میراث آریا: سیستان و بلوچستان، سرزمین نخلهای استوار و دریای نیلگون، سالهاست که در کانون توجه دشمنان این سرزمین قرار دارد. گروهکهای تروریستی با حمایتهای خارجی بارها تلاش کردهاند چهرهای ناآرام و ناامن از این استان را نمایش دهند تا سرمایهگذاری و گردشگری را در این منطقه متوقف کنند.
یکی از این گروهکهای شناختهشده این منطقه جیشالظلم است که در آستانه نوروز ۱۴۰۴ با انتشار پیامهای تهدیدآمیز، تلاش کرد تا مسافران را از سفر به سیستان و بلوچستان برحذر دارد اما نتیجه چه شد؟ رکوردشکنی ورود گردشگران و حضور بیسابقه مسافران نوروزی که نشان داد سیستان و بلوچستان امنتر و زیباتر از همیشه است.
نتیجه تلاشهای سربازان گمنام، نوروزی امن و پررونق برای گردشگران داخلی و خارجی بود که با خیال راحت از جاذبههای بینظیر سیستان و بلوچستان از هامون تا مکران بازدید کردند.
امنیتی که امروز در سیستان و بلوچستان برقرار است، نه با شعار، بلکه با ایثار و جانفشانی سربازان گمنام امام زمان (عج)، نیروهای امنیتی، سپاه و ارتش به دست آمده است. این نیروهای مخلص، سالهاست که در سکوت خبری، طرحهای پیچیده اطلاعاتی دشمن را شناسایی و خنثی میکنند.
از عملیاتهای دقیق اطلاعاتی علیه گروهکهای تروریستی گرفته تا جلوگیری از نفوذ عوامل وابسته، همه و همه دستاوردهایی است که امنیت سیستان و بلوچستان را به واقعیتی غیرقابل انکار تبدیل کرده است.
سربازان گمنام، بارها با اقدامات پیشدستانه، حملات تروریستی را خنثی کردهاند و بسیاری از توطئههای امنیتی که دشمنان در رسانههای خود تبلیغ میکنند، حتی قبل از اجرا، در همین خاک مقدس به بنبست میرسند که نتیجه این تلاشها، نوروزی امن و پررونق برای گردشگران داخلی و خارجی بود که با خیال راحت از جاذبههای بینظیر سیستان و بلوچستان از هامون تا مَکُران بازدید کردند.
سیستان و بلوچستان؛ دروازه طلایی تجارت و گردشگری
سیستان و بلوچستان نهتنها پهناورترین استان کشور از نظر وسعت است، بلکه به دلیل موقعیت جغرافیایی منحصربهفرد خود، یکی از مهمترین مناطق اقتصادی، ترانزیتی و گردشگری ایران محسوب میشود.
این استان در جنوب شرقی کشور، با داشتن ۳۰۰ کیلومتر نوار ساحلی در کنار دریای عمان و دسترسی به آبهای آزاد بینالمللی، نقش مهمی در تجارت و ترانزیت کالا ایفا میکند. بندر چابهار، که تنها بندر اقیانوسی ایران است، یک نقطه استراتژیک در مسیر کریدور شمال-جنوب و راه ابریشم جدید به شمار میرود.
اما سیستان و بلوچستان فقط یک گذرگاه تجاری نیست، بلکه مقصدی جذاب برای گردشگران داخلی و خارجی است. از سواحل ماسهای مَکُران تا کوههای مریخی، از دریاچه صورتی لیپار تا جنگلهای حرا، این استان مجموعهای از جاذبههای بکر و کمتر شناختهشده را در خود جای داده است.
سواحل مَکُران؛ نگین پنهان گردشگری دریایی
یکی از شاخصترین جاذبههای سیستان و بلوچستان، سواحل مَکُران است که در کنار دریای عمان قرار گرفتهاند. این سواحل که در شهرهای چابهار، کنارک و بریس گسترده شدهاند، هنوز بکر و دستنخورده باقی ماندهاند و زیبایی طبیعی آنها گردشگران را مجذوب خود میکند.
