آزادسازی حریم و عرصه قلعه فلک‌الافلاک زمینه‌ای برای رونق گردشگری/ شتابی برای ثبت جهانی

قلعه تاریخی فلک‌الافلاک یادگاری ارزشمند از میراث ایران بزرگ است که هر گوشه از آن بخشی از تاریخ، معماری و فرهنگ ایرانی ما را به زیبایی ترسیم می‌کند. این قلعه بازمانده شهر شاپورخواست به تنهایی نشان و نمادی از تاریخ چندهزار ساله لرستان است که بر بلندای تپه‌ای باستانی در مرکز شهر خرم‌آباد واقع شده است.

میراث آریا: دی‌ماه امسال وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سفر به لرستان و بازدید از قلعه فلک‌الافلاک گفت: قلعه تاریخی فلک‌الافلاک سال‌هاست که ثبت ملی شده و با وجود موزه‌ها، فضای باغ گلستان و بازارچه صنایع‌ دستی در کنار این معماری شگرف تاریخ ایران، می‌طلبد که ثبت جهانی شود.

او تاکید کرد: در راستای ثبت جهانی قلعه فلک‌الافلاک پیرو تلاش‌های استاندار لرستان، مدیرکل میراث‌فرهنگی و نمایندگان مجلس، تمام همت خود را به کار خواهیم بست تا این نگین تاریخی ارزشمند در سطح جهان معرفی شود.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تشریح کرد: جایگاه قلعه فلک‌الافلاک جز رده‌های اول ثبت جهانی است البته ثبت جهانی شدن آن یک سری ویژگی‌ها و استانداردهایی از لحاظ یونسکو می‌طلبد که در بازدید از آن هم متوجه شده‌ایم این معماری خاص و منحصربه‌فرد باید مانند نگینی به درستی دیده و ساز‌ه‌های اطراف آن سامان‌دهی شود.

مهندس سید عزت‌الله ضرغامی بیان کرد: شایسته است جوری که درخور شان تاریخی و‌ معماری قلعه زیبای فلک‌الافلاک است، تصمیمات در خصوص آن گرفته شود و باید با نگاهی زیباشناسی، تاریخی، زیست محیطی و خصوصا این دیدگاه که این بنای تاریخی عظیم متعلق به مردم ایران و جهان است برای ثبت جهانی آن اقدام کنیم.

در همین راستا مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی لرستان از آغاز عملیات تخریب ۹ باب مغازه به منظور آزادسازی حریم و‌ عرصه قلعه فلک‌الافلاک و پل گپ‌ خرم‌آباد خبر داد.

عطا حسن‌پور بیان کرد: این تعداد مغازه در ضلع شمالی قلعه فلک‌الافلاک قرار داشتند و بالغ بر ۳۵ میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات سفر رئیس‌جمهوری برای تملک و تخریب آنها هزینه شده است.

او با بیان اینکه با تخریب این ۹ باب مغازه 255 هکتار از مساحت حریم قلعه فلک‌الافلاک آزاد شد، افزود: ۱۱ باب مغازه دیگر باقیمانده با حدود ۳۰۰ مترمربع مساحت باقی مانده که موضوع تملک و تخریب آنها نیز در دست پیگیری است.

حسن‌پور اظهار کرد: برای تملک و تخریب 11 مغازه باقی مانده حدود ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

او اذعان داشت: آزادسازی حریم قلعه فلک‌الافلاک از دیرباز دغدغه اداره‌کل میراث‌فرهنگی لرستان بوده و در محله نخست ۴۵ باب مغازه در عرصه قلعه تاریخی فلک‌الافلاک وجود داشت که در سال ۱۳۹۰ با تخصیص ۳۲میلیارد تومان اعتبار ۲۷ باب مغازه به مساحت تقریبی ۴۵۰ مترمربع در حریم این قلعه تملک و تخریب شدند.

آزادسازی حریم قلعه فلک‌الافلاک شتابی برای ثبت جهانی

استاندار لرستان با اشاره به اینکه قلعه فلک‌الافلاک جزو میراث تاریخی و تمدنی استان و کشور محسوب می‌شود، بیان کرد: با توجه به توافقاتی که انجام شده و اعتباراتی که دولت در نظر گرفته، سال آینده حتما حریم قلعه فلک‌الافلاک به صورت کامل آزاد خواهد شد.

او تشریح کرد: با توجه به ثبت جهانی قلعه فلک‌الافلاک در سال‌های آینده باید عملیات آزادسازی حریم این اثر تاریخی با تسریع بیشتری انجام شود و دولت برای آزادسازی حریم قلعه فلک‌الافلاک حدود ۱۷۲ میلیارد تومان در نظر گرفته که اعتبار آن مصوب شده و پیگیر تخصیص‌های آن هستیم.

آزادسازی قلعه فلک‌الافلاک گامی بلند در راستای رونق گردشگری است

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان نیز در فاز دوم عملیات آزادسازی حریم قلعه فلاک‌الافلاک گفت: آزادسازی حریم قلعه فلک‌الافلاک گامی بلند در راستای رونق گردشگری در استان محسوب می‌شود و سال ۱۴۰۲ حریم و عرصه این قلعه به طور کامل آزادسازی خواهد شد.

احمدرضا دالوند اظهار کرد: تخریب ۹ مغازه در حریم و عرصه قلعه فلک‌الافلاک اتفاق خوبی بود و این قلعه یکی از آثار تاریخی ارزشمند لرستان و کشور محسوب می‌شود که تکمیل آزادسازی حریم آن خواسته مسئولین و مردم استان بوده و تحقق این مهم موجب گسترش شاخص گردشگری در این مجموعه تاریخی‌فرهنگی عظیم خواهد شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار لرستان بیان داشت: خوشبختانه در دولت سیزدهم شاهد اتفاقات بسیار خوبی در راستای اختصاص اعتبار برای تملک ۹ باب مغازه بودیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان با بیان اینکه حریم و عرصه قلعه فلک‌الافلاک به یکی از تفرجگاه‌های زیبا و بی‌نظیر کشور تبدیل خواهد شد، افزود: در فاز دوم آزادسازی حریم و عرصه این اثر ارزشمند، ۹ باب مغازه تخریب شدند و فضاهای تجاری تخریب شده در اطراف حریم و عرصه قلعه فلک‌الافلاک با هماهنگی شهرداری خرم‌آباد مورد زیباسازی قرار خواهند گرفت.

او تشریح کرد: پس از آزادسازی کامل حریم قلعه فلک‌الافلاک طرح گردشگری در خیابان افلاک شامل زیباسازی پیاده‌رو و فضاسازی متناسب با نمای قلعه انجام خواهد شد.

انتهای پ

انتهای پیام/

کد خبر 14011221309145

برچسب‌ها