عظيمه رياحي دهکردي مدير پايگاه ميراث فرهنگي ابيانه در گفتگوي اختصاصي با ميراث آريا(CHTN)، ضمن بيان اين مطلب گفت: پايگاه ابيانه برنامه‌هاي پژوهشي گسترده‌اي را براي دست‌يابي به اطلاعاتي درباره تاريخ ابيانه در دست اجرا دارد که در صورت تامين اعتبار اين برنامه‌ها به تدريج انجام مي‌شود.

وي افزود: پژوهش در زمينه پيشينه زيست محيطي با رويکرد باستان‌شناسي، معماري، شيوه ساخت مصالح، بهينه‌سازي مصالح، پژوهش‌هاي تاريخي، معماري و بافت از جمله برنامه‌هايي است که پايگاه در طول سال جاري انجام خواهد داد.

رياحي با اشاره به اين موضوع که اين اقدامات در صورت تامين بودجه انجام خواهد شد، اظهارداشت: از ديگر برنامه‌هاي پايگاه در سال جاري ارتقاي کيفيت موزه ابيانه است.

وي ادامه داد: در اين راستا درصدد هستيم که تعداد آثار تاريخي و ويترين‌هاي موزه را افزايش دهيم تا مردم روستا و گردشگران با تاريخ اين روستا بيشتر آشنا شوند.

به گفته مدير پايگاه ميراث فرهنگي ابيانه قرار است با همکاري پژوهشکده مردم‌شناسي کتاب مردم‌شناسي ابيانه به زبان انگليسي چاپ شده تا به هنگام بازديد گردشگران خارجي به آنها اهدا شود.

بنا بر اين گزارش،روستاي ابيانه در بيست و شش کيلومتري جاده کاشان به نطنز و در انتهاي دره هنجن، در دامنه کوههاي کرکس قرار دارد. روستاي ابيانه داراي ويژگي‌هاي خاص است که آن‌را از ساير روستاهاي همجوار متمايز مي‌سازد و جزو آن دسته از روستاهاي کميابي است که امروزه در کشور ما يکپارچگي و وحدت خود را چه از نظر طرحهاي زيباي ساختماني، بافت روستايي و چه از نظر زبان و سنن و آداب و رسوم حتي فرم لباس محلي در مقايسه با تمدن امروز حفظ کرده است.

اين روستا مانند اغلب روستاهاي کوهستاني در طرف شمال و در دامنه کوه ايجاد شده و خانه‌هاي خشتي و گلي آن که بيشتر از زمان ساساني، ايلخاني، تيموري، صفوي، افشار و قاجار باقي مانده‌اند و به علت استفاده از خاک رس قرمز رنگ، يک دست صورتي و قرمز رنگ است. اين خانه‌ها به علت استفاده از شيب تندکوه و ارتفاع مناسب ساختمانها‌، هر کدام داراي ديد کامل به دره و کوه مقابل مي‌باشند. اغلب خانه‌ها نيز فاقد حياط هستند.

ابيانه مجموعه‌اي است که تمام بناهاي آن اعم از هفتصد خانه قديمي، مساجد و قلعه‌ها، همه و همه جزو آثار تاريخي مي‌باشند از بناهاي تاريخي عمومي در ابيانه مي‌توان به مسجد پرزله با تاريخ هفتصد و يک هجري، مسجد حاجتگاه با تاريخ نهصد و چهل و نه هجري، مسجد جامع مورخ به سال هفتصد و هفتاد و شش هجري و امامزاده يحيي و عيسي از دوره قاجار اشاره کرد. قلعه پل، قلعه يسمون، قلعه هرده، دژ آتون از ديگر بناهاي تاريخي اين روستا محسوب مي‌شوند.

115/







انتهای پیام/

کد خبر 1386040326