برخلاف سایر سواحل ایران که عمدتاً دریاهای بسته هستند، دریای عمان ارتباط مستقیمی با آبهای آزاد دارد و امواج بلند، صخرههای تراشخورده و غروبهای دلانگیز آن، چابهار را به بهشتی برای عکاسان و طبیعتگردان تبدیل کرده است.
گواتر و تالاب لیپار نیز از دیگر جاذبههای منحصربهفرد این منطقه هستند. تالاب لیپار، با رنگ صورتی خاص خود، یکی از شگفتانگیزترین پدیدههای طبیعی ایران است که فقط در چند نقطه جهان نمونه مشابه دارد.
شهر سوخته تا قلعههای تاریخی؛ تمدن کهن با مردمانی مهمان نواز
سیستان و بلوچستان فقط طبیعت بکر ندارد؛ بلکه تاریخی کهن و تمدنی درخشان نیز در دل خود جای داده است. شهر سوخته، که قدمتی بیش از پنج هزار سال دارد، یکی از مراکز تمدنی مهم جهان باستان بوده است. این شهر که بهعنوان یکی از کهنترین مراکز تمدن بشری شناخته میشود، شواهدی از جراحی مغز، ساخت چشم مصنوعی و نظام شهری پیشرفته را در خود دارد.
علاوه بر شهر سوخته، قلعه سب، قلعه ناصری، قلعه بمپور، و آتشکده کرکویه از دیگر بناهای تاریخی این استان هستند که نشان از اهمیت این منطقه در دورههای مختلف تاریخی دارند.
یکی از مهمترین ویژگیهایی که هر گردشگری پس از سفر به سیستان و بلوچستان از آن یاد میکند، مهماننوازی بینظیر مردم این منطقه است. مردم این استان، با ترکیبی از قومیتهای بلوچ، سیستانی، فارس و حتی مهاجران از کشورهای همسایه، فرهنگی متنوع و غنی را شکل دادهاند. بازارهای محلی این استان، مملو از صنایع دستی ارزشمند مانند سوزندوزی، حصیربافی، و زیورآلات سنتی است.
نوروز ۱۴۰۴؛ شکستن طلسم سیاهنمایی
در سالهای اخیر، دشمنان ایران تلاش کردهاند با تبلیغات منفی و حمایت از گروهکهای تروریستی، سیستان و بلوچستان را ناامن جلوه دهند. اما واقعیتهای میدانی چیز دیگری را نشان میدهد.
امنیت سیستان و بلوچستان، با مجاهدتهای شبانهروزی سربازان گمنام امام زمان (عج) و نیروهای امنیتی تأمین شده و هیچ تهدیدی نتوانسته مانع از رشد گردشگری و توسعه اقتصادی آن شود.
نوروز ۱۴۰۴، نقطه عطفی در این مسیر بود چراکه بیش از ۲۵۲ هزار مسافر، رشد ۳۳۱ درصدی اقامت گردشگران و ۹۵۳ هزار بازدید از جاذبههای گردشگری، همگی نشان دادند که پروژه سیاهنمایی علیه این استان شکست خورده است.
اکنون سیستان و بلوچستان، نهتنها به عنوان یکی از مهمترین گذرگاههای تجاری ایران، بلکه به عنوان مقصدی محبوب برای گردشگران شناخته میشود؛ مقصدی که روز به روز درخشانتر از قبل خواهد شد.
ورود بیش از ۲۵۰ هزار مسافر و گردشگر نوروزی به سیستان و بلوچستان
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان از ورود بیش از ۲۵۰ هزار مسافر نوروزی در بازه ستاد خدمات سفر استان خبر داد.
