سه استراتژی کلان توسعه گردشگری کشور در سال ۱۴۰۴؛ زیرساخت‌ها، جذب گردشگر خارجی و مقابله با ایران‌هراسی

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، در سفر به نیشابور و در جمع خبرنگاران به تشریح سه استراتژی کلان برای توسعه گردشگری کشور در سال ۱۴۰۴ پرداخت و بر لزوم توسعه زیرساخت‌ها، جذب گردشگران خارجی و مقابله با پروژه ایران‌هراسی تأکید کرد.

به گزارش میراث‌آریا، سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، ظهر امروز  ۲۵ فروردین‌ماه در قطار گردشگری مشهد - نیشابور و در حضور جمعی از خبرنگاران، به تبریک روز بزرگداشت عطار نیشابوری پرداخت و اظهار داشت: امروز افتخار داریم که به دیار عطار و خیام سفر کنیم؛ شهری که با تاریخ، فرهنگ و میراث غنی‌اش یکی از مهم‌ترین قطب‌های فرهنگی و تمدنی ایران به شمار می‌رود.

وی در ادامه به بیان برنامه‌های استراتژیک حوزه گردشگری در کشور پرداخت و افزود: در راستای برنامه‌های توسعه گردشگری کشور، سه استراتژی کلان را در دستور کار قرار داده‌ایم که محوریت آنها توسعه زیرساخت‌ها، جذب گردشگر خارجی و مقابله با پروژه ایران‌هراسی است.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نخستین اولویت را توسعه زیرساخت‌های گردشگری دانست و اظهار کرد: در برنامه هفتم توسعه، تعهد کرده‌ایم که ظرفیت‌های زیرساختی گردشگری کشور را دو برابر کنیم. به‌ویژه افزایش ظرفیت تخت‌های هتل‌ها از ۴۵۵ هزار به ۹۰۰ هزار تخت و افزایش تعداد هتل‌ها از ۱۴۳۰ به ۱۹۰۰، به‌طوری که سالیانه ۱۰۰ هتل جدید ساخته شود و ۱۰۰ هزار شغل ایجاد شود. برای تحقق این اهداف، در ماه‌های گذشته با همکاری مجلس و دولت پنج مشوق سرمایه‌گذاری را طراحی کرده‌ایم که به جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی کمک خواهد کرد.

صالحی‌امیری در ادامه بر جذب گردشگر خارجی تأکید کرد و گفت: هدف ما از جذب گردشگر خارجی علاوه بر ارزآوری، رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال است. سال گذشته ۷ میلیون و ۱۰۰ هزار گردشگر وارد کشور شدند و در نظر داریم در سال‌های آینده این رقم را به ۱۵ میلیون نفر افزایش دهیم.

وی سپس به برنامه‌های منطقه‌ای کشور اشاره کرد و گفت: برای تحقق این هدف، سه اولویت منطقه‌ای تعریف کرده‌ایم. نخست، کشورهای آسیای میانه و قفقاز شامل افغانستان، ترکیه و تاجیکستان که در این زمینه توافقات خوبی با مقامات تاجیکستان داشتیم تا تعداد گردشگران این کشور را به ۱۰۰ هزار نفر افزایش دهیم. اولویت دوم شامل کشورهای حوزه خلیج فارس است، از جمله عراق، عربستان، بحرین و کویت. تلاش داریم تا پروازهای مستقیم از این کشورها به مشهد و دیگر شهرها برقرار شود. اولویت سوم، کشورهای چین، روسیه و هند هستند و همچنین کشورهای اسلامی نظیر اندونزی، مالزی، مصر و تونس.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با تأکید بر اهمیت مقابله با پروژه ایران‌هراسی گفت: یکی از چالش‌های بزرگ ما پروژه ایران‌هراسی است که سعی دارد تصویر منفی از ایران در ذهن گردشگران جهانی ایجاد کند. ما پروژه‌ای جامع برای خنثی‌سازی این جریان آغاز کرده‌ایم. به هر میزان که این پروژه خنثی شود، گردشگران بیشتری وارد کشور خواهند شد.

صالحی‌امیری همچنین به جایگاه ویژه مشهد اشاره کرد و گفت: مشهد نه‌تنها به‌عنوان یک مقصد گردشگری، بلکه به‌عنوان یک هویت فرهنگی و دینی برای ایران حائز اهمیت است. در سال‌های اخیر، مشهد در زمینه زیرساخت‌ها، به‌ویژه هتل‌ها و ترابری هوایی و ریلی، پیشرفت‌های چشمگیری داشته است.

وی در ادامه به دستاوردهای نوروزی در خراسان رضوی اشاره کرد و افزود: در نوروز امسال، خراسان‌رضوی توانست بیشترین خدمات را به زائران ارائه دهد و در ارزیابی‌های عمومی، رضایتمندی بالایی کسب کرد. همکاری دستگاه‌های مختلف در این امر نقش کلیدی داشت.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در پایان تأکید کرد: هدف ما در برنامه هفتم توسعه این است که با افزایش ظرفیت‌ها و جذب گردشگران خارجی، به ۱۵ میلیون گردشگر برسیم تا علاوه بر رونق اقتصادی، امنیت و تحرک بیشتری در کشور ایجاد شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1404012503532
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha