عکاس:سید حسن ایزانلو
در گذشته آموزش قلم زنی مانند بسیاری از صنایع دیگر به صورت اوستا و شاگردی و در گذر زمان به فرد جدید منتقل میشد که مزایای بسیاری داشت و شاگرد در کنار کسب مهارت شغلی،از تجربیات اوستای خود در زندگی نیز بهره میبرد و اوستا متعهد به حمایت شاگرد در هر زمینه ای برای سالیان متمادی و شاگردمتعهد به شاگردی و حفظ حریم استاد در سالیان دراز بود .
هنرمند قلم زن باید با حفظ ارزش هنری و قداست هنر خود، علاوه بر هزینه های ایجاد شده برای گذران زندگی درآمدی نیز داشته باشد بنابراین باید برای هنر خود کاربردهای جدیدی پیدا میکرد که با انتقال هنر قلم زنی به فضاهای آموزشی امروزی ،کاربردهای به روزتری برای آن پیدا شد .
علاوه بر ساخت ظروف حجم دار و تخت مانند گلدان ،سینی و محجر بقعه های متبرکه ،در معماری و طراحی داخلی مبلمان فلزی و… بهکار گرفته شد .
قلم زنی جواهر و زیورآلات به عنوان تکنیک های ثانویه ،از جمله کاربردهای این هنر است.بویژه قلم زنی روی انگشتر و آکسسوری مد،از زمینه های کسب درآمد قلم زنی در این گرایش است.
نمایشگاه حکاکی مینیاتوری روی رکاب انگشتر آثار استاد علی جنگی در مشهد برگزار شد، در این نمایشگاه جلوههایی از هنر قلمزنی روی رکاب انگشتر را در معرض دید عموم قرار داد.