محمدهادی طهرانی مقدم در گفتوگو با خبرنگار میراث آریا بیان کرد: از ابتدای ستاد خدمات سفر استان که از ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ تا پنجم فروردین ماه بوده تعداد ۲۵۲هزار و ۴۹ مسافر از مبادی ورودی سیستان و بلوچستان وارد این استان شدند که به ترتیب از طریق حمل و نقل جادهای ۲۲۴ هزار و ۹۵۸ مسافر، فرودگاه ۱۷ هزار و ۹۱۸ و راه آهن ۹ هزار و ۱۷۳ به ثبت رسیده است.
او افزود: جمع کل میزان اقامت گردشگران در سیستان و بلوچستان ۳۷۲هزار و ۵۶۱ نفر است که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۳۳۱ درصدی را در حوزه اقامت نشان میدهد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: از این تعداد ۶۵ هزار و ۳۹۷ نفر در اقامتگاههای رسمی و ۳۰۷ هزار و ۱۶۴ نفر دیگر نیز در اقامتگاههای غیررسمی اسکان پیدا کردند.
او تصریح کرد: در بازه زمانی یاد شده ۹۵۳ هزار و ۹۲۰ بازدید از جاذبههای تاریخی، فرهنگی، طبیعی و دست ساز سیستان و بلوچستان انجام شده و همچنین میزان فروش صنایع دستی استان بیش از ۳۷ میلیارد ریال ثبت شده که نسبت به زمان مشابه سال قبل رشد ۲۱۸ درصدی داشته است.
طهرانی مقدم افزود: بر اساس اعلام کمیته حمل و نقل ستاد خدمات سفر، تمام ترددات جادهای در سطح سیستان و بلوچستان بیش از سه میلیون و ۲۰۲ هزار مورد بوده است.
انهدام ۲ تیم تروریستی ۹ نفره در سیستان و بلوچستان
روابط عمومی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در اطلاعیهای اعلام کرد: ۲ تیم مسلح ۹ نفره از اعضای گروهکهای تروریستی و تکفیری شرق کشور قبل از ارتکاب هرگونه اقدام ضدامنیتی، ایذایی وخرابکاری در جنوب سیستان و بلوچستان دستگیر شدند.
روابط عمومی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در اطلاعیهای اعلام کرد: در ادامه رزمایش بزرگ شهدای امنیت که از آبان ماه امسال آغاز شده وهمچنان ادامه دارد، حافظان امنیت در قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه، اداره کل اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه سلمان و نیز فراجا سیستان وبلوچستان با تلاش شبانه روزی، گسترده و پیچیده اطلاعاتی و عملیاتی، موفق شدند ۲ تیم مسلح ۹ نفره از اعضای گروهکهای تروریستی و تکفیری شرق کشور را قبل از ارتکاب هرگونه اقدام ضدامنیتی، ایذایی وخرابکاری در جنوب استان دستگیر کنند.
این اطلاعیه میافزاید: از محل مخفیگاههای این تروریستها مقادیرقابل توجهی سلاح، مهمات جنگی، تجهیزات ولوازم ارتباطی کشف و ضبط شد.
در این اطلاعیه آمده است: هدف این عناصر دستگیر شده گروهکهای تروریستی، نا امنسازی منطقه، ایجاد رعب و وحشت عمومی در جامعه و اخلال در روند توسعه وآبادانی جنوب سیستان و بلوچستان بوده است.
در بخشی از این اطلاعیه ذکر شده است: تعدادی از عناصر دستگیر شده تیم فوق الاشاره به مدت چهار ماه در آنسوی مرز توسط گروهکهای مذکورآموزش دیده ومترصد اقدامات عملیاتی در داخل کشور بودهاند.
این اطلاعیه میافزاید: این اقدامات با مشارکت مؤثر متنفذان، معتمدان و اطلاعات مردم پایه، ونیز هم افزایی اطلاعاتی وهم پوشانی عملیاتی توسط متولیان امنیت پایدار در منطقه صورت پذیرفته، ادامه روند برخوردمقتدرانه با عاملان شرارت و ناامنی ونیز تداوم پاکسازی مناطق آلوده در استان سیستان و بلوچستان همچنان ادامه داشته و دارد.
