به‌گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"فريبرز رشيدي\" مدير سفرخانه عالي‌قاپو، ضمن بيان اينکه اين مطلب گفت: زماني‌که سفره‌خانه‌ها مي‌خواستند رونق بگيرند، برخي از کارگاه‌هاي آجرپزي سنتي در معرض تعطيلي بودند، ولي امروز کار در حدي زياد است که براي تهيه اين آجرها بايد سفارش داد.

وي با اشاره به هنرهاي گچبري، معماري اسراني، کاشيکاري، آيينه‌کاري، آجرکاري، قلمزني و مينياتور در سفره‌خانه‌ها افزود: با رونق سفره‌خانه‌ها، حتي مردم به فکر ايجاد فضاهاي سنتي در مناطلشان افتادند و الفتي که با معماري ايراني از بين رفته و يا کم‌رنگ شده بود، در حال احيا است.

رشيدي، گچبري و کاشي‌کاري ايراني را باعث تحير بيگانگان دانست و تصريح کرد: در کاشيکاري ايراني با وجود تجمع رنگ‌هاي مختلف، بين تمام آنها هارموني وجود دارد.

وي نقاشي‌ و رنگ‌آميزي کاشيکاري‌هاي ايراني را الگوي اروپاييان عنوان کرد و گفت: در حال حاضر تنها مکان‌هايي که در هر زمان براي تماشاي هنر و معماري ايراني وجود دارد، سفرخانه‌ها هستند، که البته به جايگاه شايسته‌اي در بين ايرانيان و گردشگران هم رسيده‌اند.

مدير سفر‌خانه عالي‌قاپو به حضور دولتمردان ايراني و غيرايراني در اين سفره‌خانه اشاره کرد و گفت: اين فضا توانسته‌ است گوشه کوچکي از هنر و تمدن ايران را براي رسانه‌هاي بين‌المللي توصيف کند و عنوان مثال تلويزيون NHK ژاپن يک برنامه کامل از آلت موسيقي عود که مورد توجه ژاپني‌هاست تهيه کرده است.

وي در مورد برنامه‌هيا فرهنگي اين سفره‌خانه‌ نيز گفت: ما به جز شب‌هاي سوگواري و عزاداري، هر شب برنامه موسيقي ملي و محلي داريم تا براي مهمانان خارجي هم تنوعي ايجاد شود.

رشيدي، موسيقي، مخصوصا موسيقي بي کلام را براي مهمانان خارجي جذاب‌تر عنوان کرد و يادآور شد: از آنجا که خارجي‌ها با زبان ما کمتر آشنا هستند، هر چه برنامه‌هاي فرهنگي سفره‌خانه‌ها بدون کلام باشد، براي آنها لذت بخش‌تر است.

وي تئاتر و لباس‌هاي سنيت و بومي را نيز نمايشي از فرهنگ يک مروز و بوم ناميد.

S/H/119


انتهای پیام/

کد خبر 138605086