نگاه متوازن به بازارهای ورودی گردشگری کشور داریم/ جاده ابریشم و کاروانسراهای ثبت شده رویکرد توسعه گردشگری استان سمنان هستند

معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: در تلاش هستیم نگاه متوازن به بازارهای ورودی گردشگری کشور داشته باشیم و همانطور که بازارهای نوظهور دارای اهمیت هستند بازارهای سنتی همانند اروپا را نیز در اولویت قرار دهیم در این راستا تمامی ظرفیت‌های موجود از جمله جاده ابریشم و نیز کاروانسراهای ثبت شده جهانی جهت تولید محصولات گردشگری به کار گرفته می‌شوند.

به گزارش میراث‌آریا، علی‌اصغر شالبافیان در نشست با حسین موسوی شهردار سمنان، امیر کرم‌زاده مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی این استان و نیز جمعی از مدیران و کارشناسان این حوزه در محل معاونت گردشگری، ضمن بررسی دستاورد سفر به کشور چین با هدف معرفی ظرفیت‌های گردشگری ایران در ماه جاری و نیز بررسی برنامه‌ها و اقدامات استان سمنان در پی عضویت کشورمان در ائتلاف بین‌المللی شهرهای گردشگری جاده ابریشم ۲۰۲۳ و انتخاب استان سمنان به‌عنوان نماینده ایران در ائتلاف مذکور گفت: حضور در کشور چین و برگزاری road show یا معرفی ظرفیت های گردشگری فرصتی ویژه را فراهم آورد تا  به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران بتوانیم ظرفیت‌های گردشگری کشور را با تاکید بر اهمیت جاده ابریشم در استان سمنان معرفی و برنامه‌های آتی خود را در خصوص میزبانی شهردارهای عضو این اتحاد اعلام کنیم.

او با تاکید بر اینکه برنامه‌های اجرایی برای شکوفایی ظرفیت جاده ابریشم در استان سمنان به عنوان پایلوت در دست اقدام قرار دارد، افزود: تشکیل دبیرخانه جاده ابریشم با همکاری شهرداری سمنان مهم‌ترین اقدامی است که با شکل‌گیری آن هسته عملیاتی مشخصی ایجاد می‌شود و امکان برنامه‌ریزی و پیگیری امور را مهیا خواهد کرد.  

شالبافیان همچنین در نظر گرفتن مشوق‌های ساخت تاسیسات و مراکز اقامتی مورد نیاز استان سمنان را نیز یکی دیگر از گام‌های پیش رو عنوان و در همین راستا توجه به تولید محتوا را نیز در راس امور ضروری برای معرفی استان مطرح کرد.

معاون گردشگری تلاش برای تبدیل استان سمنان به عنوان مقصد گردشگری و خروج آن از محور گذر صرف بودن را نیز مطرح کرد و افزود: با پیوست جاده ابریشم به استان سمنان می‌توانیم از برند حاصل برای معرفی هر چه بیشتر به عنوان مقصد گردشگری داخلی و سپس گردشگری خارجی بهره‌مند شویم و با تکیه بر محتواسازی از تمامی ابزارهای اطلاع‌رسانی ومعرفی استفاده کنیم.

بنا به گفته معاون گردشگری همکاری با اعضای ائتلاف به منظور برگزاری نشست‌های متوالی و پیگیری اقدامات، تامین زیرساخت‌های لازم، تعریف تورهای آشناسازی گردشگری و نیز توجه به موضوع تامین امنیت و فعال کردن برند جاده ابریشم و کاروانسراهای تاریخی به استان سمنان نیز در دستور کار قرار گرفت.

 معاون گردشگری همچنین ضمن تشریح اقدامات برای استفاده از فرصت‌های جاده ابریشم در فضای بین‌الملل و جذب گردشگر، از تلاش برای بهره‌مندی متوازن از تمامی بازارهای ورودی گردشگری خبر داد و گفت: علاوه بر بازارهای نوظهور، بازارهای سنتی و قدیمی گردشگری ایران همانند اروپا دارای اهمیت زیادی هستند و کوشش می‌کنیم نگاه یکپارچه‌ای به این موضوع داشته باشیم.

