اتمام ۸۰ پروژه‌ نیمه تمام گردشگری کردستان نیازمند ۳ همت است/ زیرساخت‌های لازم برای برگزاری مراسم هزار دف فراهم شود

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان گفت: ۸۰ پروژه نیمه‌تمام گردشگری در استان وجود دارد که اتمام آن‌ها نیازمند سه همت اعتبار است.

به گزارش میراث‌آریا، منصور مهرزاد روز سه‌شنبه ٢٦ فروردین‌ماه ١٤٠٤ در نشست با خبرنگاران استان در سنندج بیان کرد: ظرفیت‌های بی‌نظیر کردستان و هماهنگی و هم‌افزایی میان فعالان بخش خصوصی و دولتی باعث شد امسال فضای بسیار خوبی برای خدمات‌دهی به مهمانان و گردشگران ایجاد شود و شاهد رضایت‌مندی مسافران نوروزی به استان باشیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان با بیان اینکه از ۲۵ اسفندماه سال گذشته تا ۱۵ فروردین‌ماه سال‌جاری، ۵۳۳ هزار و ۷۳۷ نفر در استان اقامت داشته‌اند که نسبت به سال گذشته رشد ۱۸ درصدی داشته است، افزود: در این ایام علاوه بر مراکز اقامتی رسمی و دارای مجوز، از ظرفیت تعدادی از کمپ‌های موقت، مدارس و سالن‌های ورزشی هم برای اسکان مهمانان و گردشگران نوروزی استفاده شد.

 او عنوان کرد: آمار گردشگران خارجی نیز در این ایام که از مرز باشماق به استان ورود کردند ۴۴ هزار و ۷۳۴ نفر بوده که ۵۰ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.

مهرزاد عنوان کرد: روستای گردشگری پالنگان به‌عنوان یکی از هشت روستای منتخب ایران برای ثبت جهانی در رقابت سال ۲۰۲۵ سازمان جهانی گردشگری معرفی شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی کردستان یادآور شد: سال گذشته حدود ۵۶ هزار نفر گردشگر در یک روز در روستای پالنگان کردستان برای مراسم هزار دف گرد هم آمدند که این گواهی بر وجود امنیت در استان است.

او با اشاره به اینکه برگزاری مراسم هزار دف پالنگان یکی از شاخص‌های اصلی برای ثبت جهانی روستای پالنگان است، گفت: زمان‌بندی دقیق آیین هزار دف به‌عنوان یکی از اصیل‌ترین نمادهای فرهنگی کردستان و روستای تاریخی پالنگان در دستور کار جدی مسئولان قرار دارد.

مهرزاد در ادامه سخنانش با بیان اینکه ایام نوروز فرصتی ارزشمند برای معرفی توانمندی‌ها و ظرفیت‌های گردشگری، تولیدات صنایع‌دستی، فرهنگ، هنر و آداب و رسوم منطقه بود، اظهار کرد: ساخته‌های دست زنان و مردان هنرمند این دیار بخشی از تاریخ و هویت مردم کردستان است و حمایت از هنرمندان و صنعتگران می‌تواند به رونق اقتصادی و اشتغال‌زایی کمک کند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی کردستان بیان کرد: این استان دارای بافت‌ها و بناهای تاریخی بسیاری است که تنها ۳۰۰ هکتار از بافت شهر سنندج را بافت تاریخی تشکیل می‌دهد.

او عنوان کرد: در جلسه شورای ملی ثبت میراث‌فرهنگی منقول و غیرمنقول کشور ۶ اثر و محوطه تاریخی استان شامل خانه اربابی فتح‌الله خانه اسدی تیژ تیژ و ۵ محوطه از مریوان، لوح گلی، بازوبند مفرغی و آثار نقاشی استاد نیک‌پی به منظور ثبت در فهرست میراث‌فرهنگی مورد تأیید قرار گرفت.

مهرزاد با بیان اینکه هرچه آثار ثبت ملی استان بیشتر شود در بالا رفتن سطح استان تأثیرگذار خواهد بود، افزود: باید میراث و بافت تاریخی استان حراست و حفاظت و به آیندگان منتقل شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1404012603576
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha