فرشاد سوری تعداد خبر 253
-
نوروز: شکوه مهر و تولدی دوباره
نوروز، در سخنان سیدعباس صالحی، نه تنها یک جشن، بلکه آیینهای از جانهای نو، پیوند دلها و میراث فرهنگ جهانی است. این آیین کهن، پیامآور شکوفایی از دل سختیها و فرصتی برای صلح و مهر در جهان است. همزمانی نوروز با میلاد امام حسن مجتبی (ع)، نشان از همنوایی فرهنگ ایرانی و آموزههای اسلامی…
-
نوروز: ارکستراسیونِ شور و شعورِ بهاری
آیین بزرگداشت نوروز، فراتر از یک مراسم، ارکستراسیونی باشکوه از شور و شعور بهاری بود. رقصهای آیینی، ترجمانِ تاریخِ پُر فراز و نشیبِ این سرزمین، و نواهای محلی، سرودِ زندگی و امید در رگهای فرهنگ. در این همآوایی بینظیر، نوروز نه فقط یک جشن، بلکه تجلیِ اراده یک ملت برای نو شدن و ساختن است
-
نوروز: نبض تاریخ، نوید همبستگی
در مراسم بزرگداشت نوروز، سید عباس عراقچی «نوروز» را اینچنین تعریف کرد: جشنی که قرنهاست در پهنه وسیعی از آسیا، الهامبخش «نوزایی و همبستگی» است نوروز، برآمده از دل تاریخ، نه یک خاطره، بلکه یک پیام است؛ پیام «صلح و همزیستی مسالمتآمیز» برای جهانی که بیش از هر زمان دیگری به آن نیازمند است
-
نوروز: تجلی هویت، ترنم تعامل
نوروز، فراتر از یک رویداد تقویمی، یک «گفتمان پایدار ایرانی» است که در کلام وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، رنگ حقیقت گرفت. این «سرمایه راهبردی» نه فقط آیینه هویت ما، بلکه کلید تعامل با جهان است. بیایید در این بهار، با نوروز، فصل نوینی از «همبستگی جهانی» را رقم بزنیم.
-
شهیدان؛ میراث عشق و شانههای زخمی تاریخ (۴)
قلبها لرزید... میان اشکهای فرزندان و همسران شهید، داغی تازه معنا شد. خاطراتی که از لبهای لرزان این عزیزان جاری شد، همه را به سکوتی سنگین کشاند.
-
شهیدان؛ میراث عشق و شانههای زخمی تاریخ(۳)
قلبها لرزید... میان اشکهای فرزندان و همسران شهید، داغی تازه معنا شد. خاطراتی که از لبهای لرزان این عزیزان جاری شد، همه را به سکوتی سنگین کشاند.
-
شهیدان؛ میراث عشق و شانههای زخمی تاریخ(۲)
قلبها لرزید... میان اشکهای فرزندان و همسران شهید، داغی تازه معنا شد. خاطراتی که از لبهای لرزان این عزیزان جاری شد، همه را به سکوتی سنگین کشاند.
-
شهیدان؛ میراث عشق و شانههای زخمی تاریخ(۱)
قلبها لرزید... میان اشکهای فرزندان و همسران شهید، داغی تازه معنا شد. خاطراتی که از لبهای لرزان این عزیزان جاری شد، همه را به سکوتی سنگین کشاند.
-
هنر؛ روایت استقلال، تجلی اقتدار
هنر، تنها نقش زدن بر بوم یا حکاکی بر چوب نیست؛ هنر، صدای تاریخ و آینده است. رئیسجمهوری در میان هنرمندان ورامین، از استقلالی گفت که بر دوش هنر و صنعت دست میایستد، از اقتصادی که به جای نفت، بر دستان خلاق مردمانش تکیه کند. اینجا، هر تکه سفال، هر تار و پود پارچه و هر ضربه قلم، روایتی از خودکفایی…
-
نشست رئیسجمهوری با هنرمندان و فعالان صنایع دستی
مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری، روز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ طی چهارمین مرحله از سفرهای استانی دولت وفاق ملی، به شهرستان ورامین در جنوبشرق استان تهران سفر کرد و در جمعی از هنرمندان و فعالان صنایعدستی حاضر شد.
