جلیل جعفری، فعال رسانه، در یادداشتی نوشت: نام میدان چهارشیر اهواز که یادگاری از سال ۱۳۳۱ و یکی از دروازههای قدیمی اهواز است به میدان «شهید بندر» تغییر داده شد اما بسیاری از مردم اهواز همچنان آن را با نام چهارشیر میخوانند.
بیش از ۷۰ سال از عمر این میدان میگذرد و نسلهای متمادی اهواز و مسافران از آن به چهار جهت شهر رفتوآمد کردهاند و هر چند به بهانه اجرای پروژههای مختلف، شیرها به محاق رفته بودند اما مردم اهواز همچنان این میدان را با نام چهارشیر میشناختند.
اما تازهترین خبر این است که شیرهای میدان چهارشیر بازگشته و بر سر جای خود نشستهاند. علت غیاب آنها احداث روگذر غیرهمسطح بود که کار ساخت آن از سال ۱۳۹۴ آغاز شد. با آغاز اجرای این پروژه دیگر خبری از شیرهای این میدان نبود.
میدان چهارشیر اهواز هماکنون در جای سابق خود قرار گرفته است اما از قرار معلوم شیرهایش شکل و شمایل چشمنوازی ندارند و میطلبد که ارگانهای دستاندرکار دستی به سر و گوش آنها بکشند و حتی با محوطهسازی و رعایت عرصه و حریم این میدان به بعد گردشگری آن توجه ویژه نشان دهند.
درست به همانگونه که از اقصی نقاط کشور گردشگران نوروزی در روزهای نوروز و حتی قبل و بعد از آن برای تماشای پل سفید و کارون پا به اهواز میگذارند جا دارد با انجام تبلیغات و اطلاعرسانی فضایی برای معرفی این میدان خاطرهانگیز فراهم شود.
افزون بر این، چهارشیر از آن میدانهایی است که نسلهای گذشته ساکن در اهواز تقریبا بدون استثنا عکس یادگاری با آن گرفتهاند و در آلبوم عکسهای خانوادگی مردمان قدیم اهواز دستکم یک عکس از میدان چهارشیر پیدا میشود.
در روزگار گذشته میدان چهاشیر بیهیچ سد و مانعی در معرض دید همگان بود و صلابت و ابهت شهر را به رخ میکشید. اکنون اما به دلیل انجام طرحهای توسعه شهری که اجتنابناپذیر نیز میکنند این میدان غیاب از نظر است و شاید دیگر کارکرد پیشین خود را که نمایاندن چهار ورودی اصلی شهر بود نداشته باشد. از این رو، توجه ویژه به این میدان به عنوان یکی از نمادهای اصلی کلانشهر اهواز در گذشته امری بایسته است چراکه هر آنچه که امروز در اختیار ماست روزی باید به دست آیندگان برسد و بدانند هویت هر شهر افزون بر باشندگان آن شهر بسته به المانها و نمادهای خاطرهآفرین آن نیز هست.
به هر حال، میدان چهارشیر و سازههایی از این قبیل را نمیتوان نادیده گرفت چراکه بخش مهمی از هویت شهری اهواز است و در کنار آثاری چون پل سفید، سیلو، فلکه ساعت، ساختمان سهگوش و... خاطرهسازی کرده است و به تاریخ اهواز راه یافته است.
انتهای پیام/
نظر شما