کشف یک محموله سنگین سلاح و مهمات جنگی در سیستان و بلوچستان
دادستان عمومی و انقلاب زاهدان گفت: سربازان گمنام امام زمان(عج) در ادارهکل اطلاعات سیستان و بلوچستان موفق شدند یک انبار بزرگ محل اختفای سلاحهای جنگی سبک و نیمه سنگین را در یکی از شهرستانهای این استان کشف و ضبط کنند.
مهدی شمس آبادی در گفتوگو با خبرنگار میراث آریا اظهار کرد: با تلاش و پیگیریهای اطلاعاتی انجام شده، سربازان گمنام امام زمان(عج) در اداره کل اطلاعات سیستان و بلوچستان موفق شدند، یک انبار بزرگ محل اختفای سلاحهای جنگی سبک و نیمه سنگین متعلق به باندهای بین الملی سازمان یافته قاچاق سلاح و نیز عوامل ناامنی منطقه را در یکی از شهرستانهای این استان کشف و ضبط کنند.
او افزود: در این اقدامات اطلاعاتی - عملیاتی حدود ۴۰۰ قبضه سلاح سبک از انواع کلت، کلاشینکف، کلوکف، m ۴ به همراه تعدادی زیادی مهمات مربوطه کشف و ضبط شد.
دادستان عمومی وانقلاب زاهدان افزود: محمولههای کشف شده، از طریق جاسازی در گالنهای سوخت به صورت قاچاقی و غیر مجاز وارد کشور شده است.
وی بیان کرد: همچنین عوامل باندهای قاچاق و شرارت، با هدف ناامن ساختن منطقه جنوب شرق، و نیز فراهم کردن بستر احساس ناامنی در سطح استان، مبادرت به قاچاق گسترده و غیر قانونی سلاح به داخل کشور کردند.
کشف محمولههای انفجاری از یک گروهک تروریستی در سیستان و بلوچستان
اداره کل اطلاعات سیستان و بلوچستان اعلام کرد: به دنبال پیگیریهای اطلاعاتی انجام شده سربازان گمنام امام زمان(عج) در اداره کل اطلاعات، سلاح و محمولههای انفجاری پنهان شده از یک گروهک تروریستی در استان را کشف کردند.
اداره کل اطلاعات سیستان و بلوچستان در اطلاعیهای اعلام کرد: به دنبال پیگیریهای اطلاعاتی انجام شده سربازان گمنام امام زمان(عج) در اداره کل اطلاعات، سلاح و محمولههای انفجاری پنهان شده از یک گروهک تروریستی در استان را کشف و ضبط کردند.
این اطلاعیه میافزاید: در این اقدام چهار انبار محل اختفای سلاحهای جنگی سبک و نیمه سنگین و محمولههای انفجاری یک گروهک تروریستی - تکفیری فعال در منطقه کشف و ضبط شد.
در این اطلاعیه آمده است: در این اقدامات اطلاعاتی - عملیاتی ۲۲۶ قبضه سلاح سبک از انواع کلت، کلاشینکف و گرینوف به همراه تعدادی سلاح نیمه سنگین آرپی چی و ۲ قبضه خمپاره انداز و بیش از ۲۰ کیلوگرم مواد منفجره به همراه تلههای انفجاری و چاشنیهای الکترونیکی مربوطه کشف و ضبط و برخی از آنها منهدم شد.
در اطلاعیه اداره کل اطلاعات سیستان و بلوچستان ذکر شده است: محمولههای کشف شده، از طریق جاسازی در گالنهای سوخت وارد کشور شده بود.
این اطلاعیه میافزاید: عوامل گروهکهای تروریستی - تکفیری، طی روزهای اخیر تلاش کردند با هدف ناامن ساختن منطقه جنوب شرق، مانع تداوم سرمایهگذاری و خدمترسانی دولت به مردم محروم منطقه شوند.
انتهای پیام/
نظر شما