-
پزشکیان در جمع هنرمندان صنایعدستی ورامین:
با تکیه بر تولیدکنندگان و هنرمندان از فروش نفت بینیاز میشویم/ با خلق هنر هیچکس جلودار ما نیست
اگر به دانشمندان و تجار میدان بدهیم و جلوی راهشان را سد نکنیم، آمریکا و کشورهایی که میخواهند ما را تحریم کنند راه به جایی نخواهند برد. تا زمانی که به زیر پایمان وابسته هستیم گرفتار میشویم. وقتی میتوانیم هنر خلق کنیم هیچ کس نمیتواند جلوی ما را بگیرد.
-
هنرِ هویت؛ صدای عشق ایران در جهان
در حضور رئیسجمهوری و هنرمندان صنایعدستی، مریم جلالی، معاون صنایعدستی، از جایگاه بیبدیل این هنر سخن گفت؛ هنری که اقتصاد هویتبنیان و معیشت عزتآفرین را رقم میزند. جلالی با اشاره به ارزشهای صنایعدستی افزود: این خانواده مولد، نهتنها مصرفکننده نیست، بلکه عشق، فرهنگ و اصالت را تولید میکند. در…
-
جیرفت؛ جواهری که تاریخ ایران را در آینه دارد
اینجا جیرفت است، سرزمینی که هر آجرش، حکایتی هزارانساله دارد و هر یافتهاش، تاریخ را از نو مینویسد. صالحیامیری در سفرش به این دیار، چشم در چشم تمدن ایستاد و گفت: هرچه ایران دارد، در جیرفت میتوان دید. کشورهای دیگر، اگر جیرفتی چنین داشتند، با آن کشور میساختند، اما ما هنوز قدر این گنجینه…
-
نشست وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با فعالان گردشگری استان گیلان
سیدرضا صالحیامیری شامگاه چهارشنبه ۸ اسفندماه در نشست با فعالان گردشگری استان گیلان که در چمخاله لنگرود برگزار شد، بیان کرد: حل و بررسی مشکلات حوزه گردشگری گیلان، هدف اصلی سفر به این استان است.
-
صدای میراث از مازندران؛ ایران، مقصدی امن برای جهان (بخش دوم)
صالحیامیری، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در گفتوگویی صمیمی در برنامه زنده شبکه مازندران، از برنامههای دولت برای مقابله با ایرانهراسی و تقویت جایگاه گردشگری کشور سخن گفت. او با تأکید بر امنیت ایران و زیباییهای بینظیرش، مازندران را یکی از امنترین و جذابترین مقاصد گردشگری برای…
-
میراثی که هویت میسازد(بخش اول)
صالحیامیری در برنامه زنده شبکه مازندران گفت: ما در سرزمینی زندگی میکنیم که هویتساز است. آثار تاریخی ما، نشانهای از غرور، نشاط ملی و هویت ایرانیاند. به راستی که تاریخ، تنها گذشته ما نیست؛ ریشهای است که هویت امروز و فردایمان را میسازد. هر نقش، هر سنگ، هر بنای تاریخی، صدایی از اعماق تمدن…
-
نوروز 1404
تحویل سال 1404 در روز پنجشنبه، 30 اسفند، ساعت 12 و 31 دقیقه و 30 ثانیه ظهر است. این روز با 19 رمضان سال 1446 قمری مصادف است. همچنین، عید نوروز 1404 به میلادی، مصادف است با 20 مارس 2025 میلادی.
-
در یک همایش ملی؛
«هنر از منظر اندیشه اسلامی» بررسی و جدیدترین کتب حوزه فلسفه هنر اسلامی رونمایی میشود
در نخستین همایش ملی هنر از منظر اندیشه اسلامی و اندیشمندان مسلمان که صبح روز دوشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۳ از سوی دانشگاه جامع امام حسین (ع) و با همکاری دانشگاهها و مراکز هنری کشور در سالن همایشهای فرهنگستان هنر برگزار خواهد شد، از جدیدترین کتابهای حوزه فلسفه هنر اسلامی که توسط اندیشمندان و نویسندگان…
-
سرو سیمین 9
نهمین جشنواره بین المللی صنایع دستی فجر (سرو سیمین 9) امسال از تاریخ 2 الی 6 اسفند در تهران برگزار میشود. این جشنواره امسال با شعار وفاق ملی و تنوع فرهنگی، رویدادی بینالمللی برگزار خواهد شد که فرصتی برای رقابتی میان برجستهترین و ارزشمندترین آثار فاخر صنایع دستی و هنرهای سنتی که توسط استادان…
-
لحظه اعلام جهانی شدن روستای اصفهک
روستای تاریخی اصفهک در دهستان دهستک از توابع شهرستان طبس خراسان جنوبی رسماً به عنوان یکی از بهترین روستاهای گردشگری سازمان ملل در سال ۲۰۲۴ معرفی شد.