اهمیت برنامه‌ریزی پس از انتخاب سمنان به عنوان نماینده ایران در اتحاد بین‌المللی شهرهای گردشگری جاده ابریشم چین

همچنین در این نشست حسین موسوی شهردار استان سمنان نیز ضمن اشاره به توانمندی‌ها، میراث کهن، اقلیم و فرهنگ باستانی استان سمنان گفت: عضویت سمنان به عنوان نماینده ایران در اتحاد بین‌المللی شهرهای گردشگری جاده ابریشم 2023  اقبالی است که نصیب استان‌مان شده است و حالا باید با تعریف اقدامات لازم نسبت به این موضوع ادای مسئولیت داشته باشیم تا بستری برای بهره‌مندی فراهم آوریم.

او افزود: سکونتگاه ۶۳ هزارساله در سمنان داریم و امیدواریم با توجه به ظرفیت‌های موجود بتوانیم سمنان را که به عنوان نماینده ایران در اجلاس اتحادیه بین‌المللی شهرهای در مسیر جاده ابریشم معرفی شده بود، به عنوان مقصد گردشگری تبدیل کنیم چراکه بهترین ساختارشکن در حوزه اقتصاد، گردشگری است و می‌تواند منطقه را متحول کند.

او در پایان گفته‌های خود از تلاش برای تجیمع تمامی ظرفیت‌های دولتی  و  خصوصی استان سمنان به منظور بهره‌مندی از فرصت حاصل گفت.

معرفی و توجه به استان سمنان به یاری جاده ابریشم

در بخش دیگری از این نشست امیر کرم‌زاده نیز گفت: سمنان به عنوان استانی بینظیر با جاذبه‌های گردشگری متنوع است اما مظلوم واقع شده و به خوبی معرفی نشده است. خیلی خوب است که سیاست معاونت گردشگری معرفی استان‌های کمتر شناخته شده است ونسبت به این موضوع نگاه متوازنی وجود دارد.

او افزود: در حال حاضر ما 30 کاروانسرا داریم که 6 مورد آن ثبت جهانی شده است. باعث فخر ما است که در کنار جنگل‌های هیرکانی و راه‌آهن سراسری تعداد ثبت آثار استان‌مان به 8 مورد رسیده است.  

کرم‌زاده ادامه داد: چندی پیش سفیر چین از جاده سنگفرش که بخشی از راه ابریشم است، دیدن کرد. کاروانسراها نیز بخشی از این مهم هستند و مرمت آنهارا در دست داریم. همچنین بقایایی از نئاندرتال‌ها داریم و تپه حصار نیز قابلیت ثبت جهانی دارد. سمنان مهد عرفان است و مجموعه شیخ خرقان و شیخ بسطام در حال طی کردن مسیر ثبت جهانی هستند.

کرم زاده همچنین به اجلاس اتحادیه بین‌المللی شهرهای در مسیر جاده ابریشم اشاره کرد و گفت: تمام این عوامل سبب شد تا سمنان به عنوان نماینده ایران در این اجلاس حاضر شود. در این میان خواهرخواندگی سمنان با «جیانگ‌ شی» چین را پیشنهاد دادیم. در شن ژن هم حضور یافتیم و ملاقات‌های b2b داشتیم.  به شانگهای هم رفتیم و با ۷۰ آژانس چینی و مقامات آنها دیدار داشتیم.

همچنین در این نشست سایر مدیران کل معاونت گردشگری نیز به موضوعاتی از جمله راه اندازی سرای جاده ابریشم در محل جاده تاریخی باقیمانده در استان سمنان، توسعه زیرساخت‌ها، تعریف بسته‌های سرمایه‌گذاری و نیز راه‌اندازی تم پارک‌ها با ظرفیت جاده ابریشم اشاره کردند.

انتهای پیام/

کد خبر 1402062701596

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha