موزه هاي زنده، راهکاري  موفق براي احياي هنرهاي سنتي

به گزارش ميراث آرياchtn)) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي،
استاد فريده تطهيري مقدم، در گفتگويي ضمن موفق خواندن تجربه موزه زنده سفال در تبريز افزود: هنر و فرهنگ مقولات پيچيده اي هستند و براي شناخت دقيق و صحيح آنها نيازمند بررسي هاي همه جانبه هستيم.

وي افزود: اگر نتوانيم هنر و فرهنگ را آنگونه که بوده اند بشناسيم و به درستي منتقل کنيم ، به تدريج از ياد خواهند رفت و در آينده نه چندان دور با مسائل جدي تري براي بازيابي آنها مواجه خواهيم شد.
وي که يکي از پايه گذاران موزه زنده سفال در تبريز است ، در مورد موزه هاي زنده گفت: به عقيده من يکي از راهکارهاي اساسي حفظ هنرهاي بومي و ملي، استفاده از موزه هاي زنده و به کارگيري تمام ظرفيتهاي اين موزه هاست.

مقدم افزود: خوشبختانه با مساعدت سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري در سالهاي اخير تلاش زيادي براي بررسي و تعريف نقش و کارکرد موزه هاي زنده در کشور صورت گرفته است و اگر به سوالات مطرح شده در مورد کارکرد اين موزه ها درست و دقيق پاسخ داده شود،
مي توان به موفقيت آميز بودن گسترش آنها اميدوارانه تر نگريست.

مقدم، تعيين آينده بلند مدت با توجه به برنامه ريزي هاي کوتاه مدت و ميان مدت براي توسعه و رشد هنرهاي سنتي را ضروري دانست و گفت: در جايي مانند موزه زنده، هدف نهايي فقط آموزش نيست، حتي به کارگيري توانمندي هم هدف نهايي نمي تواند باشد و همين که افرادي در اين مجموعه ها حضور يافته و به يادگيري هنري ارزشمند اقدام مي کنند مي تواند تبعات مثبت زيادي در پي داشته باشد و در مراحل بعدي با تعريف کردن بازار کار و نيازمندي مي توان به اين يادگيري
جنبه کاربردي تري داد.

پژوهشگر برجسته هنري کشور، بهره گيري از امکانات و توانمندي هاي بومي و احداث موزه هاي زنده در مناطق مبدا را از مسائلي دانست که با توجه به آن ضمن زنده نگاه داشتن هنر مي تواند باعث گسترش صنعت گردشگري نيز بشود.

استاد تطهيري مقدم که در ماه‌هاي اخير نمايشگاهي از آثار نقاشي روي سفال خود در شهر پاريس برگزار کرده بود در اين رابطه گفت: از طرف مجموعه معتبر هنري که بيش از 500 هنرمند از نقاط مختلف دنيا با آن مرتبط هستند براي بهره گيري از يک فرصت مطالعاتي دعوت شدم و با هماهنگي موزه هنرهاي معاصر و هزينه شخصي به پاريس رفتم تا ضمن مطالعه، هنرمندان و علاقمندان را با توانمندي هاي هنري ايران در رشته سفال آشنا کنم.

وي اين نمايشگاه را تاثير گزار و اميدوارکننده توصيف کرد که البته مي توان با برنامه ريزي هاي دقيق تر و به دست آوردن شناخت بيشتر، بازدهي اينگونه نمايشگاهها را افزايش داد.

مقدم افزود: تداوم و پيگيري در معرفي هنر به جهان بسيار همه است و اين کار روند و آداب مخصوصي را نيز طلب مي کند که براي هماهنگ شدن با آن بايد جهان و مردم آن را دقيق تر بشناسيم و اين مساله نشان مي دهد که فرهنگ و هنر مقولاتي بسيار گسترده هستند که در لايه هاي مختلف جوامع رشد کرده و توسعه يافته اند.
وي در پايان با تاکيد بر اهميت آموزش گفت: در مورد هنر و فرهنگ و ساير مسائل اجتماعي، تنها نکته تاثير گذار، \"امکان داشتن\" نيست و\" به کار گيري امکان\" نيز به همين اندازه مهم است پس بايد فکر و چاره دقيقي براي به کار گيري توانمندي هاي به دست آمده توسط افراد مختلف جامعه، انديشيده شود.

استاد فريده تطهيري مقدم از اساتيد برجسته کشور در پژوهش هاي هنري، سفالگري و نقاشي روي سفال است و مجموعه هاي مختلف وي از جمله چهل حوض نقاشي، سرو آزاد، مرغ و ماهي، بوم خاک و دهها اثر متنوع و زيباي ديگر بارها در نمايشگاههاي داخلي و خارجي در معرض ديد مردم و داوري هنرمندان قرار گرفته است.

وي از سال ها قبل با حضور در تبريز و بررسي و پژوهش در مورد سفال اين منطقه،با همکاري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي اقداماتي را در جهت احياي سفالگري و هنر رو به فراموشي نقاشي روي سفال انجام داده است و هم اکنون به عنوان يکي از بنيانگذاران و مدرسان موزه زنده سفال تبريز، به هنر و فرهنگ کشور خدمت مي کند./106

انتهای پیام/

کد خبر 1388050918