-
اصفهک ثبت جهانی شد
روستای تاریخی اصفهک در دهستان دهستک از توابع شهرستان طبس خراسان جنوبی رسماً به عنوان یکی از بهترین روستاهای گردشگری سازمان جهانی گردشگری در سال ۲۰۲۴ معرفی شد.
-
فیلم/ به مناسبت چهل و پنجمین سالروز ثبت جهانی تخت جمشید
استاد دانشگاه شیراز ومدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید در یادداشتی به مناسبت چهل و پنجمین سالروز ثبت جهانی تخت جمشید نوشت: تخت جمشید یک مفهوم است، تخت جمشید تنها یک اثر باستانی نیست بلکه تخت جمشید زایش تاریخ ایران است.
-
ثبتهای جهانی
«جشن مهرگان» و «مهارت ساختن و نواختن رباب»
«جشن مهرگان» و «مهارت ساختن و نواختن رباب» بهعنوان بیستوپنجمین و بیستوششمین عنصر میراثفرهنگی ناملموس ایران، چهارشنبه ۱۴ آذرماه در کمیته بینالدولی میراثفرهنگی یونسکو در پاراگوئه ثبت جهانی شدند.
-
هجدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران
هجدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته 23 الی 26 بهمن ماه 1403 در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار خواهد شد. این نمایشگاه فرصتی بینظیر برای ارائه جدیدترین روندها، محصولات و خدمات حوزه گردشگری است و متخصصان، شرکتکنندگان و بازدیدکنندگان را از سراسر جهان گرد هم میآورد.
-
به مناسبت روز باستانشناسی؛
پای خاطرات مهدی رهبر؛ باستانشناسی که «کلنگطلایی» دارد/ ماجرای کشف سه خمره بزرگ اشرفی
مهدی رهبر یا «کلنگطلایی» باستانشناسی ایران در گفتوگو با میراثآریا از ماجرای کشف سه خمره بزرگ اشرفی در نهاوند میگوید.
-
فیلم/ اولین تصاویر از آجرهای لعابدار بازگشته از ژنو
رئیس مجلس پس از بازگشت از اجلاس بینالمجالس ژنو گفت: سه قطعه آجر لعابدار که متعلق به ۸۰۰ سال قبل از میلاد مسیح بوده است را با خود از ژنو به ایران آوردیم. این آجرها لعابدار منقوش مربوط به پادشاهی ماناها (عصر آهن حدود ۲۸۰۰ سال پیش) است
-
فیلم / بازگشت سه قطعه آجرلعابدار از ژنو به ایران
قالیباف: هر ۳ آجر لعاب دار بازگشتی منقش به نقوش حیوانات طبیعی در ایران و بسیار جالب و ارزنده هستند/ این آجرها به میراث فرهنگی تقدیم خواهد شد/ این اشیا می تواند برای تاریخ، قدمت و تمدن ایرانی موثر باشد.
-
فیلم/ لحظه انتقال الواح هخامنشی به موزه ملی ایران
همزمان با بازگشت دکتر مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری اسلامی ایران از سفر به نیویورک، ششمین محموله از الواح هخامنشی شامل ۱۱۰۰ لوح عیلامی به کشور بازگردانده میشود.
-
تصویر بناهای تاریخی ایران قبل و بعد از مرمت و بازسازی
مرمت بناهای تاریخی از ارزشمندترین شاخه های معماری می باشد.
-
ماجرای احیای بزرگترین قنات جهان
عبدالحسین دشتی، استادکار مقنی یزدی که در طول ۷۳ سال سابقه کاری خود فعالیتهای ماندگاری در حفر قناتهای متعددی از جمله زارچ، فیروزآباد، محمودی، مهدیآباد رستاق، نجفآباد، دهنو و حسنآباد داشته است