صنایع‌دستی به‌عنوان یک منبع درآمد برای خانواده‌ها، همواره یکی از اولویت‌های اداره کل استان بوده است چرا که این صنعت می‌تواند تأثیر بسزایی در ایجاد مشاغل خانگی و تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی داشته باشد، در سال ۱۴۰۰ و سه ماهه اول سال ۱۴۰۱ اقدامات قابل توجهی در زمینه‌های مختلف در حوزه صنایع‌دستی استان ایلام توسط این اداره کل انجام شده است، صدور و تمدید ۱۷۰۹ پروانه که از این تعداد ۱۶۳۰ فقره پروانه تولید انفرادی، ۴۷ فقره جواز تاسیس کارگاه و ۳۲ فقره پروانه تولید کارگاهی بوده تنها بخشی از اقدامات سال گذشته در این حوزه بوده است.

برگزاری دوره‌های آموزشی (آموزش عمومی و آموزش شاغلین صنایع دستی) 

با توجه به توسعه و ترویج رشته‌های صنایع‌دستی و آموزش علاقه‌مندان رشته‌های هنری جهت کارآفرینی و اشتغال در راستای جهش تولید، این اداره کل در ایلام و دیگر شهرستان‌های استان در سال گذشته با رعایت پروتکل‌های بهداشتی اقدام به برگزاری کلاس‌های آموزش صنایع‌دستی کرده است، این دوره‌های آموزشی (آموزش‌های عمومی و آموزش شاغلین صنایع‌دستی) مجموعا با شرکت ۴۲۶ نفر از هنرجویان ایلام و دیگر شهرستان‌ها در رشته‌های مختلف صنایع‌دستی برگزار شد، سالانه تعداد زیادی از علاقه‌مندان به رشته‌های مختلف صنایع‌دستی در کلاس‌های آموزش مربوط به صنایع‌دستی شرکت می‌کنند که در پایان دوره به آن‌ها گواهینامه آموزشی اعطا می‌شود. 

دریافت مهر اصالت ملی (نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی) 

مهر اصالت گواهی‌ای است که سالانه به محصولات تولیدی صنایع دستی (ترجیحاً بومی هر استان) متناسب با معیارهای تعیین شده در سطح ملی تعلق می‌گیرد و در مرحله نهایی منتخبی از آثار مذکور جهت شرکت در برنامه نشان بین‌المللی مرغوبیت صنایع دستی یونسکو و سایر رویدادهای بین‌المللی برگزیده خواهند شد. این اداره‌کل در سال ۱۴۰۰ موفق به کسب تعداد ۷ فقره مهر اصالت ملی در رشته‌های (گلیم نقش برجسته، حصیر بافی) شد. 

معرفی برای دریافت تسهیلات (مشاغل خانگی تبصره ۱۸) 

در سال ۱۴۰۰ و سه ماهه اول سال ۱۴۰۱ برای دریافت تسهیلات مشاغل خانگی ۲۰ کارگاه فعال حوزه صنایع‌دستی درقالب طرح پشتیبان و در راستای حمایت از تولید کننده‌های صنایع‌دستی به اداره کار تعاون و رفاه اجتماعی معرفی شده‌اند. 

در همین راستا در سال گذشته و سه ماهه اول سال۱۴۰۱ تعداد ۴۹۲ نفر از فعالان حوزه صنایع‌دستی و جویای کار که متقاضیان دریافت تسهیلات برای ایجاد خود اشتغالی بودند تشکیل پرونده داده شد و از طرف اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی به بانک‌های عامل معرفی شدند، همچنین در این مدت ۴۹ نفر جهت دریافت تسهیلات تبصره ۱۸ معرفی شدند. 

برپایی نمایشگاه‌های صنایع‌دستی و شرکت در نمایشگاه سایر استان‌ها

یکی از منابع درآمد هنرمندان صنایع‌دستی شرکت در نمایشگاه‌های صنایع‌دستی است که باعث رونق اقتصادی و برای هنرمندان صنایع‌دستی و شناخت فرهنگ و هنر مناطق مختلف استان است. در سال۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ دو نمایشگاه شب یلدا (در پیاده راه طالقانی شهر ایلام) ونمایشگاه نوروزی (۸۸غرفه) عرضه و فروش محصولات صنایع‌دستی در سطح استان برگزار شد، همچنین هنرمندان استان در این مدت در نمایشگاه صنایع دستی تهران (۱۰غرفه)، لرستان (۳غرفه)، یزد (۳غرفه) و نمایشگاه حلبچه کشورعراق (۱۷ غرفه) شرکت نمودند. 

صادرات صنایع‌دستی

استان ایلام که به عنوان دروازه عتبات عالیات نیز شناخته می‌شود واز این منظر نیازمند به گذرگاه‌های مرزی بیشتری است با صادرات صنایع‌دستی، صنعتگران استان ایلام علاوه بر ورود ارز به کشور می‌توانند به رونق صنایع‌دستی استان کمک نموده و باعث توسعه اقتصادی شوند. در سال ۱۴۰۰ میزان صادرات صنایع‌دستی بیش از ۸۹ میلیون دلار بوده است.

 

 

 

هفته صنایع‌دستی

برچسب‌ها