مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان در حاشیه این بازدیدها، گفت: ظرفیتهای میراثی و قابلیتهای گردشگری شهرستان ایذه باید به سمتی بروند که علاوه بر شهرهای ایران به کشورهای دنیا نیز معرفی شوند و این موضوع درصورتی محقق خواهد شد که منظر فرهنگیتاریخی ایذه در فهرست میراثجهانی یونسکو به ثبت برسد.
او ضمن تقدیر از تلاشهای نماینده مردم شهرستانهای ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی، نگاه ویژه وزارت میراث فرهنگی به این منطقه، استاندار خوزستان، تلاشهای فعالان حوزه فرهنگی شهرستان، انجمنهای دوستدار میراث فرهنگی و پیگیریهای مردم فرهنگدوست ایذه در خصوص نهایی شدن پرونده ثبت جهانی این شهرستان، اظهار کرد: استان خوزستان ظرفیتهای جهانی بسیاری دارد و قطعاً پس از میراثجهانی شوش، چغازنبیل و سازههای آبیتاریخی شوشتر، راهآهن و کاروانسرای افضل باید منتظر جهانی شدن ایذه باشیم و این اتفاق با وجود ظرفیتهای موجود و تلاش همگانی به یاری خدا محقق خواهد شد.
هیأت فنی ثبت جهانی میراثفرهنگی در روزهای آینده با حضور در ایذه، بررسیهای لازم را برای تکمیل پرونده ثبت جهانی این شهرستان انجام خواهد داد. این اقدام میتواند مسیری روشن برای حفاظت و معرفی یکی از ارزشمندترین سرمایههای فرهنگی ایران در عرصه جهانی ترسیم کند.
منظر فرهنگیتاریخی ایذه از سال ۲۰۰۷ در فهرست موقت یونسکو قرار گرفت و از همان زمان تاکنون موضوع ثبت جهانی این منطقه تاریخی به یکی از دغدغههای جدی فعالان و دوستداران میراثفرهنگی تبدیل شده است.
انتهای پیام/
نظر شما